ת"פ 38954/04/12 – מדינת ישראל נגד נתנאל יאמין
בית משפט השלום בתל אביב - יפו |
||
ת"פ 38954-04-12 מדינת ישראל נ' יאמין
|
|
27 אפריל 2015 |
1
בפני כב' השופטת לימור מרגולין-יחידי |
|
ת"פ 38988-04-12 |
המאשימה |
מדינת ישראל |
נגד
|
|
הנאשם |
נתנאל יאמין |
נוכחים:
ב"כ המאשימה עו"ד גבריאל דניאל
ב"כ הנאשם עו"ד עמית פרנטי
הנאשם התייצב
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
פתח דבר
הנאשם הורשע על סמך הודייתו בעובדות כתב
האישום המתוקן במסגרת הסדר טיעון ולאחר שהתנהלה ישיבת ההוכחות אחת, בביצוע עבירה של
החזקת סמים לצריכה עצמית ושלוש עבירות של סחר בסמים מסוכנים, עבירות על סעיפים
2
כתב האישום המתוקן מונה 4 אישומים המתארים עבירות שבוצעו במהלך שנת 2011. על פי האישום הראשון, ביום 16.4.12 בשעה שנסע הנאשם על אופנוע הכשיל שוטר שהבחין בו, בכך שהשליך תוך כדי הנסיעה סם מסוכן מסוג חשיש במשקל 4.2790 גרם צריכתו העצמית. על פי האישום השני, ביום 2.2.11 סחר הנאשם בביתו בסם מסוכן מסוג חשיש במשקל נטו של 5.27 גרם בכך שמכר אותו לצח אלגזי תמורת 200 שקלים. על פי האישום הרביעי, בחודש דצמבר 2011 סחר הנאשם בסם מסוכן מסוג חשיש בכך שמכר אותו בשלוש הזדמנויות שונות ובכמות של בין 2 ל- 5 גרם נטו בכל עסקה, לדורית בריגה. הנאשם הגיע למקום ביצוע העסקה כשהוא רכוב על אופנוע. על פי האישום השישי, ביום 25.1.11 סיפק הנאשם סם מסוכן מסוג חשיש במשקל 0.29 גרם לרפי מנטקה. האספקה בוצעה בביתו של הנאשם.
הצדדים לא הגיעו להסכמות בעניין העונש ובמסגרת הסדר הטיעון נשלח הנאשם לשירות המבחן.
תסקיר שירות המבחן
כרקע לעריכת התסקיר עמדו ההיכרות המוקדמת שבין הנאשם לבין גורמי שירות המבחן במסגרת הליך המעצר הקשור לתיק זה ובמסגרת הליכים נוספים, אינפורמציה בעניינו של הנאשם מאת גורמי הטיפול ביחידה להתמכרויות באור-יהודה בה סיים תכנית טיפולית של מרכז יום וכן אינפורמציה מגורמי הטיפול ביחידה לטיפול התמכרויות ביהוד, בה מטופל הנאשם גם נכון להיום.
הנאשם כבן 25, רווק. תנאי גדילתו במשפחת מוצאו היו מורכבים ובלתי יציבים. הוא תיאר קשיי הסתגלות למסגרות חייו השונות, ומסר כי כשהיה בן 14 חבר לחברה שולית במסגרתה הסתבך עם החוק ולא גויס לצה"ל. הנאשם מגיל צעיר נאלץ לסייע בפרנסת המשפחה, ובהקשר זה תואר חוסר יציבות בתפקודו התעסוקתי בעבר, ושינוי בשנה ויותר האחרונות.
