ת"פ 35521/06/14 – מדינת ישראל נגד מחמד אבו יוסף (אחר/נוסף)
בתי המשפט |
||
בית משפט השלום קריית גת |
|
ת"פ 35521-06-14 מאוחד עם ת.פ. 18174-04-15 07 מאי 2015 |
בפני: כב' השופטת בכירה רובין לביא |
1
בעניין: |
מדינת ישראל |
|||
|
|
המאשימה |
|
|
נ ג ד |
|
|||
|
מחמד אבו יוסף (אחר/נוסף) ת.ז. 300344553 |
|
|
|
|
|
הנאשם |
|
|
נוכחים:
ב"כ המאשימה עו"ד - ישי נגר
הנאשם - בעצמו ובא כוחו עו"ד - רועי אטיאס
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
אני מורה על צירוף האישום נשוא ת.פ. 18174-04-15 לתיק זה, הקבוע למענה בפני כב' השופטת שמואלי, והואיל בתיק זה ישנו נאשם נוסף, עצור בתיק אחר, מחמד עבידיה, מועד הדיון לא יבוטל ויש לזמנו ממעצר.
כתב האישום יסרק.
ניתנה והודעה היום י"ח אייר תשע"ה, 07/05/2015 במעמד הנוכחים.
|
רובין לביא , שופטת בכירה |
[פרוטוקול הושמט]
2
הכרעת דין
בענין ת.פ. 18174-04-15
על פי הודאת הנאשם מפי ב"כ, בעובדות כתב האישום, הנני מרשיעה אותו בעבירת השיבוש שמיוחסת לו בכתב האישום.
ניתנה והודעה היום י"ח אייר תשע"ה, 07/05/2015 במעמד הנוכחים.
|
רובין לביא , שופטת בכירה |
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
הנאשם הורשע כבר ביום 16.9.14, במסגרת הסדר טיעון, על פיו כתב האישום תוקן, ונתבקש תסקיר, בכך שביום 8.6.14, בשעה 23.00, לאחר שקשר קשר עם מוחמד עביידה לגנוב משאית, הגיעו לאשקלון כשהוא נוהג ברכב פרטי בו הוא הסיע את עבדייה. בהמשך, לקידום הקשר, סייע לעבדייה להתפרץ למשאית, אליה נכנס עבדייה, בהמשך, בעת שעבדייה נהג במשאית, נסע הנאשם לפניו, עד שעבדייה נתפס במשאית ביישוב אפרת - עבירות של סיוע להתפרצות וגניבה של משאית.
3
על פי ההסדר כאמור, התקבל תסקיר שירות המבחן, מהתסקיר עלה כי הוא בן 31, תושב מזרח ירושלים, נשוי בשנית ואב לשבעה, עובד באופן חלקי בסיוע במרפאה. ב23.11.14 נידון למאסר של שישה חודשים ויום, ובשל מצבו הבריאותי תחילת נשיאת המאסר נדחתה, לטענת הסניגור ליום 26.7.15.
הנאשם נישא לתושבת השטחים, הוא נדון למאסר, ובשנת 2007, לאחר שהשתחרר מהמאסר, נפרד מאשתו. ב- 2008 נישא בשנית לתושבת השטחים.
המשפחה מוכרת לשרותיי הרווחה על רקע מצוקה כלכלית.
לאחר שהשתחרר ממאסר נוסף בשנת 2011, החל לעבוד כפועל במפעל תקופה קצרה, אך נפצע בתאונת עבודה, ונקבעה לו נכות של 63%, וכיום הוא מתקשה ללכת ולעבוד במשרה מלאה. כמו כן, הציג אישורים פסיכיאטרים על מצב פוסט טראומתי אחרי התאונה.
הוא השתמש בסמים גם בתקופת המאסר, אך כיום לדבריו נקי מסמים, ואף מסר דגימות שתן נקיות.
מהתסקיר עלה שהוא מאשר את ביצוע העבירות בתיק זה, אך טען שעד שהגיע למקום ששם נפרצה המשאית, לא ידע על כוונה פלילית של חבריו. הוא התחרט על מעשיו וביקש הזדמנות לשיקום. בתיק זה היה עצור זמן קצר, לאחר מכן שוחרר למעצר בית, התנאים הוקלו כדי לאפשר לו לצאת לעבוד.
שירות המבחן התרשמו כי מדובר במי שרכש דפוסים עבריינים, וביצע העבירות בתיק זה בהיותו נתון בהליך בתיק פלילי אחר, ולאור חומרת העבירות, ובהעדר אופק טיפולי בעקבות המאסר הנוסף, המליצו על מאסר בפועל, ועל פיצוי לבעל המשאית.
