ת”פ 7811/02/14 – מדינת ישראל נגד אלכסיי רזובייב
בית משפט השלום בטבריה |
||
בפני כב' השופט ניר מישורי לב טוב |
ת"פ 7811-02-14 מדינת ישראל נ' רזובייב |
|
|
07 ספטמבר 2014 |
|
1
בעניין: |
|
|
מדינת ישראל
|
המאשימה |
נגד
|
|
אלכסיי רזובייב
|
הנאשם |
נוכחים:
מטעם המאשימה עו"ד מאיה השילוני
מטעם הנאשם בעצמו
[פרוטוקול הושמט]
הכרעת דין
על סמך הודאתו של הנאשם, אני מרשיע אותו בעבירה המיוחסת לו בכתב האישום.
ניתנה והודעה היום י"ב אלול תשע"ד, 07/09/2014 במעמד הנוכחים.
|
ניר מישורי לב טוב , שופט |
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
הצדדים הגיעו להסדר טיעון ביחס לכל רכיבי הענישה, ובית המשפט אינו נדרש לדון במתחם הענישה. עם זאת הצדדים חלוקים בנושא הטלת עונש פסילת רישיון הנהיגה.
הנאשם הודה בהזדמנות הראשונה, חסך מזמנו של הציבור וראוי הוא להקלה.
2
בעניינו של הנאשם, הוגש תסקיר מבחן לעונש אשר ציין כי הנאשם נוהג להשתמש בסמים מסוכנים, הסיכון להישנות התנהגות דומה מצדו של הנאשם גבוה ומכאן כי שירות המבחן לא בא בהמלצה טיפולית ואף הדגיש את הצורך בהטלת ענישה מוחשית ומרתיעה.
מחד, עומדת לזכותו של הנאשם הודאתו בהזדמנות הראשונה והיעדר הרשעות קודמות.
כמו כן מדובר בהחזקת סם בכמות קטנה ולא מדובר בסם הנמנה על אותם סמים "קשים".
מאידך, מתסקיר שירות המבחן עולה כי הנאשם לא ניצל את ההזדמנות שניתנה לו ע"י שירות המבחן ובית המשפט, לא בחר בדרך השיקומית ונראה כי לא הבין את חומרת המעשה והצורך להימנע ממנו בעתיד.
לאחר ששמעתי את טיעוני ב"כ המאשימה ואת טיעוני הנאשם, ובהתחשב בנסיבות, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים:
א. מאסר על תנאי לתקופה של 4 חודשים והתנאי הוא כי במשך 3 שנים החל מהיום לא יעבור את העבירה בה הורשע בתיק זה ויורשע בגינה בתקופת התנאי או לאחריה.
ב. קנס בסך 1,000 ש"ח או 10 ימי מאסר תמורתו. הקנס ישולם ב - 4 שיעורים חודשיים שווים ורצופים, תשלום ראשון עד יום 1.11.14 ובכל אחד לחודש .התשלום המלא בפועל.
אי תשלום אחד מהשיעורים, יעמיד את היתרה לפירעון מיידי.
ד. לאור המלצת שירות המבחן, לא אוכל להסתפק בעונש אינו כולל פסילת רישיון נהיגה. פסילת רישיון הנהיגה במקרה זה הינה בגדר הגנה על הציבור הרחב, במיוחד לאור המלצות התסקיר במקרה שלפניי. אני פוסל את הנאשם מלנהוג ברכב מנועי ו/או להחזיק ברישיון נהיגה למשך 6 חודשים. הסברתי לנאשם כי עליו להפקיד את רישיון הנהיגה במזכירות בית משפט השלום בטבריה וכי מרוץ הפסילה ימנה רק מרגע הפקדת רישיון הנהיגה. יחד עם זאת, חל עליו איסור לנהוג ברכב מנועי החל מרגע זה.
ניתן בזאת צו להשמדת מוצג.
זכות ערעור תוך 45 יום מהיום בבית משפט המחוזי בנצרת.
3
ניתנה והודעה היום י"ב אלול תשע"ד, 07/09/2014 במעמד הנוכחים.
|
ניר מישורי לב טוב , שופט |