במסגרת הליך המעצר בתיק זה המליץ שירות המבחן על העמדתו בפיקוח, במהלכו שולב בחודש יולי 2012 בטיפול בהתמכרות ביחידה אמבולטורית. הטיפול החל בשיחות פרטניות ובהתאם להמלצות שניתנו לגביו שולב בחודש אפריל 2013 בטיפול אינטנסיבי יומי בן 9 חודשים במרכז יום לגמילה מסמים. בינואר 2014 סיים הנאשם באופן מלא את התכנית הטיפולית שכללה בין היתר מסירת בדיקות שתן שנמצאו נקיות מסמים, ומאז הוא ממשיך בטיפול פרטני ביחידה לטיפול בהתמכרויות ביהוד. גורמי הטיפול בתחום ההתמכרויות מסרו כי בחודש ינואר 2014 סיים הנאשם בהצלחה את התכנית הטיפולית במסגרת מרכז יום נוכח התרשמות גורמי הטיפול מההתקדמות במצבו של הנאשם. דווח כי הנאשם התמיד בטיפול והקפיד על תנאי המסגרת בכך שנמנע בשימוש בחומרים פסיכו אקטיביים ולקח חלק בהליך הטיפולי. הנאשם הביע נכונות לבדיקה עצמית של דפוסי התנהגותו ודרכי חשיבתו הבעייתיים, לקח אחריות על מעשיו, הביע חרטה וגילה מוטיבציה לחולל שינוי חיובי בחייו. את שעות השל"צ שהוטלו עליו במסגרת תיק נוסף מילא הנאשם באופן מלא.
3
אשר לעבירות נושא התיק שבפניי תיאר הנאשם כי התחיל באופן מזדמן ובנסיבות חברתיות לצרוך סמים מסוג חשיש בהיותו כבן 20. עם הזמן הפך שימושו בסמים לאינטנסיבי יותר, בעיקר בעקבות משבר שחווה על רקע מצבו הרפואי הקשה של אביו, ותיאר כי השימוש בסמים הפחית את תחושות חרדה ולחץ וסייע לו להתמודד עם מצוקותיו. לדבריו ביצע את העבירות בעת שהיה מכור לסמים ומכר את הסמים לאנשים שנהגו לצרוך עמו סמים איתם קיים קשרי חברות כך שלא עשה זאת למטרת רווח. הנאשם הכיר בבעייתיות שבהתנהלותו בהקשר זה.
הנאשם הדגיש כי הליך משפטי זה והליך המעצר הנלווה אליו מהווים עבורו גורם מרתיע וכי בשנתיים וחצי שחלפו מיום מעצרו ובסיוע טיפול ממושך הפסיק להשתמש בסמים. הנאשם הביע את עייפותו מאורח החיים השולי וההתמכרותי שניהל, שיתף במאמציו לחולל שינוי ולשקם את חייו, ציין את יכולתו כיום להתמודד עם מצבי לחץ ואמר כי הוא ממוקד בהימנעות ממצבי סיכון העלולים להובילו להסתבכות נוספת עם החוק. הנאשם הביע את חששו מתוצאות ההליך המשפטי על חייו במידה וייגזר עליו עונש מאסר בפועל, תוך שהוא מדגיש חששו מהיעדר יכולת לפרנס את עצמו.
שירות המבחן התרשם כי הנאשם בעל נכונות וכוחות לפעול לשם השגת שינוי חיובי בחייו שיישמר על ידו לאורך זמן. מאז ביצוע העבירות, אשר בוצעו כאמור כשהיה הנאשם מכור לסמים, חלפו למעלה משנתיים במהלכן לא נפתחו לחובתו תיקים נוספים. הנאשם שיתף פעולה עם גורמי הטיפול באופן מלא לאורך תקופה בת שנתיים וחצי, גילה יכולת להימנע משימוש בחומרים ממכרים מאז השתלב לראשונה בטיפול ועשה מאמצים כבירים לשם שיקומו. על כן התרשם שירות המבחן מהפחתה ברמת הסיכון הנשקפת ממנו.
