עת”א 5163/09/17 – סלומון שמחייב נגד שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר – זימונים,מדינת ישראל
|
|
עת"א 5163-09-17 שמחייב(אסיר) נ' שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים ואח'
|
1
בפני |
כבוד השופט יוסף בן-חמו
|
|
העותר |
סלומון שמחייב |
|
נגד
|
||
המשיבים |
1. שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים 2. מדינת ישראל
|
|
|
||
החלטה
|
בפני עתירת אסיר נגד ההחלטה המנהלית שדחתה את בקשתו לחופשה.
נימוקי העתירה
· העותר הגיש מס' בקשות לצאת לחופשה, אך כולן נדחו בטענה בדבר קיום מידע מודיעיני שלילי בעניינו.
העותר העלה טענות רבות ומגוונות נגד המידעים המודיעיניים, אך בכל העתירות שהגיש העותר, נדחו טענותיו נגד המידע המודיעיני.
· כיום ישנה מגמה חיובית להעברתו לכלא חרמון לצורך שילובו בטיפול, עובדה המעידה על אמון מצד המערכת כלפי האסיר.
· גורמי הטיפול בכלא אינם מתנגדים להוצאתו לחופשה.
· העותר ריצה עד כה 7 שנות מאסר מתוך ה - 10 שנגזרו עליו וטרם יצא לחופשות, למרות התנהגותו החיובית.
העותר הינו אסיר פלילי המרצה עונש מאסר של כ - 11 שנה, לאחר שהורשע בעבירות של ניסיון לרצח, החזקת נשק ועבירות תעבורה. כמו כן, בוטל שחרור על תנאי ממאסר קודם שניתן לו. מועד לריצוי מלוא תקופת המאסר חל ביום 30/4/22. מסווג לקטגוריה ב/1.
כתב התשובה
2
· בקשתו של העותר ליציאה לחופשה נדחתה בהתחשב בעמדת וחוות דעת גורמי המודיעין ומשטרת ישראל, שאינם ממליצים על הוצאתו לחופשה.
· בעניינו של העותר קיים מידע מודיעיני בשב"ס המצביע על כוונות פגיעה ומסוכנות גבוהה כלפי שלומו וביטחונו של האסיר.
· האסיר הותקף לפני מס' חודשים בתוך הכלא, בשליחות עבריינים בעלי השפעה ויכולות.
· גם המידע שבידי משטרת ישראל מצביע על מסוכנות גבוהה כלפי העותר, אם יצא לחופשה, זאת, נוכח סכסוכים בעלי אופי אלים מול עבריינים בכירים המשתייכים לארגוני פשיעה גדולים. משטרת ישראל מתנגדת ביתר שאת ליציאה לחופשה בסברה כי לא ניתן לאיין את המסוכנות כלפי העותר וסביבתו.
· בהתחשב בנסיבות שאינן מאפשרות יציאתו של העותר לחופשה, תיבחן, לפנים משורת הדין, ככל שהעותר יפנה בבקשה מתאימה, לאפשר לו ביקור פתוח מורחב בין כותלי הכלא, כפי שכבר אושר לו לאחרונה ביום 15/9/17.
דיון
ככל שתקופת המאסר אותה ריצה כבר אסיר בלא שיצא לחופשה הינה ארוכה ומשמעותית יותר , תבחן בקשתו ביתר פתיחות ותוך לקיחה בחשבון את תקופת המאסר הארוכה כאחד השיקולים שיש לשקול.
אולם, כלל זה כפוף לנסיבות הפרטניות של כל אסיר ואסיר והוא אך אחד מהשיקולים. כמו שגם עמדת גורמי הטיפול הינה אך אחד ממכלול השיקולים שעל הרשות המנהלית לשקול.
מעיון במידע הסודי עולה שלעותר רשימת סכסוכים ארוכה, בין היתר, עם אסיר המרצה את עונשו בכלא חרמון ועל כן, לא תתאפשר העברת העותר לכלא חרמון.
קיימים מידעים על כוונה של ממש לפגוע בעותר על רקע אירועי עבר.
ידיעה מס' 16-0401-321 מפרטת את נסיבות תקיפתו של העותר בתוככי הכלא.
קיימים מידעים רבים, אמנם לא מהשנה האחרונה, אולם תוכנם של המידעים וחומרתם מצביעים אכן על מסוכנות ממשית נמשכת התקפה גם לעת הזו.
הזהירות אותה נוקטת משטרת ישראל מתחייבת בנסיבות העניין.
3
החלטת הגורם המנהלי המסתמכת על גורמי המודיעין בשב"ס ובמשטרת ישראל הינה סבירה ואין מקום להתערבות שיפוטית בה.
העתירה נדחית.
ניתנה היום, א' כסלו תשע"ח, 19 נובמבר 2017, בהעדר הצדדים.
