ע”פ 31425/06/16 – מרקו ביטון נגד מדינת ישראל
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד |
||
עפ"ג 31425-06-16 ביטון נ' מדינת ישראל
|
|
10 ספטמבר 2017 |
1
|
לפני: כבוד הנשיא אברהם טל - אב"ד |
|
|
המערער |
מרקו ביטון
|
||
נגד
|
|||
המשיבה |
מדינת ישראל
|
||
נוכחים:
המערער ובאת כוחו עו"ד שילה דורפמן
ב"כ המשיבה עו"ד אורי רינצקי
[פרוטוקול הושמט]
פסק דין
המערער הורשע על פי הודאתו בת.פ. 37386-11-13 (בית המשפט השלום ברמלה) בפריצה לדירה יחד עם אחר ונדון ל-17 חודשי מאסר בפועל המורכבים מ-7 חודשי מאסר בגין העבירות נושא גזה"ד ומהפעלה במצטבר של 10 חודשי מאסר על תנאי אשר היו תלויים ועומדים נגדו.
הערעור מכוון כלפי העונש המאסר בפועל וב"כ המערער טוענת בהודעת הערעור ובטיעוניה בפנינו, כי לאור מצבו של המערער כמתואר בתסקיר שירות המבחן שהוגש לצורך הדיון בערעור, מצדיק קבלת המלצת שירות המבחן לחדש את המאסר על תנאי שהיה תלוי ועומד נגד המערער בזמן ביצוע העבירות, להטיל עליו של"צ ולהעמידו בפיקוח שירות המבחן למשך שנה.
2
ב"כ המשיבה, בהגינותו, טוען כי לאור נתונים שלא היו בפני בית משפט קמא באשר למצבו הרפואי של המערער ונתונים אחרים שמופיעים בתסקיר שירות המבחן, הוא מסכים למבוקש על ידי ב"כ המערער, למרות שגזה"ד נושא הערעור היה נכון למועד נתינתו.
אף אנו, כמו ב"כ המשיבה, סבורים כי גזה"ד נושא הערעור היה נכון למועד נתינתו ואלמלא הנתונים המופיעים בתסקיר שירות המבחן שהוגש לצורך הדיון היום, לא היינו מתערבים בו.
מתסקיר שירות המבחן שהוגש לפנינו היום עולה, כי המערער שומר על ניקיון מסמים, נמנע מהתרועעות עם חברה שולית, מקיים קשר תקין עם בתו בת העשר אשר מתגוררת בבית אמה, עמה היה מצוי בעבר בקשר זוגי שלא מוסד.
על פי האמור בתסקיר, שמסתמך בעניין זה על מסמכים רפואיים שהוצגו בפני שירות המבחן לפני 9 חודשים המערער לקה במחלה ממארת, נותח והוא מקבל טיפולי כימותרפיה, סובל מקשיי נשימה ומחולשה ולכן הוא אינו עובד.
כמו כן, אחיו של המערער ובת זוגו באותה עת נפטרו ממחלת הסרטן והמערער מתמודד עם מטען רגשי כבד ונעזר בגורמי תמיכה משפחתיים.
המערער נקלט ביחידה עירונית לנפגעי סמים, מוסר בדיקות שתן נקיות והחל בטיפול פרטני עם עו"ס.
לאור האמור, אנו מקבלים את הערעור ומחדשים את עונש המאסר על תנאי שהוטל על המערער ביום 1.12.09 בת.פ. 7836/07 (בית משפט השלום בתל אביב) למשך שנתיים מהיום.
אנו מטילים על המערער לבצע 100 שעות של"צ לפי תכנית שיכין שירות המבחן ויועבר לאישור בית המשפט תוך 30 יום מהיום.
אנו מעמידים את המערער בפיקוח שירות המבחן למשך 18 חודשים מהיום ומזהירים אותו כי במידה ויפר את צו הפיקוח יהיה בית המשפט מוסמך להפקיע את צו הפיקוח ולהטיל על המערער עונש אחר תמורתו.
המזכירות תעביר את פסה"ד לשירות המבחן.
שירות המבחן יזמין את המערער לתיאום עבודות השל"צ באמצעות ב"כ, עו"ד שילה דורפמן, בפקס: 03-6296865.
3
יתר חלקי גזה"ד בת.פ. 37386-11-13 (בית משפט השלום ברמלה) יעמדו בתקפם.
המערער הוזהר כי עליו להתייצב בפני שירות המבחן במועד אליו יוזמן.
ניתן והודע היום יט' אלול תשע"ז, 10/09/2017 במעמד ב"כ הצדדים והמערער.
|
|
|
|
|
אברהם טל, נשיא אב"ד |
|
זהבה בוסתן, שופטת |
|
נאוה בכור, שופטת |