ת"פ 14740/05/20 – מדינת ישראל,פרקליטות מחוז תל אביב פלילי נגד דניאל זילבר
בית משפט השלום בתל אביב - יפו |
|
|
|
תפ"ק 14740-05-20 מדינת ישראל ואח' נ' זילבר
תיק חיצוני: 316495/2019 |
בפני |
כבוד השופטת הבכירה אבירה אשקלוני
|
|
מאשימה |
מדינת ישראל ע"י פרקליטות מחוז תל אביב פלילי |
|
נגד
|
||
נאשם |
דניאל זילבר |
|
|
|
|
|
||
החלטה
|
1. החלטה זו עניינה הכרעה בשאלת המשך השתתפותו של הנאשם בבית המשפט הקהילתי. הנאשם נמצא בתכנית מאז חודש יולי 2022, קצינת מבחן מונתה בחודש אוקטובר 2022 הנאשם כיום עדין בשלב 1.
2. לעמדת שירות המבחן, כאמור גם בתסקיר מיום 4.5.23, לאורך תקופת ההיכרות עמו, עלה קושי בשמירה על קשר רצוף עמם, מה שמנע גיבוש תכנית שיקום. לצד זאת, הנאשם המשיך להשתמש בסמים ללא יכולת להתגייס לטיפול בתחום זה. שירות המבחן אפשר לנאשם להתנקות מסמים באופן עצמאי ולהשתלב בטיפול ביחידה להתמכרויות, אולם ניכר כי הטיפול מהווה מענה חלקי בלבד ולא מספק לצרכיו. חרף הזדמנויות שניתנו לנאשם במהלך התקופה, הוא התקשה לגייס כוחותיו לצורך הליך שיקום אינטנסיבי. על כן, הומלץ עם סיום השתתפותו בתכנית.
3. בדיון ביום 8.5.23, הצטרפה ב"כ המאשימה לעמדת שירות המבחן. לטענתה, חרף ההזדמנויות שניתנו לנאשם והניסיונות לגייסו להליך השיקום, הוא לא השכיל לשתף פעולה . בנסיבות אלה, יש לסיים את השתתפותו בתכנית.
4. לטענת ב"כ הנאשם, יש ליתן לנאשם הזדמנות נוספת על מנת להוכיח את רצינותו בהליך הטיפולי ונכונותו למסור בדיקות שתן נקיות. לפיכך , יש להותירו בתכנית.
5. הנאשם מסר כי אין לו מה להוסיף מלבד העובדה שנבצר ממנו להגיע לשתי בדיקות שתן מאחר ולא הרגיש טוב.
6. לאחר ששקלתי את עמדות באי כוח הצדדים ושירות המבחן, ולאחר שהנאשם אכן לא השכיל להתגייס לתהליך באופן משביע רצון למרות כל הזדמנויות שקיבל במהלך התקופה והדברים שוקפו לו היטב מספר פעמים גם על ידי בית המשפט, מצאתי כי יש לסיים את השתתפותו בתכנית בית המשפט הקהילתי.
7. קשייו של הנאשם ביצירת קשר רציף עם שירות המבחן, כמו גם הנסיגות בשיתוף הפעולה שלו בחודשים האחרונים ובכלל זה היעדרות מבדיקות השתן ושמירה על ניקיון מסמים לאורך זמן, הקשו עליו להירתם לתהליך שיקום הוליסטי וכוללני כפי שנדרש ממנו. בשל התנהלותו זו, טרם הוגש תסקיר עומק ולא ניתן היה לגבש תוכנית שיקום.
8. לא נעלמה מעיני גם ההשתדלות מעת לעת מצדו של הנאשם אך בכך לא די. יש להירתם במלוא הרצינות להליך וזה לא נעשה. בהתחשב בכל האמור ההליך הקהילתי יופסק בעניינו.
9. שעה שהנאשם טרם הודה בכתב האישום ומצוי בשלב 1 "שלב החלון" יועבר ההליך לסג"נ כב' השופטת תבור, לשם ניתובו.
10. על פי הוראות סעיף 220יג(ב) לחוק סדר הדין הפלילי (תיקון מס' 92 - הוראת שעה) התשפ"ב-2022: "הועבר הדיון לבית משפט שלום שאינו בית משפט קהילתי, לא יועברו אליו - (1) פרוטוקול הדיון שהתנהל בבית המשפט הקהילתי, והוא לא ישמש ראיה בכל הליך משפטי אחר. (2) תסקירים שהוגשו לבית המשט הקהילתי והם לא ישמשו תסקיר לעונש או תסקיר מעצר".
ניתנה היום, כ"ה אייר תשפ"ג, 16 מאי 2023, בהעדר הצדדים.
