מ”ת 51560/07/14 – מדינת ישראל נגד ר’ מ’ א’ א’ ה’
בית משפט השלום באשקלון |
|
|
|
מ"ת 51560-07-14 מדינת ישראל נ' ת'(עציר) ואח'
|
1
בפני |
כב' השופט אמיר דהאן
|
|
מבקשת |
מדינת ישראל |
|
נגד
|
||
משיב |
ר' מ' א' א' ה'
|
|
החלטה |
בפני בקשה לשינוי תנאי שחרור של המשיב.
המשיב ר' ב' מ' א' א' ה', ת.ז ******** יליד 1985 מהכפר טמרה, נעצר ביום 21/07/2014 והוגש כנגדו כתב אישום ביום 27/07/2014.
כתב האישום מייחס למשיב כי ביום 20/07/2014 תקף המשיב בצוותא חדא עם יתר המשיבים את המתלוננת ומשפחתה. למשיב 3, מיוחסת גם תקיפה של קטינה, בתה של המתלוננת.
כל המעשים הללו בוצעו במקום מגוריה של המתלוננת אליו הגיעו המשיב ובני משפחתו, במיוחד ביוזמת אחי אשתו של המשיב, י' ת', אשר ביקש לנקום בה על רקע קשר קודם .
ראיות לכאורה:
כפי שנקבע בפרוטוקול מיום 27/07/2014 ועל בסיס הסכמת הצדדים, קיימות ראיות לכאורה כנגד המשיב.
התנאים המבוקשים:
ב"כ המשיב מבקש לשנות את תנאי שחרור של המשיב כך שישהה במעצר בית לילי בלבד. לטענת ב"כ המשיב המתלוננת כרגע אסירה בגין תיק אחר, כך או כך המתלוננת מתגוררת באשדוד, מרחק גיאוגרפי רב ממקום חלופת המעצר בו שוהה המשיב כעת. המשיב מעוניין לצאת לעבודה. המשיב טוען כי לא יכול להביא ערב ממקום העבודה מכיוון שכרגע המשיב איננו עובד, ועליו למצוא מקום עבודה חדש. מעצר הבית והתנאים מרתיעים את המעסיקים.
2
ב"כ המאשימה מתנגדת לבקשה וטוענת כי אין שינוי נסיבות. המשיב 3 לא הציג עיסוק קונקרטי בו הוא מעוניין לעסוק.
שקלתי את חלוף הזמן, את עברו הפלילי הנקי של המשיב, את העובדה כי שמר על תנאי מעצר בית מלא עד כה, ואת התרשמותי כי שינן היטב את לקחו .
החלטת השחרור קובעת כי יש להרחיק סיכון ספיציפי מן המתלוננת. למשיב אין קשר עם המתלוננת וכל אשר עשה עשה במצוות גיסו אשר נעצר עד תום ההליכים בגין תיק זה .
מנגד המדובר בתיק אלימות חמור, יזום, אשר המשיב ביצע בתוכו תקיפה של ילדה קטינה - היא בתה של המתלוננת .
באיזון בין השיקולים אני מעיין מחדש בתנאי השחרור ומורה כדלקמן :
המשיב יוכל לצאת את מעצר הבית בכל יום בין השעות 09:00-16:00 לצורך חיפוש עבודה כשהוא מלווה באחד הערבים ובזמינות טלפונית מלאה .
לאחר שימצא המשיב מקום עבודה ישמע בית המשפט את בקשתו לצאת לעבודה בנפש חפצה ויכריע בה .
המשיב כי לא יחצה את קו ראשון לציון - ירושלים דרומה בעודו מחפש עבודה, באם יעשה כן הדבר יהווה הפרת תנאים.
- יתר תנאי השחרור יוותרו על כנם.
המזכירות תעביר העתק ההחלטה לב"כ הצדדים
ניתנה היום, י"ב כסלו תשע"ה, 04 דצמבר 2014, בהעדר הצדדים.
