ע"פ 41/15 – סטניסלב ברוידה נגד מדינת ישראל
1
לפני: |
|
נ ג ד |
המשיבה: |
מדינת ישראל |
בקשה לעיכוב ביצוע עונש מאסר במסגרת ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי תל אביב שניתן ביום 09.12.2014 (ע"י כב' השופט צבי גורפינקל) בתיק פ 043880-02-14 |
תאריך הישיבה: |
ט"ו טבת תשע"ה |
(06.01.2015) |
בשם המערער: עו"ד ג'קי סגרון; עו"ד נדב אלמוג
בשם המשיבה: עו"ד תומר סגלוביץ
1. לאחר עיון בבקשה ושמיעת טיעוני הצדדים, הודיע בא-כוח המבקש על דעת המבקש, כי בעקבות שמיעת הערות בית המשפט ונוכח הנסיבות שנוצרו בגדרן המבקש שוהה בתנאי "מעצר בית" כמעט מלא מזה כ-9 חודשים ואיננו יכול לפרנס את אשתו ואת בתו התינוקת, הרי שהוא החליט לחזור בו מהבקשה לעיכוב ביצוע עונש המאסר. יחד עם זאת באי-כוח המבקש הודיעו כי הם מבקשים ששמיעת הערעור תיקבע בהקדם האפשרי וכי הם עומדים על כל טיעוניהם בהודעת הערעור. מעבר לכך ציינו באי-כוח המבקש כי המבקש, שאמור להתייצב למאסרו בתאריך 11.01.2015 מביע משאלה כי ישובץ בבית כלא במרכז הארץ (מעשיהו או הדרים) הנמצא בקרבת ביתו שבהרצליה כדי שלא ינותק הקשר עם אשתו ובתו התינוקת וכי תינתן תשומת לב של שירות בתי הסוהר למחלת האסטמה הקשה ממנה הוא סובל לדבריו.
2
2. נוכח האמור בפיסקה 1 שלעיל – הבקשה שבפני נמחקת, והמבקש יתייצב לריצוי עונש המאסר שנגזר עליו בתאריך 11.01.2015.
יחד עם זאת בהתחשב בהשגות המבקש לגבי חומרת העונש שהושת עליו שחרג לשיטתו אפילו ממה שהתבקש לגביו ע"י התביעה (לאחר הודייתו במסגרת הסדר הטיעון והרשעתו) וכן בשאר טענותיו – המזכירות מתבקשת להועיד את שמיעת הערעור בהקדם, בכפוף לאילוצי היומן.
שירות בתי הסוהר מתבקש לתת את הדעת לבקשתו של המבקש לגבי שיבוצו ולגבי הטיפול במחלת האסטמה ממנה הוא סובל, לדבריו. בשל הזמן הקצר שנותר עד להתייצבותו של המבקש – עותק מהחלטתי זו יועבר במישרין ע"י המזכירות לשירות בתי הסוהר.
3. עד להתייצבותו של המבקש לריצוי מאסרו ימשיכו לחול עליו תנאי השחרור בערבות שהושתו עליו.
ניתנה היום, ט"ו בטבת התשע"ה (6.1.2015).
|
|
ש ו פ ט |
_________________________
העותק כפוף לשינויי עריכה וניסוח. 15000410_K04.doc מה
