ת”פ 34962/04/17 – מדינת ישראל נגד אחמד אבו סבילה – בעצמו
בית-משפט השלום בבאר-שבע |
||
ת"פ 34962-04-17 מדינת ישראל נ' אבו סבילה
|
|
20 באוגוסט 2017 |
1
|
לפני כבוד השופט דניאל בן טולילה
|
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל על-ידי באת-כוחה עו"ד שירה רוג
|
||
נגד
|
|||
הנאשם |
אחמד אבו סבילה - בעצמו על-ידי בא-כוחו עו"ד סמיר אבו עאבד
|
||
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
לפניי בקשה לעיון חוזר בתנאי שחרורו של המשיב.
לאחר ששמעתי טיעוני הצדדים, נדרשתי להחלטת השחרור המקורית, לתסקירי שירות המבחן וכן ליתר הנתונים הצריכים לעניין, מצאתי להורות על הקלה נוספת בתנאי השחרור, אם כי לא כפי זו המתבקשת. הקלה זו מבוססת על כך שכיום וזה כחודשיים מצוי הנאשם ב"מעצר אדם", היינו - יכול להסתובב כל היום בכל מקום ובלבד שיהיה בליווי של מי מהמפקחים ולא ייצור קשר עם המתלוננת או יגיע למקום מגוריה.
2
במצב דברים זה על בית-המשפט לשקול את תכלית "מעצר הבית" היישובי. בשים לב לטיב העבירות סבורני כי אין רבותא בכך שדווקא בלילה זה יימצא ב"מעצר בית" יישובי. מעבר לכך יש לקחת בחשבון את מכלול מאפייניו, בכללם העדר עבר פלילי, העדר הפרות וקושי ליצור קשר עם המתלוננות לצורך בחינת עמדתן.
לאור האמור לעיל, הינני להורות על ביטולו של "מעצר הבית" הלילי היישובי.
יתר תנאי השחרור ייוותרו על כנם, בדגש על איסור התקרבות למקום מגורי המתלוננת למרחק שיפחת מ-5 ק"מ או יצירת קשר במישרין או בעקיפין. ככל שמבקש הנאשם להוסיף מפקחים נוספים יגיש על כך בקשה נפרדת בהתאם.
ניתנה והודעה היום, כ"ח באב התשע"ז, 20 באוגוסט 2017, במעמד הנוכחים.
דניאל בן טולילה, שופט |