שירות המבחן סבר כי ענישה בדרך של ריצוי מאסר ממש עלולה לפגוע בהישגים הטיפוליים שצבר הנאשם מאז שהחל בהליך, ואף לפגוע באיזון שיצר בחייו ולגרום לנסיגה של מצבו באופן שיגדיל את רמת הסיכון להישנות ביצוע עבירות נוספות על ידו בעתיד. על כן הומלץ באופן חריג ומבלי להתעלם מחומרת מעשיו של הנאשם, על ענישה בדרך של ביצוע עבודות שירות לתקופה שאינה ממושכת נוכח מצבו הכלכלי הקשה של הנאשם ולחלופין על הטלת צו של"צ בהיקף נכבד. כמו כן לצורך עידוד מאמציו של הנאשם לשינוי חיובי של אורחות חייו הומלץ להעמידו פעם נוספת בצו מבחן לתקופה של שנה במהלכה ימשיך את הטיפול במסגרת היחידה להתמכרויות ביהוד או לחילופין יטופל במסגרת שירות המבחן, זאת במטרה לחזק את הישגיו הטיפוליים של הנאשם. עוד יצוין כי הנאשם ביטא בפני שירות המבחן את נכונותו לקחת חלק בתכנית תעסוקתית שיקומית אשר תסייע לו ברכישת כלים למציאת מסגרת תעסוקתית הולמת עבורו.
4
חוות דעת הממונה על עבודות השירות
הנאשם נשלח לממונה על עבודות השירות לשם בדיקת כשירותו ונמצא מתאים ונקי מסמים.
טיעוני הצדדים ודברי הנאשם
ב"כ המאשימה עמדה על חומרת המעשים והנסיבות בהם בוצעו, וטענה כי אין לראות בעובדה שמדובר בסם מסוג חשיש נסיבה מקלה למעשיו. היא ביקשה לראות בכל אחת מעבירות הסחר והאספקה כאירוע נפרד, וטענה למתחם ענישה הנע בין 6 לבין 12 חודשי מאסר. בהמשך עתרה ב"כ המאשימה שלא לקבל את המלצות שירות המבחן והפנתה לעברו הפלילי של הנאשם הכולל 2 הרשעות בעבירות אלימות ורכוש מבימ"ש לנוער, והרשעה אחת בעבירה של החזקת סכין משנת 2014. ב"כ המאשימה ביקשה לגזור על הנאשם עונש מאסר בפועל בהתאם למתחמים להם טענה, לצד מאסר על תנאי, קנס ופסילת רישיון, וצירפה פסיקה התומכת בעמדתה.
הנאשם הוכרז כסוחר סמים והמאשימה עתרה לחילוט הקטנוע מסוג מ.ר 76-127-24 כפי שמפורט באישום הראשון שבכתב האישום המתוקן בטענה כי זה כלי הרכב בו עשה הנאשם שימוש גם במהלך ביצוע עבירת הסחר המתוארת באישום הרביעי. בהקשר זה הפנתה לחומר הראיות והגישה מסמך לגבי פרטי הבעלות של כלי הרכב, המלמד כי הוא בבעלות הנאשם (ת/1).
ב"כ הנאשם ציין את תיקונו המשמעותי לקולא של כתב האישום וביקש שלא לזקוף לחובתו של הנאשם את ניהול ההליך באופן חלקי, שכן זה הוביל בסופו של יום לתיקון כתב האישום ולהודיית הנאשם בעובדותיו. עוד טען כי מעשיו של הנאשם לא הניבו לו רווח כלכלי ניכר, שכן הסחר בוצע מול אנשים שלנאשם היכרות מוקדמת עמם ולא מול לקוחות מזדמנים. בהמשך הפנה לדרך המשמעותית שעושה הנאשם בפן השיקומי מזה למעלה משנתיים ועד היום, וציין את האינטרס הציבורי שבשיקום הנאשם ואת לקיחת האחריות והחרטה שהביע כפי שעולה מהתסקיר. לגבי עברו הפלילי של הנאשם טען הסנגור כי הוא אינו מכביד, וכי לא נגזרו על הנאשם עונשי מאסר בפועל בעבר. עוד הודגש כי הנאשם מקפיד לבצע את צו השל"צ שהוטל עליו. על כן ביקש הסנגור לאמץ את המלצת שירות המבחן ולהטיל על הנאשם צו של"צ בהיקף נכבד שלא יפגע בהליך השיקומי, ולגבי הענישה הכלכלית ביקש כי זו תהיה מידתית.