4
בשלב הזה ביקש הנאשם לחזור בו מההודאה ולבטל את הכרעת הדין, בטענה שבידו ראיה לכך שלא הוא ביצע את ההתפרצות, אלא אותו אחר, מוחמד עבדייה, וכי אין לו כל קשר להתפרצות. מדובר בקלטת של שיחה עם מוחמד עבדייה. מוחמד עבדייה הינו מי שצורף כעד תביעה באישום כנגדו, וצוין ליד שמו כי הוא תושב הרשות. דחיתי את הבקשה, תוך שציינתי כי המניע לכך ניסיון להמנע ממאסר, מאחר שסבר שיגזר דינו למאסר בעבודות שירות בלבד, וכן חוסר יכולת לנהל ההוכחות שכן, אותו עד תביעה, הוא תושב הרשות ולא ניתן לאתרו. היום מתברר כי עבדייה איננו תושב הרשות, וכי כתוצאה מטיעוניי הנאשם פתחה המשטרה בחקירה, והגיעה למסקנה כי הנאשם יחד עם מוחמד עבדייה שיבשו הליכי חקירה, והקליטו שיחה שנועדה לביטול הכרעת הדין ולזיכוי הנאשם, ואף הוגש כתב אישום כנגד השניים במסגרת ת.פ 18174-04-15. לא רק זאת, אלא התברר כי הוגש כתב אישום נפרד בגין גניבת המשאית כנגד מוחמד עבדייה בת.פ 35471-06-14, וזאת בנפרד, משום שכאמור הוא עד תביעה כנגד הנאשם. אולם הואיל וסברו שהוא תושב הרשות, לא איתרו אותו, וההליכים הותלו. בעקבות דברי הנאשם בדיון שהתקיים בפני, איתרו את מוחמד עבדייה, והתברר שהוא איננו תושב הרשות אלא תושב ג'אבל מוכאבר בירושלים. עבדייה נחקר, וכאמור הוגש כתב אישום נגדו הן בשל השיבוש, וחודשו ההליכים נגדו בתיק של גניבת המשאית. אולם הואיל ומוחמד עבדייה הפר תנאי שיחרור בנוסף לחשד של השיבוש, נעצר עד תום ההליכים המשפטיים בתיק שהיה קבוע בפני, שלכן נותב לכב' השופט מאושר ביהמ"ש השלום באשדוד, וקבוע שם למענה ראשון בפניו ב- 21.6.15.
היום שב הסניגור וביקש ביטול הכרעת הדין, למרות כתב האישום שהוגש נגדו, ואף שמעתי את הנאשם עצמו ואת גרסתו, ולמעשה בהמלצת בית המשפט שבו הצדדים ונדברו ביניהם גם בתיק השיבוש, וגיבשו הסדר טיעון כולל, הלוקח בחשבון את המאסר של שישה חודשים ויום שהוטל עליו. סוכם כי ייגזר דינו בשני התיקים ל- 8 חודשי מאסר בחופף לאותו מאסר שיחל במועד שבו יתחיל לרצות אותו מאסר, ב26.7.15.
לחובת הנאשם שבפני 5 הרשעות קודמות, החל משנה 2004, עבירות של הכשלת שוטר, הסעה ועוד, בגינן נידון ל6 חודשי מאסר, המשך בעבירות חוזרות רבות של הסעת תושב הרשות, והפרת חובה חוקי, בגינון נידון ב2007 ל20 חודשי מאסר, בשנת 2008 נידון בגין עבירה של אחזקת סם, ב2010 נידון בגין הסעה ונהיגה בפסילה ל22 חודשי מאסר, וכאמור ב23.11.14 נידון לשישה חודשי מאסר ויום, בגין החזקת סכין, התחזות לאחר, והכשלת שוטר, ובגין מצבו הבריאותי נדחה המועד לתחילת העונש.
5
מדובר אם כן במי שהוטלו עליו בעבר מספר עונשי מאסר, חלקם לתקופות ארוכות. למרות שנידון למאסר, שב ועבר עבירה של הסעה שוב ושוב, והיום נדון בגין מעורבות בגניבת משאית, וניסיון לשבש הליכי חקירה ומשפט. לכן הסדר הטיעון מקל עימו עד מאוד, אולם לאור ההלכות הנקוטות, יכובד ההסכם כלשונו.
לאור האמור לעיל, אני דנה את הנאשם לעונשים כדלקמן:
1. מאסר בפועל לתקופה של 8 חודשים. יחל לשאת במאסר מיום 26.7.15, שעה 8.30, מועד בו עליו להתייצב לצורך קליטה והצבה בשב"ס רמלה. הואיל וכאמור נידון למאסר נוסף אותו אמור לשאת החל ממועד זה, המאסרים יחפפו באופן שחודשיים בלבד יצטברו.
2. אני מטילה על הנאשם 12 חודשי מאסר על תנאי למשך 3 שנים והתנאי הוא שלא יעבור עבירת רכוש מסוג פשע.
3. אני מטילה על הנאשם 6 חודשי מאסר על תנאי למשך 3 שנים והתנאי הוא שלא יעבור עבירת רכוש מסוג עוון ועבירה של שיבוש הליכי חקירה ומשפט.
4. קנס בסך - 3,000 ₪.
הקנס ישולם לא יאוחר מיום 25.7.15, ואם לא ישולם - 45 ימי מאסר תמורתו במצטבר.
5. הנאשם יחתום על התחייבות בסך 7,500 ₪ להימנע מביצוע עבירות רכוש, למעט עבירה בניגוד לסעיף 413 לחוק העונשין התשל"ז במשך שלוש שנים מהיום.
6
אם לא יחתום על ההתחייבות, יאסר למשך 90 ימים במצטבר.
זכות ערעור תוך 45 יום מהיום.
ניתנה והודעה היום י"ח אייר תשע"ה, 07/05/2015 במעמד הנוכחים.
|
רובין לביא , שופטת בכירה |
7
החלטה
הפקדון שהופקד יועבר לבקשת הנאשם לידי הסניגור, על פי פרטים שימסור למזכירות, ובתנאי שלא הוטל עליו עיקול.
ניתנה והודעה היום י"ח אייר תשע"ה, 07/05/2015 במעמד הנוכחים.
|
רובין לביא , שופטת בכירה |
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
ראוי היה שישא מאסר בימים הקרובים, לפנים משורת הדין התביעה הסכימה שישא המאסר רק מיום 26.7.15, מדובר בתקופה ארוכה, ולכן מעצר הבית לא יבוטל לחלוטין, ולכן מעצר הבית לא יבוטל לחלוטין, אולם יצומצם ויחול בין שעת חצות לשעה 06.00 בבוקר.
ניתנה והודעה היום י"ח אייר תשע"ה, 07/05/2015 במעמד הנוכחים.
|
רובין לביא , שופטת בכירה |
