מ"ת (תל אביב) 50516-08-23 – מוסטפא שקרא (עצור/אסיר בפיקוח) נ' מדינת ישראל
מ"ת (תל-אביב-יפו) 50516-08-23 - מוסטפא שקרא ואח' נ' מדינת ישראלמחוזי תל-אביב-יפו מ"ת (תל-אביב-יפו) 50516-08-23 3. מוסטפא שקרא (עצור/אסיר בפיקוח) נ ג ד מדינת ישראל בית המשפט המחוזי בתל-אביב-יפו -יפו [07.11.2024] כבוד השופט עלאא מסארווה החלטה
מדובר בבקשה לפתיחת חלון אוורור באיזוק האלקטרוני כדי לאפשר למבקש ולאשתו, המפקחת, לחגוג את יום הולדתו. לטענת המבקש הוא מצוי בתנאי מעצר באיזוק אלקטרוני משך תקופה ארוכה. הבקשה המקורית התייחסה ל- 12 שעות. לכך אין להסכים, וודאי לאחר שהתביעה התנגדה לכך ובצדק. לכן, הצעתי למבקש לצמצם את בקשתו ולציין את המקומות אליהן הוא מתכוון לצאת. המבקש הגיש בקשה עם הצעה מתוקנת הכוללת יציאה לשבע שעות, תוך שציין את המקומות והכתובות.
התביעה הביעה התנגדותה גם לבקשה במתכונתה הנוכחית המתוקנת.
לאור סד הזמנים (החלון מכוון ליום שישי הקרוב), ולאחר שהצדדים הציגו בכתובים את עמדתם בהרחבה, ותוך שלקחתי בחשבון את התנגדותה של התביעה על נימוקיה, החלטתי לאפשר למבקש חלון מצומצם בהרבה מהמבוקש, וזאת באופן חד פעמי, לנוכח הנסיבות שפורטו בהרחבה בבקשה.
אכן, צודקת התביעה שהיציאה ממעצר לצורך חגיגת יומולדת איננה מהווה "תכלית ראויה אחרת", בפרט לנוכח המיוחס למבקש, קרי עבירת רצח בנסיבות מחמירות.
ואולם, לנוכח הנסיבות שפורטו בבקשה, ובפרט הצורך באוורור עבור המבקש והערבה, על רקע נישואיהם הטריים, ושהותו של המבקש בתנאי מעצר, וכן לאור אופיה החד פעמי של היציאה המבוקשת, סברתי, ולא בלי התלבטות, שנכון לאפשר את הבקשה אך זאת באופן חלקי ומצומצם ביחס לבקשה המקורית ואף הבקשה המתוקנת.
אני מאפשר למבקש לצאת את המעצר באיזוק אלקטרוני, בליווי ובפיקוח, ביום 8.11.24 בין השעות 12:00 ועד השעה 16:00, ובלבד שיהיה בכתובות המצוינות בבקשה ובהם בלבד.
|
|
המזכירות תעביר החלטה זו לצדדים וכן לממונה על האיזוק האלקטרוני.
להבא, בקשות שיוגשו בסמיכות זמנים לפני מועד היציאה המבוקש, וללא תגובה, יידחו, שכן הטיפול בבקשות בתנאים אלה מערים קשיים על בית המשפט ועל התביעה, שלא לצורך, ומקשה על קביעת מועד דיון במעמד הצדדים כדרש.
עוד מובהר שקבלת הבקשה באופן חלקי, ניתנה לפנים משורת הדין, ועל רקע נסיבותיה, כך שאין לראות בכך משום פתח להגשת בקשות דומות, אלא להיפך.
ניתנה היום, ו' חשוון תשפ"ה, 07 נובמבר 2024, בהעדר הצדדים.
|
