מ”ת 4456/05/14 – מדינת ישראל נגד איל אל אוסיי
בית משפט השלום לתעבורה בחיפה |
|
|
|
מ"ת 4456-05-14 מדינת ישראל נ' אל אוסיי(עציר)
תיק חיצוני: 211844/2014 |
1
בפני |
כב' השופט גיל קרזבום, סגן נשיא |
|
המשיבה |
מדינת ישראל |
|
נגד
|
||
המבקש |
איל אל אוסיי |
|
החלטה |
לפני בקשה לעיון חוזר באופן שיותר למבקש לשהות במעצר בית חלקי בשעות הלילה בביתו שבדליית אל-כרמל בפיקוח אשתו במקום כתובת המעצר הנוכחית בבית מעבידו מר סאמי סאחלה.
לטענת המבקש לא הפר את תנאי השחרור וניתן להמשיך ולבטוח בו. בנוסף ציין כי הריחוק ממשפחתו קשה עליו. עוד ציין כי למעבידו שהוא גם המפקח בתיק, אין אפשרות לספק לו עבודה על בסיס יומי ויש בכך כדי להכביד על המפקח אשר מחויב להיות עמו 24 שעות ביממה.
המשיבה מתנגדת לבקשה. טענה כי עקב מחסור באיזוק אלקטרוני לא ניתן להבטיח את תנאי השחרור בפיקוחה הבלעדי של אשתו אשר אינה יכולה לפקח עליו וזו גם הסיבה שהומלץ בזמנו כי מעבידו ישמש כמפקח.
דיון
לאחר ששקלתי את הבקשה וטענות הצדדים אני מחליט להיעתר לבקשה לשינוי כתובת מעצר הבית והוספת אשתו כמפקחת.
מאז החלטת השחרור בחודש יוני המבקש לא הפר את תנאי השחרור והוכיח כי לפחות בהקשר זה ניתן לסמוך עליו. בנוסף מדובר בפרק זמן לא מבוטל בו המבקש אינו מתגורר בביתו עם משפחתו והתיק נקבע לשמיעת ראיות לחודש נובמבר.
2
ער אני להמלצת שרות המבחן לפיה רצוי להוסיף פיקוח אלקטרוני במידה ואשתו תשמש כמפקחת , אך כאמור אני סבור כי יש להתחשב בפרק הזמן המשמעותי שחלף במהלכו המבקש לא הפר את תנאי השחרור. בנוסף אציין כי התרשמתי בדיון מיום 18.5.14 כי אשת המבקש מבינה את משמעות הפיקוח והקושי אותו הביעה בעבר קשור גם בעובדה שהחלופה שהוצעה היתה בבית ג'אן ולא בביתם שבדלייה.
לאור האמור לעיל, מורה על שינוי כתובת מעצר הבית באופן שהמבקש ישהה במעצר בית מלא בביתו שבדליית אל-כרמל בפיקוחה של אשתו הגב' אעידה אל אוסיי ו/או אשת אחיו הגב' נאדיה אל אוסיי (להלן: "המפקחות") ו/או מר סאמי סאחלה אשר פיקח על המבקש עד היום.
המבקש יהיה רשאי לצאת את כתובת המעצר כל יום בין השעות 16:00 - 18:00 לצורך התאווררות בליווי אחד המפקחים.
המפקחות תחתומנה כל אחת על ערבות צד ג' בסך 20,000 ₪ להבטחת תנאי השחרור. חתימת המפקחות על הערבות מהווה תנאי לשינוי כתובת מעצר הבית.
משטרת ישראל תהא רשאית לבקר בכתובתו של המבקש על מנת לוודא שהמבקש מקיים את תנאי השחרור.
אשר לעתירת המבקש לפיה מעצר הבית יוגבל לשעות הלילה, אני סבור כי בשלב זה, אין מקום להיעתר לה, זאת לאור חומרת העבירות ומסוכנותו של המשיב. במידה והמבקש יהיה מעוניין לצאת שוב לעבודה בשעות היום, יגיש בקשה מתאימה בצירוף תצהיר מעביד ואחליט בה.
להודיע לצדדים.
ניתנה היום, ט"ו אלול תשע"ד, 10 ספטמבר 2014, בהעדר הצדדים. /
