ת”פ 1235/04/14 – מדינת ישראל נגד ישראל פרץ,שניאל פרץ
בתי המשפט |
||
בית משפט השלום קריית גת |
|
ת"פ 1235-04-14
13 מאי 2014 |
בפני: כב' השופטת בכירה רובין לביא |
1
בעניין: |
מדינת ישראל |
|||
|
|
המאשימה |
|
|
נ ג ד |
|
|||
|
1..ישראל פרץ 2..שניאל פרץ |
|
|
|
|
|
הנאשם |
|
|
|
|
|
|
|
נוכחים:
ב"כ המאשימה עו"ד - אביעד כ"ץ
הנאשם - 1 - בעצמו ובא כוחו עו"ד - שלומי פצ'בסקי
הנאשמת 2 - בעצמה וב"כ עו"ד טל גולדנר
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
לבקשת באי כח הצדדים, אני מורה על הפרדת הדיון כדי למנוע עינוי דין לנאשמת 2 שמתכוונת להודות במסגרת הסדר טיעון, לאחר ששמעתי שהתביעה תסתפק בעונש מרתיע, בעוד היא עצמה נתונה בתנאים מגבילים.
לגבי נאשם 1 - הואיל והסניגור קבע דיון נוסף בשעה 9:30, למרות שמדובר ביום מענה מרוכז שנועד לאפשר לו לדבר עם התביעה, ואף עזב מבלי שהותיר מועד שמתאים ליומנו, ידחה בלית ברירה, ליום 10.6.14 שעה 9:00.
הנאשם 1 מוזהר בחובת התיצבות, שאם לא כן, יוצא צו להבאתו ויהיה בכך הפרה של תנאי שחרור, על המשתמע.
העתק פרוטוקול זה לעו"ד הילה שפרילנג, הסניגורית המחוזית, לידיעה.
2
ניתנה והודעה היום י"ג אייר תשע"ד, 13/05/2014 במעמד הנוכחים.
|
רובין לביא, שופטת בכירה |
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
אני מתירה לתביעה לתקן כתב האישום.
המזכירות תסרוק את כתב האישום המתוקן.
ניתנה והודעה היום י"ג אייר תשע"ד, 13/05/2014 במעמד הנוכחים.
|
רובין לביא, שופטת בכירה |
[פרוטוקול הושמט]
הכרעת דין
על פי הודאת הנאשמת בעובדות כתב האישום המתוקן, הנני מרשיעה אותה בעבירות המיוחסות לה בכתב האישום המתוקן.
3
ניתנה והודעה היום י"ג אייר תשע"ד, 13/05/2014 במעמד הנוכחים.
|
רובין לביא, שופטת בכירה |
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
לגבי נאשמת 2
הנאשמת הורשעה על פי הודאתה, במסגרת הסדר טיעון, שכלל תיקון קל כתב האישום, בכך שביום 29.3.14, בשעה 22:00, לערך, יחד עם אחיה, הנאשם 1, ניגשה לבית של סיגלית קבסה, כשהיא עצמה מחזיקה גז מדמיע, התפתח אירוע , במהלכו איימה על שירן טימזית שהיתה נוכחת אף היא בדירה, בכך שאמרה לה כי תרסס אותה, עבירה של איום.
הנאשמת ילידת 89', לחובתה הרשעה קודמת בעבירות איומים, תקיפה סתם והפרת הוראה חוקית בגינם נדונה ב- 25.10.11 למאסר מותנה והתחייבות.
שמעתי כי הרקע היה סכסוך ממושך בינה , בין אחיה לבין אותן שתי מתלוננות, שבעבר היה להן קשר זוגי עם אחיה. הדיון הופרד בהסכמת התביעה, שכן האח טרם הגיב לכתב האישום.
4
שמעתי כי בגין עבירת האיום היתה עצורה כ- 3 - 4 ימים, בהמשך שוחררה בתנאי מעצר בית בהן נתונה מעל חודש. בינתיים צברה חובות, לא הגיעה ללימודים, זמנה לוועדת משמעת בשל העדרות מהלימודים והיא חייבת שכר דירה, שכן לא הותר לה לשוב לדירתה והיה עליה להתגורר בבית אביה דירה של חדר וחצי.
כתוצאה מהאמור, על פי הנטען, נקלעה הנאשמת למצוקה נפשית. בסופו של יום, אף שהוגשה בקשת מעצר ובהמשך שוחרר בתנאי של מעצר בית, גובש הסדר שכולל עונש מרתיע קנס ומאסר מותנה.
בשל המצוקה הכלכלית שבה נתונה ביקשה הסניגורית להסתפק בסך של 500 ₪ . בשל ההסדר המקל, הצעתי לתביעה לשוב ולשקול המדיניות שלהם באשר להגשת בקשות מעצר עד תום ההליכים. אף שהיא שוחררה בתנאי מעצר בית בהסכמה אלו לא הוקלו, כפי הנראה, בשל עומס המוטל על שירות המבחן, שביקשו דחיה, ולכן עד היום לא הוגש תסקיר מעצר.
בהתחשב במכלול הנתונים כאמור, הסדר הטעון יכובד.
בהתחשב במהות העבירה ונסיבותיה ולאחר שקילת האינטרס הציבורי מול נסיבותיה האישיות של הנאשמת, אני מכבדת את הסדר הטיעון ואני דנה את הנאשמת לעונש/ים הבא/ים:
1. אני מטילה על הנאשמת 5 חודשי מאסר על תנאי למשך 2 שנה/ים והתנאי היא שלא תעבור עבירה של איום.
2. קנס בסך.- 500 ש"ח, שיקוזז מהפקדון שהופקד על ידה.
זכות ערעור תוך 45 יום מהיום.
5
ניתנה והודעה היום י"ג אייר תשע"ד, 13/05/2014 במעמד הנוכחים.
|
רובין לביא, שופטת בכירה |
החלטה
מכשיר טלפון אייפון 5 לבן יושב לנאשמת.
ניתנה והודעה היום י"ג אייר תשע"ד, 13/05/2014 במעמד הנוכחים.
|
רובין לביא, שופטת בכירה |
![text](https://www.verdicts.co.il/wp-content/themes/verdicts/images/plain_text_icon.gif)