ת”פ 38577/04/12 – המאשימה:,מדינת ישראל נגד הנאשם:,שי שלמה סבח – בעצמו
בית משפט השלום בבאר שבע |
||
ת"פ 38577-04-12 מדינת ישראל נ' סבח ת"פ 34007-10-12 |
|
03 אפריל 2014
|
1
בפני כב' השופט ד"ר יובל ליבדרו |
|
המאשימה: |
מדינת ישראל ע"י ב"כ עו"ד אלי מימוני והמתמחה ערן ורשבסקי |
נגד
|
|
הנאשם: |
שי שלמה סבח - בעצמו ע"י ב"כ עו"ד רן אבינועם |
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
הרישום הפלילי של הנאשם והמאסר המותנה הוגש וסומן ת/1.
ניתנה והודעה היום ג' ניסן תשע"ד, 03/04/2014 במעמד הנוכחים.
|
ד"ר יובל ליבדרו, שופט |
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
1. הנאשם הורשע על פי הודאתו במסגרת הסדר טיעון בכתב אישום מתוקן המייחס לו עבירה של החזקת סם לצריכה עצמית, עבירה לפי סעיף 7 (א) + (ג) סיפא, לפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש], התשל"ג - 1973.
2. בהתאם לעובדות כתב האישום המתוקן ביום 16.12.2010 בביתו בדימונה, החזיק הנאשם סם מסו מסוג חשיש במשקל 1.2 גרם לצריכה עצמית (ראו הבהרת התובע בתחילת הפרוטוקול).
2
3. הנאשם צירף את ת.פ 34007-10-12 שעניינו בעבירה של הפרת הוראה חוקית, עבירה מיום 23.3.2011.
3. במסגרת ההסדר הוסכם כי הצדדים יעתרו להארכת המאסר המותנה התלי ועומד כנגד הנאשם ולמבחן, היה ושרות המבחן ימליץ על כך.
4. בתסקיר שהתקבל מטעם שרות המבחן נאמר כי הנאשם שינה את אורחותיו, מביע מוטיבציה חיובית ומשתף פעולה בטיפול. מדובר בנאשם כבן 31, אשר מעוניין לערוך שינוי בחייו. נוכח האמור, שרות המבחן המליץ להאריך את המאסר המותנה ולהטיל על הנאשם צו מבחן למשך שנה במסגרתו יעמוד בפיקוח וימשיך בהליך הטיפולי במרכז "סלע ב'" בבאר שבע.
5. בהתחשב בהודאת הנאשם, הודאה שיש בה משום קבלת אחריות וחסכון בזמן שיפוטי; בהתחשב בנסיבות ביצוע העבירות; בהתחשב בחלוף הזמן מאז ביצוע העבירות ובעיקר בהתחשב בהמלצת שרות המבחן, המתבססת על מאמצי השיקום שעורך הנאשם, אני מוצא לנכון לכבד את ההסדר. הסדר זה הינו סביר ומאזן נכונה בין האינטרס הציבורי לאינטרס האישי של הנאשם.
אציין עוד, כי מצאתי לאמץ את ההסדר גם בשים לב לעובדה שההסכמה העונשית בין הצדדים, שעמדה בבסיס ההסדר, נמצאת בגדרי מתחם העונש ההולם את האירוע מושא כתב האישום, אם כי ברף התחתון שלו.
5. אשר על כן, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים:
א. אני מחדש ומאריך בשנתיים מהיום את המאסר המותנה בן 5 חודשים, שהוטל הנאשם במסגרת ת.פ 1050/07 (שלום דימונה).
ב. ניתן בזאת צו מבחן למשך שנה מהיום.
הנאשם יעמוד בפיקוח של שרות המבחן וימשיך בטיפול במסגרת "סלע ב'".
הובהרה לנאשם חשיבות שיתוף הפעולה עם שרות המבחן בביצוע המבחן ונפקות העדר שיתוף הפעולה.
העתק מגזר הדין ישלח לשרות המבחן.
ניתן בזאת צו להשמדת המוצג -סמים, וזאת בכפוף לחלוף תקופת הערעור.
זכות ערעור תוך 45 יום מהיום לבית המשפט המחוזי.
3
מזכירות בית המשפט מתבקשת לקשר את ת.פ 34007-10-12 לת.פ 38577-04-12.
ניתן והודע היום ג' ניסן תשע"ד, 03/04/2014 במעמד הנוכחים.
![text](https://www.verdicts.co.il/wp-content/themes/verdicts/images/plain_text_icon.gif)