ת”פ 5337/11/16 – מדינת ישראל נגד סאמר ענבוסי תושבי איו”ש – הסתיים,באסל סוקי תושבי איו”ש
בית משפט השלום בנתניה |
||
ת"פ 5337-11-16 מדינת ישראל נ' ענבוסי(עציר) ואח'
|
|
17 אוקטובר 2017 |
1
|
לפני כבוד השופט עמית פרייז |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
הנאשמים |
.1 סאמר ענבוסי תושבי איו"ש - הסתיים .2 באסל סוקי תושבי איו"ש
|
||
נוכחים:
ב"כ המאשימה עו"ד חן שפירא
הנאשם 2 וב"כ עו"ד רפאת נאשף מטעם הסניגוריה הציבורית
הכרעת דין
לאור הודאתו אני מרשיע את הנאשם 2 במיוחס לו בכתב האישום.
ניתנה והודעה היום כ"ז תשרי תשע"ח, 17/10/2017 במעמד הנוכחים.
2
|
עמית פרייז, שופט |
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
הנאשם הורשע על פי הודאתו בעבירה של כניסה לישראל שלא כחוק, וזאת ביום 1.11.16 .
מדובר במי שעומד לדין לראשונה, כאשר מלבד כניסה לישראל שלא כחוק לא ביצע כל עבירה, ואין חולק כי המניע לכניסתו הינו פרנסה. לפיכך, בעניינו של הנאשם חלה הלכת אל הרוש הידועה, אשר לא שונתה על ידי בית המשפט העליון על אף התמורות במצב הבטחוני במדינה מאז ניתנה. הלכה זו קובעת מתחם שתחילתו מאסר על תנאי וסופו מאסר כולל (בפועל ועל תנאי) של 5 חודשים, עם אפשרות לשלב קנס בשיעור של עד 2,000 ₪.
התביעה עותרת במקרה זה להסתפק ברף התחתון של הלכת אלהרוש, אולם הסניגור מבקש לחרוג ממנו לקולא באופן של אי הטלת מאסר מותנה כלל ומנמק זאת בכך שכל מאסר מותנה שיוטל על הנאשם יעכב את האפשרות שיקבל היתר כניסה לשטח המדינה עד שתחלוף תקופת המאסר המותנה.
אכן עובדתית ידוע לביהמ"ש בתיקים רבים מסוג זה שהסניגור צודק בהערכתו ואולם השאלה האם יש בכך שיקול לחריגה לקולא מהמתחם שנקבע בפסיקה. בכל הכבוד לא מדובר בשיקול שיקומי או שמא שיקול של מניעת פגיעה קיצונית בנאשם כפי שהוכר בפסיקה בענין לופליאנסקי ועל כן אינני יכול לקבל עקרונית את הבקשה.
3
יחד עם זאת, כאשר לתקופת המאסר המותנה ובמידה מסוימת אף לגבי אורך המאסר המותנה סברתי כי יש טעם רב בדברי הסניגור להקל עם הנאשם ככל הניתן. המדובר במי שלאור מצבו המשפחתי קיים בעניינו סיכון משמעותי יותר מאשר נאשם אחר בגילו ובמקום מגוריו שיקבל היתר כניסה לאחר שתקופת המאסר המותנה תחלוף. בנוסף, יש לזכור שבמסגרת המתחם שנקבע בהלכת אלהרוש ניתן אף להטיל קנס באופן שיאזן את ההקלה ברכיב המאסר המותנה, אם כי עדין לא ניתן לחרוג מקנס של 2000 ₪ שהינו הרף העליון באותה הלכה.
סוף דבר אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים:
א. מאסר על תנאי של חודש למשך שנה מהיום, והתנאי הוא שלא יעבור את העבירה בה הורשע.
ב. קנס בסך 2000 ₪, אשר ישולם מתוך הפיקדון בסך 3500 ₪, אשר הופקד בתיק מ"ת 5367-11-16. יתרת הפיקדון תוחזר לאשתו של הנאשם הגב' רולה סוקי (נוסיראת) ת.ז. 203970751 .
זכות ערעור לבית-המשפט המחוזי בלוד בתוך 45 יום.
ניתנה והודעה היום כ"ז תשרי תשע"ח, 17/10/2017 במעמד הנוכחים.
|
עמית פרייז, שופט |
הוקלדעלידיסופיהעטיה
![text](https://www.verdicts.co.il/wp-content/themes/verdicts/images/plain_text_icon.gif)