ת”ד 4565/06/15 – מדינת ישראל נגד רשק עלווי
בית משפט השלום לתעבורה בירושלים |
||
ת"ד 4565-06-15 מדינת ישראל נ' רשק תת"ע 2073-09-14 מדינת ישראל נ' עלווי
|
|
24 ספטמבר 2017 |
1
|
|
|
תד 461854/14 |
|
|
|
לפני כבוד השופטת שרית זוכוביצקי-אורי |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
הנאשם |
רשק עלווי
|
||
נוכחים:
ב"כ המאשימה עו"ד ניצן בלולו
ב"כ הנאשם עו"ד מרואן ג'ראסי
הנאשם
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
הנאשם שלפני הודה והורשע בשתי עבירות של נהיגה שתוקף רשיון הנהיגה פקע , באחת מהם כוללת תאונת דרכים בעבירות של אי שמירת רווח , נהיגה בחוסר זהירות והתנהגות הגורמת נזק. הנאשם נוהג משנת 2008 , רשיונו פקע משנת 2010.
2
לנאשם עבירה דומה משנת 2015 בגינה הושת עליו מאסר על תנאי לתקופה של 6 חודשים שהינה בר הפעלה בתיק זה , יתר העבירות אינן חמורות.
המאשימה ביקשה להשית על הנאשם מאסר בפועל למשך 6 חודשים, מאסר על תנאי, פסילה, פסילה על תנאי ארוכה ומרתיעה וקנס וזאת לנוכח חומרת העבירה ועברו התעבורתי הכולל הרשעה דומה.
ב"כ הנאשם ביקש להתחשב בכך שלא מדובר בנאשם בלתי מורשה וגם ת.ד. בה היה מעורב היתה קלה ללא נפגעים. כמו כן בכך שמדובר בתיקים ישנים, ב"כ הנאשם ביקש להסתפק בעונש צופה פני עתיד מרתיע לחלופין ביקש כי במידה ובית המשפט יחליט להשית על הנאשם מאסר הוא ירוצה מאחורי סורג ובריח ולא בעבודות שרות.
מתחם הענישה לעבירות בהן הודה והורשע הנאשם נע בין מאסר על תנאי למאסר בפועל תלוי בעבירו התעבורתי והפלילי של הנאשם ובשאלה האם המחדל הוסר. מדובר בפקיעת רשיון משנת 2010 פקיעה של 7 שנים, הנאשם לא הסיר את המחדל עד היום, לעבירה של נהיגה ללא רשיון נהיגה תקף הצטרפה עבירה של תאונת דרכים. המתחם נקבע לכלל העבירות יחדיו.
בשים לב לחומרת העבירות מחד, לעבר התעבורתי הכולל עבירה דומה ולנסיבותיו האישיות של הנאשם בהתחשב בכך שמדובר בת.ד. ללא נפגעים אני דנה את הנאשם לעונשים הבאים:
1. תשלום קנס בסך 1,500 ₪, אשר ישולם ב- 3 תשלומים חודשיים, החל מיום 15.11.2017.
2. פסילה מלקבל ו/או מלהחזיק רשיון נהיגה לתקופה של 6 חודשים.
הנאשם פטור מהפקדת רשיון נהיגה.
המזכירות תחשב מועד הפסילה מהיום.
תשומת לב הנאשם לכך שהעונש המקובל על נהיגה בזמן פסילה הוא מאסר בפועל.
3. פסילה מלקבל או מלהחזיק רשיון נהיגה לתקופה של 8 חודשים, וזאת על תנאי למשך 3 שנים.
4. אני מצווה על מאסרו של הנאשם בפועל למשך 45 ימים.
3
על הנאשם להתייצב לריצוי עונש המאסר בימ"ר ניצן אזור התעשיה הצפוני רמלה, ביום 26.9.2017 בשעה 09:00 כשברשותו תעודת זהות או דרכון.
על הנאשם לתאם את הכניסה למאסר, כולל האפשרות למיון מוקדם, עם ענף אבחון ומיון של שב"ס, טל': 08-9787377, 08-9787336.
5.
אני מצווה על מאסרו של הנאשם למשך 6 חודשים, וזאת על תנאי למשך שלוש שנים, אם
יעבור על הוראות סעיף
זכות ערעור לבית המשפט המחוזי בירושלים בתוך 45 יום מהיום.
ניתנה והודעה היום ד' תשרי תשע"ח, 24/09/2017 במעמד הנוכחים.
|
שרית זוכוביצקי-אורי, שופטת |