מ”ת 26438/08/14 – יצחק חסן – בעצמו נגד מדינת ישראל
בית משפט השלום בבאר שבע |
||
מ"ת 26438-08-14 מדינת ישראל נ' חסן
|
|
06 אוקטובר 2014 |
1
|
26425-08-14 |
|
בפני כב' השופט יואב עטר |
|
|
המבקש |
יצחק חסן - בעצמו ע"י ב"כ עו"ד כהנא ליאור
|
||
נגד
|
|||
המשיבה |
מדינת ישראל
|
||
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
בפני בקשה לעיון מחדש בהחלטה שהותרה במתן תוקף בהסכמת הצדדים, מיום 24.8.14, ביחס לשחרור המבקש בתנאים מגבילים.
בדיון מיום 24.8.14 הסכים בא כוח המבקש לקיומן של ראיות לכאורה ולקיומה של עילת מעצר, והצדדים הגיעו להסכמה לפיה, ישוחרר המבקש בתנאים אשר כללו הרחקתו מביתם של המתלוננים.
עיון בכתב האישום מלמד כי המדובר באירוע בו המבקש החל להתפרע בבית הוריו, תקף את אחותו, השליך על אביו בגדים וחפצים, תקף את אחיו, ותקף את אימו. בנוסף איים על בני המשפחה, כמפורט בכתב האישום.
גם לאחר שהוזעקו שוטרים למקום איים המבקש על אחד השוטרים, ואף דחף אותו.
לא ניתן לומר שחלף פרק זמן משמעותי מאז מתן ההחלטה לפני מעט למעלה מחודש ובא כוח המבקש טוען לשינוי נסיבות שעניינו בהטבה במצבו הנפשי, תוך שטוען הוא כי מלכתחילה, בוצעו העבירות על רקע התקף פסיכוטי.
2
מטבע הדברים, שאלת אחריותו של המבקש למעשיו, תידון בתיק העיקרי, ואולם, לעת עתה, משעמדת המתלוננים היא לאפשר שובו של המבקש לביתו, ובשים לב לכך שמלכתחילה תנאי השחרור, אינם מרחיקים את המבקש מעיר מגוריהם, סבורני כי ראוי לבחון בצורה מעמיקה את מערכת היחסים ואת הסיכון העתידי הנשקף מפני המבקש למתלוננים.
לאור האמור לעיל, אני מורה כי יוגש תסקיר מעצר אשר יבחן עניין זה.
לאחר קבלת תסקיר המעצר, תינתן החלטה ביחס לבקשה.
לאור האמור לעיל מתבקש שירות המבחן להגיש תסקיר מעצר בעניינו של המבקש.
תשומת לב שירות המבחן, כי ניתן ליצור קשר עם ב"כ המבקש עו"ד כהנא ליאור בטלפון:
054-4897265.
המזכירות תשלח העתק החלטה לשירות המבחן.
המבקש יהא רשאי לצאת למפגשים עם עו"ס בהתאם להליך שיקומי בו הוא מצוי, וזאת בליווי ערב ובכפוף להזמנה מראש.
#3#>
ניתנה והודעה היום י"ב תשרי תשע"ה, 06/10/2014 במעמד הנוכחים.
|
יואב עטר , שופט |
