ת”פ 4035/05/14 – מדינת ישראל נגד ראובן פיצחדזה
בתי המשפט |
||
בית משפט השלום קריית גת |
|
ת"פ 4035-05-14
12 נובמבר 2014 |
בפני: כב' השופטת בכירה רובין לביא |
1
בעניין: |
מדינת ישראל |
|||
|
|
המאשימה |
|
|
נ ג ד |
|
|||
|
ראובן פיצחדזה ת.ז. 317478535 |
|
|
|
|
|
הנאשם |
|
|
נוכחים:
ב"כ המאשימה עו"ד - אביעד כ"ץ.
הנאשם - בעצמו ובא כוחו עו"ד - בקרמן אסף
ק. מבחן טמרה טלודנו
#1#>
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
נתקבל תסקיר ממנו עולה כי הנאשם חבר לחברה שולית והתנהל בחוסר יציבות, תוך נטילת סיכונים, התקשה להסביר העומד בבסיס התנהגותו זו . שירות המבחן מעריכים כי ברקע קשיים חברתים רגשיים שהתפתחו על רקע קשיי הסתגלות בעת עלייתו ארצה. כיום לוקח אחריות על העבירות ומביע אף חרטה ובושה, מאוכזב מעצמו על הסתבכות והסבל שגורם לו ולבני משפחתו. לדבריו, מדובר בויכוח שהתעורר בינו לבין המתלונן שהיה בהשפעת אלכוהול , שהתנהג באופן פרובוקטיבי כלפי אשתו.
מדובר באדם המתקשה בביטוי עצמו, שמתקשה להיפתח, מתקשה בהתבוננות פנימית, אולם קיימת מודעות לכך שהתנהגותו כיום היא בעייתית. חלה התיצבות באופן בו הוא מתפקד, הוא מגלה מוטיבציה לשקם את חייו, הוא התמתן במעורבות בפלילים ולכן ממליצים לסיים ההליך המשפטי בצו מבחן יחד עם צו של"צ בהיקף של 140 שעות, מאסר מותנה והתחייבות.
2
יצוין, כי לא נתקבלה חוות דעת סופית של הממונה, שכן לאחרונה עלה חשש שסובל מבעיה נוירולוגית כלשהי ולכן עליו להיבדק על ידי נוירולוג בטרם ימצא כשיר לשאת מאסר בעבודות שירות.
התובע מפנה לפרמטרים שהוצגו בבית המשפט המצדיקים לטעמה של התביעה, הסתפקות בעונש שאיננו מאסר בכלא. במקרה כזה הודיעה התביעה כי תסתפק במאסר בעבודות שירות, בעוד טיעוני הסניגור בכל מקרה חופשיים. בהגינותו הוסיף התובע כי אם אכן מסיבה בריאותית במקרה שכזה לא יוכל לשאת מאסר בעבודות שירות, יהיו מוכנים לשוב ולשקול עמדה עונשית שונה.
כמו כן, נתן התובע הסכמתו לכך שידחה לקבלת תסקיר משלים כדי לאפשר לנאשם בכל זאת לשתף פעולה, להוכיח כי הוא כן ורציני ולאחר ששיתוף הפעולה שלו יביא לצמצום המסוכנות על מנת שיעמוד בפרמטרים כאמור. כמו כן, נתן הסכמתו לכך שבמקרה שכזה דרישת פיקוח אדם תבוטל לחלוטין.
לאור כל האמור, הטיעונים לעונש ידחו ליום 25.2.15 שעה 12:30, לצורך המצאת תסקיר משלים שידווח לבית המשפט אודות התקדמותו של הנאשם בהליך הטיפולי ויתמקד בשאלה אם יש בכך לצמצם מסוכנות.
אני מורה על ביטול התנאי של פיקוח (המכונה :"מעצר אדם").
במידה ויעמד, שירות המבחן ידווחו לבית המשפט לצורך הקדמת הדיון.
לבקשת התובע תומצא עד למועד זה חוות דעת ממונה. מוסבר לנאשם כי עליו לשלוח לרופא שב"ס האבחון של הנוירולוג כדי לקבוע כשירות.
המזכירות תשלח עותק החלטה לממונה על עבודות השירות ולשירות מבחן.
3
הנאשם מוזהר בחובת התיצבות, שאם לא כן, יוצא צו להבאתו ויהיה בכך הפרה של תנאי שחרור, על המשתמע.
ניתנה והודעה היום י"ט חשוון תשע"ה, 12/11/2014 במעמד הנוכחים.
|
רובין לביא , שופטת בכירה |
