ק”פ 45469/02/14 – זאב רגב,שי ברס,אמיר סיטבון,חיים לוי,ניר קוגל,עביר חדאד נגד דרכיה בע”מ
בית משפט השלום בכפר סבא
|
|
|
|
ק"פ 45469-02-14 דרכיה בע"מ נ' ברס ואח'
|
1
|
מספר בקשה:6 |
||
לפני |
כב' השופט מיכאל קרשן
|
||
המבקשים |
1. זאב רגב 2. שי ברס 3. אמיר סיטבון 4. חיים לוי 5. ניר קוגל 6. עביר חדאד |
||
נגד
|
|||
המשיבה |
דרכיה בע"מ |
||
בקשת הנאשמים למתן הוראות לקובלת
החלטה |
עיינתי בבקשה, בתגובה, ובתשובת הנאשמים.
1. הקובלת הודיעה כי תמסור את חומר החקירה לנאשמים "לאחר פגרת הסוכות" בתשובת הנאשמים מיום 26.10.2014 נמצאתי למד כי החומר לא הועבר כנדרש. תתקן הקובלת את מחדלה ותעביר את מלוא חומר החקירה לב"כ הנאשמים עד ליום 30.11.2014 שאם לא כן אשקול לחייבה בהוצאות.
2. הקובלת אינה רשאית להחליט בעצמה שלא לכלול את מלוא רשימת העדים מטעמה בכתב הקובלנה שהגישה נגד הנאשמים. סעיף 70 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], התשמ"ב-1982 קובע כי הוראות החוק יחולו באופן מלא על קובלנה, בשינויים לפי העניין [ראו גם בש"פ 3503/91 שוברט נ' צפריר, פ"ד מו(4) 136, 145 מול האות ה (1992)]. לא מצאתי בטענות הקובלת כל הצדקה לשנות מסדרי הדין בענייננו, ולפיכך אני מאפשר לקובלת לתקן את מחדלה גם בעניין זה עד ליום 30.11.2014, שאם לא כן אשקול לבטל את הקובלנה משום שלא הוגשה כנדרש.
3. הקובלת הצהירה כי אין ברשותה תצהירים של מי מעדי התביעה (ששמותיהם טרם נרשמו), משום שאין עדים המצויים בשליטתה. מטבע הדבר, הצהרה זו תחייב את הקובלת בהמשך הדרך.
2
4. נוכח החלטתי בפסקה 2 לעיל, מתייתר הצורך להכריע, בשלב זה, בבקשת הנאשמים להורות לקובלת להמציא להם את פרטי העדים שאינם בשליטתה של הקובלת. אשוב ואדון בבקשה זו, לפי הצורך, לאחר שתוגש רשימת עדי התביעה.
5. יודיעו הצדדים עד ליום 1.12.2014 האם נתקבלה החלטה בבקשת הנאשמים לעכב ההליכים נגדם, באופן שמצדיק דחייה נוספת של ישיבת ההקראה.
המזכירות תמציא ההחלטה לצדדים באמצעות הפקס ותוודא טלפונית.
ניתנה היום, י' חשוון תשע"ה, 03 נובמבר 2014, בהעדר הצדדים.
