עת"א 50944/12/17 – דרור קדוש (אסיר) מס' אסיר 1145013 נגד שרות בתי הסוהר,מדינת ישראל,היועץ המשפטי לממשלה
בית המשפט המחוזי בחיפה |
|
|
12 פברואר 2018 |
עת"א 50944-12-17 קדוש(אסיר) נ' שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים ואח'
|
1
|
מספר בקשה:1 |
||
בפני |
כב' הנשיא רון שפירא |
||
מבקש/עותר |
דרור קדוש (אסיר) מס' אסיר 1145013
|
||
נגד
|
|||
משיבים |
1. שרות בתי הסוהר 2. מדינת ישראל 2. היועץ המשפטי לממשלה
|
||
החלטה |
עתירה זו הועברה מבית המשפט המחוזי בבאר שבע, זאת מאחר והעותר הועבר מכלא אשל לכלא דמון.
תשלום אגרה: מעיון בעתירה עולה כי העותר הגיש בקשה לפטור מתשלום אגרה, שטרם נדונה. לאחר עיון בבקשה על נספחיה אני קובע כי לפי פירוט התנועות הכספיות בחשבון האסיר המתנהל בבית הסוהר, עולה כי לאסיר יש מקורות כספיים מספיקים למימון אגרה, גם אם כיום אין בחשבונו יתרת זכות. אשר על כן, הבקשה לפטור מאגרה נדחית.
על האסיר לשלם אגרה עד ליום 1.3.18, שאם לא כן תימחק עתירתו ללא דיון נוסף. אם חולק האסיר על החלטה זו יוכל גם לאחר תשלום לחזור על בקשתו במסגרת הדיון בעתירה עצמה. בכפוף לתשלום האגרה תקבע העתירה לדיון לפי סדר קביעת העתירות הרגיל בבית משפט זה.
פנית האסיר: העותר, שהיה בעבר בכלא אשל, עבר לכלא דמון. בבקשה שצורפה לעתירה זו מבקש העותר להעביר לבית המשפט המחוזי בחיפה את כל העתירות שהגיש לבית המשפט המחוזי בבאר שבע. עוד מצין העותר כי הוא מבקש גם להעביר לדיון בחיפה שתי תביעות קטנות שהגיש, ככל הנראה בבית משפט השלום לתביעות קטנות בבאר שבע.
2
ככל שהדבר נוגע לתביעות הקטנות שהגיש - על העותר להגיש בקשה מתאימה לבית משפט לתביעות קטנות בכל אחד מתיקי התביעות שהגיש שם. יוער כי סוגית הסמכות המקומית לדון בתביעות קטנות שונה מהסמכות המקומית לדון בעתירת אסיר, על ל המשתמע מכך. בכל מקרה, ולעניין התביעות הקטנות שהוגשו (לטענת האסיר) אינני מביע כל עמדה.
בכל הנוגע לעתירות אסיר - המזכירות תאתר בסיוע מזכירות בית המשפט המחוזי בבאר שבע אם יש עתירות נוספות של האסיר התלויות ועומדות בפני בית המשפט המחוזי בבאר שבע ויש להביא את בקשתו להעברתן לחיפה לעיון המותב שאמור לדון בהן.
לגופם של דברים, עתירת האסיר שבפני היא למעשה מעין תלונה שיתכן ונכון היה להעבירה לבירור ביח"ס. לא ברור הסעד המבוקש, ובמיוחד שהעותר עבר לכלא אחר. ראוי כי העותר ישקול אם נכון לקיים דיון בעתירתו במסגרת עתירת אסיר. ללא כל קשר - תבחן המחלקה המשפטית של שב"ס את תלונתו.
בשלב זה אני מורה כי התיק יובא לעיוני למעקב ביום 1.3.18 או קודם לכן, אם תשולם האגרה. עד למועד זה ירוכזו גם העתירות שהגיש העותר, ככל שיש כאלו, ויועברו לעיוני.
המזכירות תשלח עותק ההחלטה לעותר באמצעות מחלקת האסיר בשב"ס ולמשיב.
ניתנה היום, כ"ז שבט תשע"ח, 12 פברואר 2018, בהעדר הצדדים.
