עת”א 48274/04/14 – י’ א’ ב’ א’ נגד שירות בתי הסוהר
1
העותר |
י' א' ב' א' |
נגד
|
|
המשיב |
שירות בתי הסוהר |
נוכחים:
העותר
ב"כ המשיב עו"ד אופירה פחימה
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
העותר מרצה מאסר לתקופה של 8 שנים ו- 4 חודשים בגין עבירות מין שביצע כלפי שתי אחייניותיו ושני ילדים נוספים והוא מבקש לצאת לחופשה מיוחדת על מנת להשתתף בעליה לקבר אחיו שנפטר לפני חודש ולאזכרה במלאת חודש למותו.
המשיב מתנגד לאפשר לעותר לצאת לחופשה המיוחדת וסומך התנגדותו על חוות דעת מב"ן ועל חוות דעת וג"ע, לרבות החלק החסוי שצורפו לכתב התשובה.
מחוות דעת מב"ן עולה כי מסוכנותו המינית של העותר הוערכה כבינונית גבוהה ומשכך לא מומלץ להוציאו לחופשות.
אמנם מדובר בחוות דעת שניתנה לפני שנה אך גם לדברי העותר מאז ועד היום הוא לא נטל חלק בכל הליך טיפולי על מנת להפיג את מסוכנותו.
מחוות דעת מג"ע עולה כי גם היא לא ממליצה לאפשר לעותר לצאת לחופשות, לרבות לחופשה המיוחדת, שכן הוא לא השתלב בהליך טיפולי ובאשר לחופשה המיוחדת, יש בהשתתפותו באירועים בגללם הוא רוצה לצאת אליה, כדי למנוע את השתתפותם של אחייניותיו, קורבנות מעשיו.
העותר אומר כי בבירור שערך עם גיסתו עולה שאחייניותיו לא אמורות להשתתף באירועים הנ"ל אך אינני רואה מקום למנוע מהן לעשות כן רק בשל השתתפותו הצפויה של העותר.
לאור כל האמור לעיל, אני דוחה את העתירה.
ניתנה והודעה היום, י"ד אייר תשע"ד, 14 מאי 2014, במעמד ב"כ המשיב והעותר.
2
|
אברהם טל, שופט נשיא |
![text](https://www.verdicts.co.il/wp-content/themes/verdicts/images/plain_text_icon.gif)