מ”ת 19108/06/13 – איציק יתח,מרדכי אדרי נגד מדינת ישראל
בית המשפט המחוזי בירושלים |
|
|
|
מ"ת 19108-06-13 מדינת ישראל נ' יתח(אחר/נוסף) ואח'
תיק חיצוני: |
1
בפני |
כב' השופט כרמי מוסק
|
|
המבקשים |
1. איציק יתח 2. מרדכי אדרי |
|
נגד
|
||
המשיבה |
מדינת ישראל |
|
החלטה |
1. לפניי בקשת המבקשים לאשר להם להשתתף בארוחת ליל הסדר יחד עם משפחתם, וכתוצאה מכך לשנות את תנאי מעצר הבית בו הם שוהים, על פי החלטה קודמת שניתנה בעניינם.
2. המבקש 1 עותר במסגרת זו לצאת ממעצר הבית ביום 14.4.14 החל משעות הבוקר, ועד ליום 16.4.14 בשעות הלילה המוקדמות, זאת כדי לחוג את חג הפסח עם הוריו, ברח' יצחק רבין 14/12 בבית שמש. המבקש טוען כי במסגרת זו יהיה מלווה על ידי בני משפחתו.
3. המבקש 2 עותר לצאת ממעצר בית ביום 20.4.14 החל משעות הבוקר, ועד ליום 21.4.14 בשעות הלילה, זאת לשם שהייה בסעודת חג הפסח השני עם בני משפחתו, אצל דודתו, משפחת בן נעים, ברח' וועדת הלסינקי 8/2 נתניה. המבקש 2 מציין, כי בימים אלה יהיה מלווה בהוריו, איתם ישהה בבית דודתו.
2
4. המשיבה מתנגדת לבקשה וטוענת, כי המבקשים נמצאים בתנאי מעצר בית, הכוללים איזוק אלקטרוני. היעתרות לבקשה פירושה הסרת האיזוק. המשיבה מדגישה, כי מדובר בשני מבקשים להם מיוחסת עבירה של ניסיון לרצח, בכך שבאירוע נשוא כתב האישום נסעו השניים ברכב, חסמו רכב אחר כאשר אחד המבקשים נוהג ברכב החוסם והשני מבצע ירי לעבר הרכב הנחסם, וכתוצאה מהירי נפגעו אנשים שהיו ברכב שנחסם. המשיבה מפנה לכך, שמדובר במבקשים מהם נשקפת מסוכנות רבה, הם מעורבים בפעילות עבריינית בבית שמש, ולטעמה מדובר במאבק המתנהל בין שתי כנופיות. המבקשת מפנה לכך כי מחומר הראיות עולה, כי המבקש 1 ביצע את הירי, ואילו המבקש 2 היה זה שנהג ברכב האמור.
5. באשר למסוכנות, מפנה המשיבה לעובדה כי בחודש מרץ הורשע המבקש 2 בעבירה של הצתת רכב, אף זאת בבית שמש, ונגזרו עליו שישה חודשי מאסר בפועל, וכי בעניינו עדיין תלוי ועומד אישום של זריקת רימון הלם.
6. לטעמה של המשיבה, קיימת מסוכנות רבה אותה יש לייחס לשני המבקשים, ועל כן אין מקום להיעתר לבקשתם. בהקשר זה מפנה המשיבה לתסקירי שירות המבחן ביחס לשני המבקשים, מהם ניתן ללמוד על מסוכנותם ועל העובדה כי לא ניתן להציב להם גבולות במיוחד שעה שמדובר בבני משפחה.
7. לעומת המשיבה, טענו המבקשים כי מדובר בבקשה ליציאה לזמן קצר ביותר. ביחס למבקש 2, מבוקש לשהות בנתניה ולא בבית שמש, כך שהסיכון הכרוך ביציאתו אינו גבוה. באשר למבקש 1 נטען, כי משטרת בית שמש תהיה מודעת שהוא שוהה בבית הוריו בבית שמש, ויש להניח כי תעמוד על המשמר בפרק הזמן בו ישהה שם.