5
לעניין החילוט טען הסנגור כי לא הוצגו ראיות
לכך שהאופנוע המוזכר באישום הרביעי אשר שימש את הנאשם בעבירת הסחר, הוא האופנוע
המוזכר באישום הראשון העוסק בעבירות של החזקת סמים לצריכה עצמית ושיבוש הליכי
משפט, אותו מבקשת המאשימה לחלט. משכך ומשעבירות של החזקת סמים לצריכה עצמית ושיבוש
הליכי משפט אינן מאפשרות חילוט בהתאם ל
הנאשם הביע בפניי את מודעותו לחומרת מעשיו, אמר כי הוא נקי מסמים מאז מעצרו במסגרת תיק זה וביקש שלא לקטוע את ההליך השיקומי שעובר. הוא תיאר בפניי את מצוקתו הכלכלית המלמדת לשיטתו כי לא התעשר מביצוע העבירות, אשר בוצעו לדבריו כלפי חבריו.
דיון והכרעה
דומה שאין צורך לחזור ולפרט את הנזקים שגורמים סמים, לרבות חשיש, ואת החומרה שבסחר בסם והפצתו וההשפעה ההרסנית על החברה. פגיעתם של סוחרים היא רבה ומעשיהם מאפשרים לציבור רחב את השימוש בסמים. מעשים אלה פוגעים בביטחון הציבור, בשלום הציבור ובבריאותו, ומידת פגיעתם גבוהה. מדיניות הענישה כלפי מי שמפיץ סמים בתמורה היא מחמירה, כוללת עונשי מאסר ממושכים ונועדה לשרש את התופעה.
לצורך קביעת מתחמי הענישה נדרש בית המשפט תחילה לקבוע את מספר האירועים בכתב האישום.
בבוחני את חומרת מעשיו של הנאשם בהתחשב במעשים בנסיבותיהם אני לוקחת בחשבון את העובדה שמיוחסים לו שני אישומים של ביצוע סחר בסם מסוג חשיש, שנעשו לאחר תכנון אשר כלל תיאום טלפוני עם הלקוחות. באישום השני סחר בסם בהזדמנות אחת ובכמות שאינה גדולה וקיבל תמורת העסקה 200 ש"ח. האישום הרביעי מתאר שלוש הזדמנויות שונות בהן סחר הנאשם בסם לאותו אדם, כאשר גם בכל אחת מהזדמנויות אלה מדובר בכמות סם שאינה גדולה, וסכום הכסף שהתקבל בכל אחת מהן אינו גבוה. באישום השישי מתוארת אספקת סם מסוג חשיש בכמות קטנה וללא תמורה לאדם שלישי, מעשה מתוכנן שבוצע על רקע תיאום טלפוני. אשר לעבירות החזקת הסם ושיבוש מהלכי משפט המיוחסות לנאשם באישום הראשון, לקחתי בחשבון כי גם במקרה מדובר בכמות קטנה של סם מסוג חשיש, אשר הוחזק לצריכתו העצמית של הנאשם, וכן כי לעבירת השיבוש לא נלווה תכנון מוקדם והיא בוצעה בעקבות חששו של הנאשם למראה השוטר.
לעניין מספר הארועים, לאור פער זמנים בין האישומים והעובדה שהם בוצעו כלפי לקוחות שונים, יש לראות בכל אחד מהם אירוע נפרד לצורך קביעת מתחם הענישה. כך גם לגבי האישום העוסק בעבירות של החזקת סם לצריכה עצמית ושיבוש מהלכי משפט.
6
אשר לאישום הראשון בעבירות של החזקת סם מסוג חשיש במשקל של 4.2790 גרם לצריכה עצמית ושיבוש מהלכי משפט אני קובעת מתחם ענישה הנע בין עונש מאסר על תנאי לבין 7 חודשי מאסר.
אשר לאישום השני בגין עסקה אחת של סחר בסם מסוג חשיש בכמות של 5.27 גרם תמורת 200 שקלים אני קובעת מתחם ענישה הנע בין 4 לבין 11 חודשי מאסר.
אשר לאישום הרביעי בגין שלוש עסקאות של סחר בסם מסוג חשיש שבוצע כלפי אותו לקוח ובכמות של לכל היותר 15 גרם ובסך של לכל היותר 600 ₪ ביחס לכל העסקאות, אני קובעת מתחם ענישה הנע בין 6 לבין 15 חודשי מאסר.
