ת”פ 58058/06/23 – מדינת ישראל נגד לואי וונדה
בית משפט השלום בחדרה |
|
|
|
ת"פ 58058-06-23 מדינת ישראל נ' וונדה
תיק חיצוני: 269557/2023 |
בפני |
כבוד השופט זיו אריאלי
|
|
מאשימה |
מדינת ישראל |
|
נגד
|
||
נאשם |
לואי וונדה |
|
|
||
החלטה
|
תיק זה הועבר לשמיעה בפני.
עיון בפרוטוקול הדיון מלמד כי הנאשם מייצג את עצמו בהליך זה, לבקשתו, ולאחר שהסנגוריה הציבורית שוחררה מהמשך ייצוגו של הנאשם.
עם הגשת כתב האישום, הודיעה המאשימה, בהתאם להוראת סעיף 15א' לחוק סדר הדין הפלילי, כי ישנה אפשרות שהמאשימה תעתור להשית על הנאשם עונש מאסר בפועל. בנוסף, כעולה מהדיונים אשר התקיימו בהליך זה, נראה כי עולה מורכבות באשר למצבו הנפשי של הנאשם. משני טעמים אלו, ודאי בהצטברם, קיימת עדיפות ברורה לכך שהנאשם יהיה מיוצג בהליך זה על ידי סנגור מטעם הסנגוריה הציבורית [ר' סעיפים 15(א)(3) ו- (5) לחוק סדר הדין הפלילי].
נוכח האמור, אני מורה כדלהלן:
1. המזכירות תסרוק לתיק ההליך העיקרי את חוות הדעת שניתנה ע"י הפסיכיאטר המחוזי, ואשר נסרקה לתיק בית המשפט בהליך המעצר.
2. הסנגוריה הציבורית תבחן פעם נוספת את אפשרות ייצוג הנאשם בהליך שבפני, ולשם כך יפגוש נציג מטעם הסנגוריה הציבורית את הנאשם ותקבל את עמדתו. הודעת עדכון תוגש לבית המשפט תוך 14 יום מהיום, וככל שתעלה אפשרות למינוי מחודש של הסנגוריה הציבורית - תינתן החלטת מינוי מתאימה.
3. אני קובע דיון בפני, להקראה ולקבלת מענה מפורט לכתב האישום, ליום שני, 18.9.23, שעה 10:00. הצדדים ייערכו גם לדיון לפי סעיף 144 לחוק סדר הדין הפלילי.
4. הנאשם יובא לדיון באמצעות שב"ס. ככל שישוחרר הנאשם ממעצר, הרי שהוא מוזהר בדבר חובת התייצבותו לדיון.
המזכירות תעביר את העתק ההחלטה לצדדים וכן למשרדי הסנגוריה הציבורית המחוזית.
ניתנה היום, כ"א תמוז תשפ"ג, 10 יולי 2023, בהעדר הצדדים.
