עמ"י 60546/01/18 – חאלד אל הוזייל נגד מדינת ישראל
בית המשפט המחוזי בבאר שבע |
||
עמ"י 60546-01-18 אל הוזייל(עציר) נ' מדינת ישראל
|
|
26 ינואר 2018 |
1
|
לפני כבוד השופטת גאולה לוין |
|
|
העורר |
חאלד אל הוזייל (עציר)
|
||
נגד
|
|||
המשיבה |
מדינת ישראל
|
||
נוכחים: העורר וב"כ עו"ד אבו עאמר
רפ"ק
סרגי פודרנקו - בשם המשיבה
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
בפני ערר על החלטת בית משפט השלום באשקלון, כב' השופט אבישי כהן, מיום 25.1.18. ההחלטה היא בעניינו של העורר, שנעצר ביום 23.1.18 בחשד לביצוע עבירות של התפרצות למגורים לבצע עבירה, קשירת קשר לביצוע פשע וגניבת רכב.
2
העורר הובא לראשונה להארכת מעצר ביום 24.1.18 בפני כב' השופטת סבין כהן. בית המשפט מצא, כי בשלב הראשוני של החקירה ניתן להסתפק בעצם ההסעה מצד העורר לכיוון הרכב שנגנב על פי החשד, על מנת להקים חשד סביר, זאת גם על רקע טענתו של העורר, כי הסיע את חבריו ולא ידע כי ההסעה קשורה בגניבת רכב. בית המשפט קבע כי יש לחקור בעניין ודי בעצם ההסעה לעת הזו. המעצר הוארך עד ליום 25.1.18.
ביום 25.1.18 התבקשה הארכה נוספת בעניינו של העורר. יצויין, כי חשוד נוסף בפרשה נעצר ביום 24.1.18 עד ליום 25.1.18 גם כן.
בדיון בעניינו של העורר בבית משפט השלום עלה, כי טרם התרחשה התפתחות של ממש בחקירה ביחס לעורר, ויש להמתין לתוצאות של פעולות חקירה שבוצעו. בית המשפט סבר, כי קיים חשד סביר וזאת בהתבסס על פעולות החקירה של השוטרים. בית המשפט מצא, מתוך עיון בגירסה הראשונית של העורר בחקירה, כי דבריו מכרסמים בטיעון, כי מדובר במסיע תמים שלא ידע על מטרת ההסעה. לפיכך, הורה בית המשפט על הארכת המעצר עד ליום 28.1.18.
בערר שנשמע היום בפני טען ב"כ העורר, כי מאחר שלא חלה התפתחות בחקירה בעניינו של העורר ולמרות שחלפו 3 ימים מאז נעצר, אין הצדקה למעצרו עד ליום 28.1.18 ויש להורות על שחרורו לאלתר ולמצער למעצר בית.
ב"כ המשיבה מנגד, הסביר, כי לשיטת המשיבה נפלה טעות כבר בהחלטה הראשונה שהאריכה את המעצר ביום אחד בלבד. אמנם, לא הוגש ערר שכן, היחידה החוקרת היתה עסוקה בפעולות חקירה, אולם הדבר אינו צריך להביא לשחרורו של העורר היום, שכן, לגופו של עניין, יש הצדקה להמשך המעצר, הן מבחינת החשד הסביר, הן מבחינת העילה והן מבחינת צורכי החקירה.
לאחר ששמעתי את טיעוני הצדדים ועיינתי בתיק החקירה, מצאתי לנכון לקבל את הערר.
התשתית הראייתית בעניין מעורבותו של העורר בעבירות בהן הוא נחשד יחד עם המעורב הנוסף, מלכתחילה לא היתה בעוצמה גבוהה. דומה, כי היא הצדיקה את המעצר הראשוני כדי לאפשר ליחידה החוקרת לקדם את החקירה. אולם, בשל זה, משחלפו יומיים נוספים מאז אותה הארכת מעצר, במהלכם לא התחזקו החשדות נגד העורר, אני סבורה כי האיזון הראוי בין צורכי החקירה לבין זכויותיו של העורר, הוא שחרור לחלופת מעצר.
3
אכן, המעשים בהם נחשד העורר מעשים חמורים והם מצביעים על מסוכנות, אך השאלה המרכזית בשלב זה היא האם חומר החקירה שנאסף עד כה מקים חשד סביר ביחס לאותם מעשים.
כאמור בשלב זה ניתן היה לצפות לעיבוי החומר, ככל שיש מעורבות של העורר. לא ניתן הסבר מניח את הדעת לכך שפעולות שלכאורה ניתן היה להשלים, טרם הושלמו.
אני מורה על שחרורו של העורר למעצר בית מלא בבית אימו, הגב' בדר אלהוזייל, בכתובת שכונה 9 בית 72 ברהט, ויהיה זמין כל העת בטלפון: 052-2744417.
א. העורר יתייצב לחקירה במשטרת אשדוד ביום א' 28.1.18 שעה 10:00.
ב. אימו של העורר תחתום על ערבות צד ג' על סך 10,000 ₪ בתחנת המשטרה.
ג. ההפקדה על סך 5,000 ₪.
ד. איסור יצירת קשר עם המעורבים.
לצורך התארגנות לקיום התנאים, שב"ס מתבקש לאפשר לעורר לקיים 5 שיחות טלפון ללא דיחוי, כבר במתקן המעצר בבית המשפט.
ניתנה והודעה היום י' שבט תשע"ח, 26/01/2018 במעמד הנוכחים.
|
גאולה לוין, שופטת |
הוקלד על ידי סיגלית סטמקר