אשר לאישום השישי בגין מקרה אחד של אספקת סם מסוג חשיש במשקל של 0.29 גרם לאדם אחד, אני קובעת מתחם הענישה הנע בין 2 לבין 9 חודשי מאסר.
סטייה ממתחם הענישה משיקולי שיקום
במקרה שלפניי לאחר עיון בתסקיר שירות המבחן הגעתי למסקנה כי יש מקום ליתן בכורה להיבט השיקומי ולסטות ממתחם הענישה. זאת לאור מאמצי השיקום של הנאשם והסיכוי הממשי כי המשך הטיפול בו יביא להעמקת שיקומו, לצד מכלול נסיבות לקולא בעניינו של הנאשם כפי שיפורטו. יצוין כי מדובר בטיפול ממושך ומעמיק, בפני גורמי טיפול שונים, שכולם התרשמו מעומק המעורבות והמוטיבציה של הנאשם על פני תקופה ממושכת. דומה כי האינטרס החברתי הכולל מחייב לתת יד לנאשם כדי לאפשר לו להתמיד בדרך הנכונה בה הוא פוסע.
המלצת שירות המבחן במקרה זה להתחשבות יתרה בנאשם מקובלת עליי.
הענישה הקונקרטית
לצורך הענישה אני לוקחת בחשבון את השיקולים לקולא ולחומרה שלהלן:
ראשית, הנאשם הודה, אף אם לאחר ניהול חלקי של ההליך, ובכך חסך זמן שיפוטי יקר. הנאשם לקח אחריות על מעשיו והתרשמתי כי החרטה שהביע בפניי כנה. יצוין כי במסגרת ההסכמות תוקן כתב האישום.
7
שנית, לנאשם עבר פלילי הכולל 2 הרשעות קודמות בעבירות אלימות ורכוש משנת 2007 מבימ"ש לנוער, וכן הרשעה נוספת בגין עבירת החזקת סכין בגינה הוטל עליו צו של"צ אותו הוא מבצע עד היום. מאז ביצוע העבירות שלפניי לא הסתבך בפלילים ולא נפתחו לחובתו תיקים נוספים.
שלישית, חלפו בין 3 ל- 4 שנים מאז ביצוע עבירות הסחר בסם ואספקת הסם, ומדובר בתקופת זמן בלתי מבוטלת במהלכה מתנהל הנאשם בדרך שונה לחלוטין.
רביעית, הנאשם בן 25 כיום והיה צעיר בעת ביצוע העבירות.
חמישית, התסקיר מתאר את נסיבות חייו הקשות של הנאשם אשר התדרדר לחברה שולית מאז היותו נער צעיר וביצע את העבירות על רקע היותו מכור לסמים. שירות המבחן התרשם מאופק שיקומי ממשי ומההשפעה הרבה של ההליך הפלילי על ריסון הנאשם, מתמיד בהליך השיקום וחפץ בשינוי ממשי של אורחות חייו.
שישית, הנאשם היה עצור במסגרת הליך מעצר הימים, ובהמשך שוחרר בתנאים מגבילים עד לחודש יוני 2013.
שביעית, יש חשיבות לתפקודו התעסוקתי של הנאשם.
בהתחשב במתחמי הענישה, בנסיבות ביצוע המעשים ובנסיבות הקונקרטיות שפורטו, אגזור על הנאשם עונש כולל בגין מעשיו, הסוטה כאמור ממתחם הענישה משיקולי שיקום באופן שיאפשר לו להמשיך ללכת בדרך בה החל.
לעניין הקנס, בשל הקשיים הכלכליים וחילוט הרכוש לא אמצה את הדין עם הנאשם ואשית את עיקר הענישה בדרך של התחייבות להימנע מעבירה.
לעניין פסילת הרישיון, המעשים בוצעו בחלקם תוך שימוש ברכב ולפיכך יש מקום לפסילה. על מנת לא לקטוע את המהלך השיקומי, תהא תקופת הפסילה קצרה יחסית ועיקר הפסילה יהיה מותנה.
