מ"ת 20569/04/15 – מדינת ישראל נגד בירהנו(יוסף) פנטה
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד |
||
מ"ת 20569-04-15 מדינת ישראל נ' פנטה(עציר)
|
|
25 מאי 2015 |
1
לפני כב' השופטת מיכל ברק נבו |
|
|
המבקשת |
מדינת ישראל |
נגד
|
|
המשיב |
בירהנו(יוסף) פנטה (עציר) |
נוכחים:
ב"כ המבקשת - עו"ד פינק
ב"כ המשיב - עו"ד איתי בן-נון
המשיב הובא
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
יש לקרוא החלטתי זו ביחד עם ההחלטות מיום 6.5.15 ומיום 17.5.15.
היום מונח לפניי תסקיר משלים מיום 20.5.15. קצין המבחן השתדל להבהיר את הנקודות שלא היו ברורות לי בתסקירים הקודמים. לדבריו, כאשר החלופה שהוצעה תעובה באיזוק אלקטרוני ובפיקוח שירות המבחן, וכאשר יתווסף למפקחים המוצעים גם מר אלמיהו, אזי להערכתו יהיה בחלופה המוצעת כדי לענות על רמת הסיכון במצבו של המשיב. קצין המבחן מציין כי עצם המעצר חיזק את סמכותם של המפקחים מול המשיב, וגם את יכולתו של המשיב להתארגן לכבד גבולות חיצוניים. שירות המבחן התרשם לחיוב ממר אלמהיו וצין כי הוא מהווה דמות משמעותית ומשפיעה בחייו של המשיב. לפיכך, למרות שמר אלמיהו פנוי לפיקוח רק החל משעה 18:00 בכל יום, ניתן לשלבו במערך הפיקוח.
2
כפי שציינתי בהחלטתי מיום 6.5.15, התרשמתי מכך שמדובר במי שמשרת בצה"ל בתפקיד קרבי וזוכה להכרה ממפקדיו. מדובר במי שיש לשקול בעניינו חלופת מעצר. לאחר קבלת הבהרות משירות המבחן, לאחר שמתברר שהמעצר עד כה הציב עבור המשיב גבול, המחזק את כוחותיו ומבהיר לו את האיסורים, ולאור התרשמות שירות המבחן והתרשמותי הבלתי אמצעית מהמפקח הנוסף, מר אלמיהו, נראה לי כי ניתן להורות על שחרורו של המשיב לחלופת המעצר שהוצעה, הכוללת המצאות בבית הוריו בלוד, בפיקוח הוריו ואחותו, בתוספת איזוק אלקטרוני.
לפיכך אני מורה כדלקמן:
א. המשיב ישוחרר למעצר בית מוחלט לבית הוריו ברח' ******* **/** ****. המשיב ישהה במעצר הבית כשהוא מפוקח בכל עת על ידי אחד מהמפקחים הבאים:
אביו - מר זמנה פנטה ת.ז. *********
אמו - הגב' טנה פנטה ת.ז. *********
אחותו - גב' שרה בנצ'לם ת.ז. *********
מר דג'נאו דני אלמיהו ת.ז. ************
ב. המשיב יחתום התחייבות עצמית על סך 40,000 ₪ להבטחת כל תנאי השחרור.
ג. כל אחד מהמפקחים יחתום על ערבות צד ג' על סך 30,000 ₪ להבטחת כל תנאי הפיקוח.
ד. יותקן איזוק אלקטרוני בכתובת מעצר הבית. לשם התקנת האיזוק ניתנת ארכה עד ליום 27.5.15 בשעה 13:00. ניתן לשחרר את המשיב עוד קודם לכן, אם ימלא אחר כל יתר התנאים.
ה. יופקד סכום במזומן של 20,000 ₪. מתוך הסכום האמור 10,000 ₪ הם תנאי לשחרור ו- 10,000 ₪ נוספים יופקדו עד ליום 15.6.15 בשעה 12:00.
ו. יוצא צו עיכוב יציאה מהארץ נגד המשיב והוא יפקיד את דרכונו במזכירות ביהמ"ש.
ז. ניתן צו פיקוח מעצר למשך 6 חודשים.
המזכירות תעביר עותק ההחלטה לשירות המבחן ולמנהלת האיזוק.
בהעדר ערבויות יישאר המשיב במעצר ויובא לתזכורת ערבויות ביום 26.5.15 עד השעה 12:00 לפני שופט תורן.
3
ניתנה והודעה היום ז' סיוון תשע"ה, 25/05/2015 במעמד הנוכחים.
|
מיכל ברק נבו , שופטת |
