מ"ת 1378/09/21 – תמיר סרור נגד מדינת ישראל
בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו |
|
|
|
מ"ת 1378-09-21 מדינת ישראל נ' גויטע ואח'
|
לפני |
כבוד השופט אברהם הימן
|
|
המבקש |
תמיר סרור |
|
נגד
|
||
המשיבה |
מדינת ישראל |
|
|
||
החלטה |
לפני בקשה לעיון חוזר בהחלטה על מעצרו של המבקש בתנאי פיקוח אלקטרוני.
נגד המבקש ושמונה נאשמים נוספים תלוי כתב אישום המייחס לו את העבירות הבאות: מעשה טרור של חבלה בכוונה מחמירה, התפרעות שסופה נזק מתוך מניע גזעני, חבלה במזיד לרכב ממניע גזעני.
להלן תמצית עובדות כתב האישום:
ביום 12.5.21, בתקופת מבצע "שומר חומות", הגיע המבקש לטיילת בבת ים על מנת לקחת חלק בהתקהלות שהחלה בהתארגנות שפורסמה ברשתות החברתיות במטרה לפגוע באזרחים ערבים ובעסקים בבעלות אזרחים ערבים. במהלך פועלם של פורעים בניפוץ חלונות של בתי עסק בבעלות אזרחים ערבים, השליך המבקש 8 אבנים ופחית שתיה לעבר מסעדה. בשעה 21:36 הגיע המתלונן, אזרח ערבי, ברכבו לטיילת. כשחש סכנה, ניסה לברוח מהפורעים ונסע עם רכבו לאחור, בעת שעשרות פורעים וביניהם המבקש רודפים אחריו וצועקים "ערבי, ערבי", אך התנגש ברכב שעמד מאחוריו. בעקבות זאת, ניסה המתלונן לברוח בנסיעה מהירה קדימה, כאשר הפורעים ובתוכם המבקש רודפים אחריו. המתלונן התנגש ברכב נוסף ולא הייתה לו דרך מילוט. בהמשך לכך, תקפו הנאשמים וביניהם המבקש את המתלונן בצוותא עם עשרות אחרים, הוציאו את המתלונן בכוח מהרכב, חשמלו אותו בשוקר חשמלי, הפילו אותו לרצפה והיכו אותו באגרופים, בבעיטות ובאלה טלסקופית. המתלונן ניסה לקום והופל שוב. התוקפים המשיכו להכותו באגרופים, במקלות, באלות טלסקופיות ובבעיטות. בנוסף, הוטח בפניו קורקינט חשמלי. נאשמים 4 ו-7 התנפלו על רכבו של המתלונן והוציאו אותו מהרכב. בתוך כך, נאשם 4 הטיל את המתלונן בכוח לרצפה וניסה לבעוט בו. לאחר שהמתלונן הוכה קשות, הוא הצליח לעמוד על רגליו, אז אחז בו שוב נאשם 4 והטילו בכוח לרצפה. נאשם 5 ניסה לבעוט במתלונן בעת שהוצא מהרכב. נאשם 2 הכה את המתלונן 6 מכות אגרוף בראשו. בעת שהמתלונן שכב על הקרקע, בעט בו נאשם 2 בפלג גופו העליון, נאשם 1 בעט במתלונן 3 בעיטות בראשו ובצווארו ונאשם 3 בעט בו בפלג גופו העליון. בהמשך, כאשר המתלונן שכב על הקרקע והוכה, הרים נאשם 5 קורקינט חשמלי, הטיל אותו על המתלונן ופגע בכתפו. נאשם 6 שיסה כלב במתלונן בעת ששכב על הקרקע, אך ללא הצלחה. לאחר מכן, בעט נאשם 6 בעוצמה במתלונן בחזהו בעת ששכב על הקרקע. נאשם 8 היכה את המתלונן באמצעות אלה 5 פעמים, עד שהורחק על ידי עוברי אורח, ואז השליך את האלה בה אחז על המתלונן בעת שהיה מוטל על הקרקע. נאשם 9 היכה את המתלונן בעוצמה באמצעות אלה טלסקופית 6 פעמים, בעוד המתלונן מוטל על הקרקע. תקיפת המתלונן הופסקה על ידי עוברי אורח, אשר הגנו עליו והרחיקו את התוקפים. בעת שהמתלונן הובל לאמבולנס על אלונקה, ניסה נאשם 3 לתקוף אותו באמצעות ידו אך נהדף על ידי אחד הנוכחים. במקביל לתקיפת המתלונן, חבלו אחרים בצוותא עם נאשמים 2 ו-7 והמבקש ברכב של המתלונן. המבקש בעט בדלת הרכב 3 פעמים. כתוצאה ממעשיהם, נגרמו למתלונן חבלות חמורות בגופו ורכבו נפגע.