לעניין תקופת המבחן, על מנת להבטיח את המשך צעידתו של הנאשם בדרך הישר יש מקום לצו מבחן ממושך, שאופיו ומרכיביו הם לשיקול דעת שירות המבחן בהתאם לצורך. יש לעשות מאמץ לשלב את הנאשם בתוכנית תעסוקתית כוללת.
8
החילוט
הנאשם הוכרז כסוחר סמים בהסכמה במסגרת הסדר הטיעון.
ב"כ המאשימה עתרה לחלט את האופנוע המוזכר באישום הראשון שבכתב האישום מתוקן בטענה כי זה האופנוע בו עשה הנאשם שימוש בעבירת הסחר המתוארת באישום הרביעי שבכתב האישום המתוקן. הסנגור אינו חולק כי הקטנוע אותו מבקשת המאשימה לחלט מצוי בבעלות הנאשם, אולם טען כי אין ראיות המלמדות על כך שזה האופנוע אשר היווה אמצעי לביצוע עבירת הסחר על ידי הנאשם כפי שמתואר באישום הרביעי בכתב האישום המתוקן, ועל כן אין לחלטו.
הדין ויישומו
סעיף
וזו לשון סעיף 36א(א) לפקודה, המורה על חילוט בעקבות הרשעה בעבירה של עסקת סמים:
"הורשע אדם בעבירה של עסקת סמים, יצווה בית המשפט, זולת אם סבר שלא לעשות כן מנימוקים מיוחדים שיפרט, כי בנוסף לכל עונש יחולט לאוצר המדינה כל רכוש שהוא -
(1) רכוש ששימש או נועד לשמש כאמצעי לביצוע העבירה או ששימש או נועד לשמש כדי לאפשר את ביצוע העבירה;
(2) רכוש שהושג, במישרין או בעקיפין, כשכר העבירה או כתוצאה מביצוע העבירה, או שיועד לכך."
ובסעיף 36א(ב) לפקודה, הדן במי שהוכרז כסוחר סמים, נקבע:
"בית המשפט שהרשיע אדם בעבירה של עסקת סמים והוכח לו כי הנידון הפיק רווח מעבירה של עסקת סמים או שהיה אמור להפיק רווח מעבירה כאמור, יקבע בהכרעת הדין, על פי בקשת תובע, שהנידון הוא סוחר סמים ומשעשה כן - יצווה בגזר הדין, כי בנוסף לכל עונש יחולט לאוצר המדינה כל רכוש של הנידון שהושג בעבירה של עסקת סמים, אלא אם כן סבר שלא לעשות כן מנימוקים מיוחדים שיפרט."
9
תכליתה של ההוראה האחרונה, בעניינו של מי שהוכרז כסוחר סמים, היא להרחיב את היקף הרכוש הניתן לחילוט כאשר עסקינן בסוחר סמים (ע"פ 170/07 מטיס נ' מדינת ישראל (להלן: "עניין מטיס")).
בהקשר זה קובע סעיף 31 (6)(א) לפקודה חזקה ביחס לאופיו והיקפו של רכוש שהושג על ידי סוחר סמים בעסקת סמים, כדלקמן:
"קבע בית המשפט לפי סעיף 36א(ב) שנידון הוא סוחר סמים -
(א)כל רכוש של אדם כאמור, ורכוש של בן זוגו ושל ילדיו אשר טרם מלאו להם עשרים ואחת שנים, וכן רכוש של אדם אחר שהנידון מימן את רכישתו או העבירו לאותו אדם ללא תמורה, ייראה כרכוש של הנידון שהושג בעבירה של עסקת סמים, אלא אם כן הוכיח הנידון אחד מאלה:
(אא) האמצעים להשגת הרכוש היו חוקיים;
(בב) הרכוש הגיע לידיו או לידי בעליו לא מאוחר משמונה שנים שקדמו ליום הגשת כתב האישום בשל העבירה שעליה נדון;
(ב) כל רכוש שנמצא בחזקתו או בחשבונו של הנידון ייראה כרכוש שלו אלא אם כן הוכיח שהרכוש הוא של זולתו, שאינו אחד האנשים המפורטים בפסקה (א)".
