ע”פ 8665/20 – מוצטפאאגבאריה נגד מדינת ישראל
1
בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט לערעורים פליליים |
לפני: |
|
|
כבוד השופט ג' קרא |
|
כבוד השופט ד' מינץ |
|
נגד |
המשיבה: |
מדינת ישראל |
ערעור על גזר הדין של בית המשפט המחוזי בנצרת (כב' השופט ח' סבאג) בת"פ 55215-12-19 מיום 29.10.2020 |
תאריך הישיבה: |
ד' בכסלו התשפ"ב |
(8.11.2021) |
בשם המערער: |
עו"דנאילזחאלקה; עו"ד מוחמד מחאג'נה |
בשם המשיבה: |
עו"ד עדי שגב |
בשם שירות המבחן למבוגרים: |
עו"ס ברכה וייס |
המערער הורשע במסגרת הסדר טיעון בכתב אישום מתוקן שעניינו ייבוא ועשיית עסקה אחרת בנשק וכן עבירה של שהייה בישראל שלא כדין. בית המשפט המחוזי בנצרת (כב' השופט ח' סבאג) עמד בפירוט על שיקולי הענישה, ועל חומרת המעשים – ייבוא של שלושה תתי מקלעים ומחסניות תואמות – משטחי הרשות לתחומי המדינה ועשיית עסקה אחרת בכלי נשק ומחסניות אלה. בית המשפט הוסיף והדגיש כי המערער היה המתכנן והרוח החיה מאחורי הדברים ודאג להוצאת העסקה מהכוח אל הפועל. המתחם שנקבע בעניינו הועמד על 6-3 שנים, ועונש המאסר בפועל הועמד על 4.5 שנים, לצד מאסר על תנאי. לפנינו ערעורו על חומרת העונש.
2
בא כוחו המלומד של המערער חלק על המתחם שנקבע, וסבור– על יסוד פסיקה אליה הפנה– כי העונש לא תואם את רמת הענישה הראויה בשים לב לכך שמדובר בעסקה אחת, ולהודאת המערער. עוד נטען כי עברו הפלילי של המערער אינו מכביד, וכי העונש אינו נותן ביטוי מתאים לחלקו היחסי בפרשה. המדינה מצידה סבורה כי יש להשאיר את עונש המאסר שנגזר על כנו, על יסוד הטעמים שפורטו על ידי בית המשפט המחוזי.
שקלנו את טיעוני הצדדים. נתנו דעתנו למאפיינים החמורים של המעשים בהם הורשע המערער, למספר כלי הנשק וייבואם מתחום הרשות לשטח ישראל, ולמדיניות ההחמרה בעבירות נשק בפסיקתו של בית משפט זה שקיבלה ביטוי נוסף בעת האחרונה. ניתן משקל מתאים גם לעברו הפלילי של המערער (שגם אם יש מכבידים ממנו, הוא כולל מאסר מאחורי סורג ובריח). באיזון הכולל, לא מצאנו כי העונש שהושת על המערער חורג לחומרה מרמת הענישה הראויה במידה המצדיקה התערבות ערכאת הערעור.
הערעור נדחה אפוא.
ניתן היום, ד' בכסלו התשפ"ב (8.11.2021).
ש ו פ ט |
ש ו פ ט |
ש ו פ ט |
_________________________
20086650_M06.docx נב
מרכז מידע, טל'077-2703333, 3852* ; אתר אינטרנט,
