ת”פ 53611/11/23 – מדינת ישראל מדינת ישראל נגד עאדל עג’אוי (עציר)
בית משפט השלום בנוף הגליל-נצרת |
|
|
|
ת"פ 53611-11-23 מדינת ישראל נ' עג'אוי(עציר)
תיק חיצוני: 408973/2023 |
לפני |
כבוד השופט, הנשיא ניר מישורי לב טוב
|
|
מאשימה |
מדינת ישראל מדינת ישראל |
|
נגד
|
||
נאשמים |
עאדל עג'אוי (עציר) |
|
החלטה
|
בפניי בקשה ליציאת הנאשם לבדיקות רפואיות בידי רופאים מומחים לצורך קידום תביעה אזרחית.
לאחר עיון בבקשה ובתגובות המאשימה ושב"ס לא מצאתי מקום להיענות לבקשה ממספר טעמים :
ראשית, ובאשר ליציאה המבוקשת ביום 27.3.24 הרי שזו מבוקשת במועד בו עתיד הנאשם להיות אסיר וזאת בהתאם להסדר הטיעון שגובש בין הצדדים ושעה שהדיון קבוע ליום 13.11.24 ולא עתיד להידחות בשנית. לאור זאת הרי שיציאת הנאשם או עריכת הבדיקה בין כותלי בית הסוהר יבוצעו בהתאם לנהלי שב"ס בהתייחס ליציאת אסירים ואין למותב זה סמכות ליתן החלטות בסוגייה זו בעניינם של אסירים.
שנית, ובהתייחס ליציאה המבוקשת ביום 4.3.24 הרי שלא השתכנעתי כי מדובר בבדיקה דחופה אשר יש בה כדי לתת מענה לצורך רפואי דחוף שלא ניתן להעניקו באמצעות המערך הרפואי בשב"ס. כמו כן מצאתי כי יציאת הנאשם המבוקשת במועד זה מיועדת לקידום תיק אזרחי אותו מנהל הנאשם ואין בדבר דחיפות , כך גם לא התרשמתי מהטעמים בבקשה כי לא ניתן לקיים הבדיקה בין כותלי בית הסוהר תוך השקעת מאמצים סבירים בעלות סבירה שלא ידרשו הסעת הנאשם ואבטחתו.
לאור האמור לעיל הבקשה נדחית.
יחד עם זאת אין בהחלטה זו כדי למנוע משירות בתי הסוהר בהווה ובעתיד בעניינו של הנאשם שבפניי להפעיל סמכותו ולאפשר יציאת הנאשם לבדיקות אלו בהתאם לנהלי שב"ס.
המזכירות תעביר ההחלטה לעיון הצדדים.
ההחלטה ניתנה לאחר צאת השבת.
ניתנה היום, כ"ב אדר א' תשפ"ד, 02 מרץ 2024, בהעדר הצדדים.