תחולת החזקה היא רחבה, ונועדה לסכל הברחות רכוש, ולהבטיח פגיעה כלכלית בסוחרי סמים בקשר לעיסוקם (עניין מטיס).
בענייננו, הנאשם הוכרז כסוחר סמים בהתאם להסכמת הצדדים לאחר שהוברר כי הפיק רווחים מעסקאות הסמים, ובית המשפט מצווה בהעדר נימוקים מיוחדים לצוות בגזר הדין על חילוט כל רכוש שהושג בעבירה של עסקת סמים, כהגדרתו בפקודה.
משהוכרז הנאשם כסוחר סמים מתייתרת למעשה השאלה בדבר השימוש ברכוש לצורך ביצוע העבירה או השגת הרכוש כתוצאה מביצועה, לאור החזקה הקובעת כי יש לראות בכל רכושו של סוחר הסמים ככזה שהושג כתוצאה מביצוע עבירה. לבית המשפט הוצג מסמך המלמד על בעלות הנאשם באופנוע (ת/1) והנאשם לא חלק על היותו בעליו של האופנוע. הנאשם מצידו יכול היה להוכיח כי הרכוש הושג באמצעים חוקיים ולנסות להחלץ מן החזקה, אולם טענות בעניין זה לא נטענו על ידי הסנגור.
10
לפיכך אני מורה על חילוט קטנוע מדגם XP500
(SJ01) מ.ר 76-127-24וזאת לפי סעיף
סוף דבר
אשר על כן, אני גוזרת על הנאשם את העונשים כדלקמן:
1. מאסר בפועל לתקופה של 6 חודשים, שירוצה בדרך של עבודות שירות, בהתאם לחוות-דעת הממונה על עבודות השירות בבית אבות משען רמת אפעל.
הנאשם יתייצב במפקדת מחוז מרכז ביום 12.6.15 שעה 8:00, לתחילת ריצוי עונשו.
הובהרה לנאשם המשמעות של אי עמידה בתנאי עבודות השירות.
2. מאסר על תנאי למשך 9 חודשים, לתקופה של שלוש שנים והתנאי שהנאשם לא יעבור עבירת סמים מסוג פשע.
מאסר על תנאי למשך 5 חודשים, לתקופה של שלוש שנים והתנאי שהנאשם לא יעבור עבירת סמים מסוג עוון ושיבוש מהלכי משפט.
3. קנס בסך 1,500 ₪, או 5 ימי מאסר תמורתו. הקנס ישולם ב- 5 תשלומים חודשיים, שווים ורציפים, כשהראשון בהם ביום 1.9.15. לא ישולם תשלום - תעמוד יתרת הקנס לפירעון.
4. הנאשם יחתום על התחייבות בסך 20,000 ₪, להימנע במשך שנתיים מהיום מביצוע העבירות בהן הורשע. לא יחתום הנאשם, ייאסר לתקופה של 40 ימים.
5. בהסכמת הנאשם, ניתן בזאת צו מבחן לתקופה של 15 חודשים. מובהר לנאשם, כי אם לא ימלא אחרי תנאי הצו, מוסמך בית-המשפט לחזור ולגזור את דינו.
6. אני פוסלת את הנאשם מלקבל או להחזיק רישיון נהיגה, לתקופה של 3 חודשים.
11
7.
אני פוסלת את הנאשם מלקבל או להחזיק רישיון נהיגה למשך 6 חודשים, וזאת על
תנאי, והתנאי הוא שמשך שנתיים מהיום לא יעבור עבירה על
8. ניתן צו כללי למוצגים, לשיקול דעת קצין משטרה. הסמים יושמדו.
זכות ערעור לביהמ"ש המחוזי בתוך 45 יום מהיום.
המזכירות תשלח עותק הפרוטוקול לממונה על עבודות השירות/לשירות המבחן.
ניתנה והודעה היום ח' אייר תשע"ה, 27/04/2015 במעמד הנוכחים.
|
לימור מרגולין-יחידי , שופטת |