בד בבד עם כתב האישום הוגשה בקשה למעצרו של המבקש עד תום ההליכים. ביום 9.12.21 הורה בית משפט זה על מעצרו של המבקש עד תום ההליכים. ביום 27.7.22 הורה בית המשפט העליון במסגרת ערר שנדון בבש"פ 4979/22 לבחון אפשרות להעברתו של המבקש למעצר בפיקוח אלקטרוני. ביום 16.11.22 הורה בית משפט זה על המשך מעצרו של המבקש בפיקוח אלקטרוני.
בבקשתו טען המבקש כי הגיעה העת להסיר את האיזוק האלקטרוני ולהעבירו למעצר בית, הן משום שהוא נתון במעצר בפיקוח אלקטרוני מעל 4 חודשים ולא נרשמו לחובתו הפרות והן משום עקרון השוויון. בעניין זה טוען המבקש כי בעניינו של נאשם 9 הורה בית המשפט על הסרת האיזוק האלקטרוני לאחר 4 חודשים, בעניינו של נאשם 5 הורה בית המשפט על הסרת האיזוק האלקטרוני לאחר 5 חודשים ולמרות עברו הפלילי, בעניינו של נאשם 1 הורה בית המשפט על הסרת האיזוק האלקטרוני לאחר 4 חודשים ואפשר את יציאתו לעבודה.
המשיבה התנגדה לבקשה. לטענתה כחודש ימים לפני שהוגשה הבקשה הנדונה חזרה בה באת כוח המבקש מבקשה לעיון חוזר ולפתיחת חלון התאווררות למשך 3 שעות, לאחר ששמעה את דברי בית המשפט. כעת, ללא שינוי בנסיבות וללא אינדיקציה להפחתה במסוכנות, יש לדחות את הבקשה.
בדיון שהתקיים לפני ביום 24.4.23 שמעתי את טיעוני באי כוח הצדדים.
בא כוח המבקש טען כי אין הצדקה להותיר את המבקש במעצר באיזוק אלקטרוני בעוד שאחרים שוחררו ממעצר והותרה יציאתם לעבודה. בתוך כך הפנה לתסקיר שירות מבחן מחודש יוני 2022 המעריך כי חלה הפחתה במסוכנות הנשקפת מהמבקש. בא כוח המבקש התנגד להזמנת תסקיר, היות ולדעתו הליך זה יארך כחודשיים.
באת כוח המשיבה טענה כי לא מתקיימת כל עילה לעיון חוזר בהחלטה וממילא ללא תסקיר וללא מקום עבודה מוצע אין מקום להידרש לבקשה.
לאחר שנתתי דעתי לדברי הסנגור ולעמדת המשיבה, ולאחר שעיינתי בתסקיר האחרון בעניינו של המבקש מיום 20.6.22, אני סבור כי נכון יהיה לבחון את הבקשה להסרת האיזוק האלקטרוני ולחלופין לפתיחת חלונות התאווררות קבועים, לאחר ששירות המבחן יערוך תסקיר אשר ישרטט תמונה מלאה הנוגעת למבקש, בהתייחס, בין היתר, לתקופה בה היה נתון במעצר באיזוק אלקטרוני.
אני מורה לשירות המבחן לערוך תסקיר בעניינו של המבקש עד ליום 11.6.23. התסקיר יועבר לעיונו של השופט התורן.
איני קובע מועד נדחה. לאחר שיוגש תסקיר, יפנה הסנגור, ככל שישקול ויחליט, בבקשה לקביעת דיון בבקשה.
המזכירות תעביר החלטה זו לצדדים.
עותק מהחלטה זו יועבר לשירות המבחן.
ניתנה היום, י"ב אייר תשפ"ג, 03 מאי 2023, בהעדר הצדדים.
