עמ”י 45258/08/17 – מדינת ישראל נגד אפי אפרים לוי,
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד |
||
עמ"י 45258-08-17 מדינת ישראל נ' לוי
|
|
22 אוגוסט 2017 |
1
|
לפני כבוד השופטת עירית וינברג-נוטוביץ |
|
|
העוררת |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
המשיב |
אפי אפרים לוי,
|
||
נוכחים:
ב"כ העוררת עו"ד רפי וקנין
ב"כ המשיב עו"ד ירום הלוי
המשיב הובא באמצעות היחידה החוקרת
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
בפניי ערר על החלטת בית משפט השלום בראשון לציון (כב' השופט ארז מלמד), לפיה שוחרר המשיב בתנאים מגבילים כמפורט בבקשה.
המשיב נעצר לראשונה ביום 14.8.2017 בנתב"ג עת שב ממנוסתו מזה 9 חודשים.
יצוין כי המשיב נמלט מהארץ והסתתר בחו"ל כשיציאתו מן הארץ נעשתה שעות ספורות לאחר אירוע הרצח שהמשיב חשוד במעורבות בו.
2
לראשונה המשיב נעצר עד ליום 17.8.2017 (4 ימי מעצר) כשהחשד המיוחס לו הינו בגין עבירות של גרימת מוות בכוונה תחילה, הצתת רכב מנועי וחטיפת אדם.
בהארכת מעצר שנייה (מיום 17.8.2017) הוארך מעצרו עד ליום 21.8.2017 (4 ימי מעצר) תוך שנקבע על ידי בית משפט קמא "יובהר כבר עתה שככל שלא תתחזק התשתית הראייתית כנגד החשוד, בצורה משמעותית, לא יהיה מקום להורות על הארכת מעצרו בשלישית".
בהחלטה נשוא ערר זה הוחלט על שחרורו, כאמור.
בית משפט קמא ציין בהחלטתו כי לאחר עיון במסמכים שהוצגו בפניו לא מצא כל התפתחות משמעותית או התפתחות כלשהי באיכות הראיות שנאספו על ידי היחידה החוקרת. עוד ציין בית המשפט כי המסמך שסומן אמ/2 היה ידוע ליחידה החוקרת כבר לפני חודשים ארוכים, המסמך אמ/3 אינו מעלה ואינו מוריד דבר, וביחס למסמך שמסומן אמ/4, לא ברור מדוע רק עתה עלה בידי היחידה החוקרת לרשום את תוכנו.
עוד ציין בית המשפט בשולי החלטתו כי הינו ער לכך שמדובר בחשד חמור ואולם בשים לב לכך שמדובר בהארכת מעצר שלישית ובפרט בשים לב לכך שלא היו התפתחויות משמעותיות בתיק החקירה, ואף לא התפתחויות שאינן משמעותיות, אינו מוצא לנכון להורות על הארכת מעצרו של המשיב בשלישית.
לאחר שבחנתי את המסמכים שהוצגו בפני בית משפט קמא, מסמכים נוספים שהוצגו בפניי כמפורט בפרוטוקול זה, ושמעתי את טיעוני הצדדים, שוכנעתי כי דין הערר להתקבל.
באשר לחשד הסביר, סבורני כי יש בשלב זה של החקירה חשד סביר לכך שהמשיב מעורב בעבירות המיוחסות לו, לרבות בעבירת גרם מוות בכוונה תחילה.
עילת המעצר הינה ברורה, בנסיבות אלה, והיא קמה מכוח מסוכנותו של המשיב, החשש לשיבוש הליכי חקירה והחשש להימלטות ולהתחמקות מחקירה או מהליכי שפיטה.
החשדות המיוחסים למשיב נפרשים על מסכת אירועים שהחלה בקטטה שהתפתחה במהלך יום הולדתו של המשיב, מעורבות המשיב באותה קטטה והיותו הגורם לה, בהמשך מעורבות, על פי החשד, בהצתת אופנוע ובהמשך מעורבות בגרימת מותו של הקרבן.
המדובר בחקירה מסועפת ומורכבת, חשודים רבים שמעורבים ועדים רבים.
3
על פי המסמך שהוצג בפניי, ממ/2 מיום 19.8.2017, יש פעולות חקירה רבות שבכוונת המבקשת לבצע. כמו כן, אך היום נעצרו 3 מעורבים נוספים באירועים ומעצרם הוארך עד ליום 27.8.2017.
בנסיבות אלה, ועל מנת לאפשר למבקשת לבצע את פעולות החקירה שבכוונתה לבצע, אני מקבלת את הערר ומורה על מעצרו של המשיב עד ליום 28.8.2017.
ניתנה והודעה היום ל' אב תשע"ז, 22/08/2017 במעמד הנוכחים.
|
עירית וינברג-נוטוביץ , שופטת |