8. בהחלטתי מיום 23.7.13, שניתנה בעקבות בקשת המשיבה לעצור את המבקשים עד לתום ההליכים, הגעתי לידי מסקנה כי קיימות ראיות לכאורה למיוחס למבקשים במסגרת כתב האישום, היינו: עבירה של ניסיון לרצח ועבירה של נשיאת נשק. יחד עם זאת, באותה החלטה נערך ניתוח מפורט של הראיות שהיו באותה עת בתיק החקירה, ומסקנתי הייתה כי אמנם קיימות ראיות לכאורה כאמור, אולם עולות תהיות קשות באשר לאמינות חלקן של הראיות, או עוצמתן, וכי מדובר בפגיעה קשה בראיות, פגיעה שיש בה כדי להשליך על שיקולי בית המשפט לעניין שחרור המבקשים לחלופת מעצר. במסגרת אותה החלטה בחנתי את תסקירי המעצר שעמדו באותה עת על מסוכנות המבקשים, לרבות עברם הפלילי ומעורבותם העבריינית, והעובדה כי מדובר במלחמת כנופיות בעיר בית שמש. כמו כן, התייחסתי לספקות שהעלה שירות המבחן ביחס לאפשרויות ההשגחה והפיקוח על המבקשים. יחד עם זאת, הגעתי אז למסקנה שראוי לשחרר את המבקשים לחלופת מעצר, תחת פיקוח איזוק אלקטרוני.
3
9. מאז אותה החלטה חלפו כ-9 חודשים. המבקשים לא הפרו את תנאי השחרור וכמו כן יצאו מספר פעמים מתחום מעצר הבית, זאת לצורך מפגשים קצרים, בין היתר עם בא כוחם, כאשר הם מלווים על ידי אחד מהערבים.
10. לאחר שבחנתי את הדברים, מקובלת עלי עמדת המשיבה כי קיים סיכון רב בכך שהמבקשים, או מי מהם, ישובו בשלב זה, ולו לזמן קצר, לתחומי העיר בית שמש, ובפרט כאשר מדובר בבית ההורים. אינני סבור כי משטרת בית שמש תוכל לפקח באופן רצוף משך כל ימי החג על מעשיו של המבקש 1 בתחומי העיר בית שמש, בפרט כאשר הוא לא יהיה תחת פיקוח איזוק אלקטרוני. לטעמי, קיים חשש אמיתי כי במצב זה עלולים להתרחש אירועים אלימים, ועל כן אינני נעתר לבקשתו של המבקש 1 לבלות את ימי החג הראשון בבית הוריו.
11. באשר למבקש 2, הואיל והוא מבקש לשהות פרק זמן של 48 שעות בבית דודתו בנתניה, סבורני כי הסיכון הכרוך בכך הוא פחות במידה ניכרת, שכן כידוע נתניה מרוחקת מבית שמש, מקום התרחשות האירועים האלימים נשוא כתב האישום, או הקשורים במלחמת הכנופיות, שככל הנראה כתב האישום הוא חלק ממנה.
12. לפיכך, אני נעתר לבקשת המבקש 2 ומאשר לו לשהות מחוץ לתחומי מעצר הבית החל מיום 20.4.14, מהשעה 09:00, ועד ליום 21.4.14 בשעה 22:00. בכל אותה עת יהיה המבקש 2 מלווה באחד הערבים כפי שנקבעו בהחלטתי מיום 23.7.13.
13. המזכירות תמציא העתק ההחלטה לבאי כוח הצדדים.
ניתנה היום, י' ניסן תשע"ד, 10 אפריל 2014, בהעדר הצדדים.
|
כרמי מוסק, שופט |
![text](https://www.verdicts.co.il/wp-content/themes/verdicts/images/plain_text_icon.gif)