ת"פ (באר שבע) 35790-10-22 – מדינת ישראל נ' פלוני
ת"פ (באר-שבע) 35790-10-22 - מדינת ישראל נ' פלונישלום באר-שבע ת"פ (באר-שבע) 35790-10-22 מדינת ישראל נ ג ד פלוני ע"י ב"כ עו"ד ליאור כהן בית משפט השלום בבאר-שבע [12.12.2024] כבוד השופט אריה דורני-דורון
רקע 1. הנאשם הורשע בהתאם להודאתו בעובדות כתב האישום המתוקן, בשתי עבירות של יצוא, יבוא, מסחר, הספקה סמים מסוכנים, עבירה לפי סעיף 13 + 19א לפקודת הסמים המסוכנים (נוסח חדש), תשל"ג - 1973.
2. במועדים הרלוונטיים לכתבי האישום, פעל השוטר לב כגן (להלן: "השוטר לב") כסוכן סמוי. אישום מספר 1 3. על-פי המתואר בעובדות כתב האישום המתוקן, בתאריך 2.3.21 בסמוך לשעה 13:12 יצר השוטר לב קשר טלפוני עם הנאשם וביקש לרכוש סמים. 4. בהמשך לכך, בסמוך לשעה 13:30 הגיע הנאשם ברכב מסוג מאזדה מ.ר 97-904-64 בסמוך לבית הקשיש, ברחוב קדש באופקים שם חיכה לו השוטר לב. 5. במעמד זה סחר הנאשם בסם מסוכן, בכך שמכר לשוטר לב, יחידה אחת של סם מסוכן מסוג fantanylתמורת מזומן בסך 200 ₪, מבלי שהותר הדבר בפקודת הסמים, או בתקנות לפיה או ברישיון מאת המנהל .
אישום מספר 2 6. על-פי המתואר בעובדות כתב האישום המתוקן, בתאריך 4.3.21 בסמוך לשעה 14:13 יצר השוטר לב, קשר טלפוני עם הנאשם וביקש לרכוש סמים. 7. בהמשך לכך, בסמוך לשעה 14:35 הגיע הנאשם ברכב מסוג מאזדה מ.ר 97-904-65 בסמוך לבית הקשיש, ברחוב קדש באופקים שם חיכה לו השוטר לב. |
|
8. במעמד זה סחר הנאשם בסם מסוכן, בכך שמכר לשוטר לב, יחידה אחת של סם מסוכן מסוג fantanylתמורת מזומן בסך 300 ₪, מבלי שהותר הדבר בפקודת הסמים, או בתקנות לפיה או ברישיון מאת המנהל . 9. הכל כאמור בעובדות כתב האישום המתוקן.
תסקירי שירות המבחן
10. ביום 9.5.23 התקבל תסקיר, בדיקת התאמה לבית משפט קהילתי, אשר לא המליץ על שילובו של הנאשם בבית משפט קהילתי וציין כי יש להפנותו לשירות המבחן במסלולו הרגיל. 11. בתסקיר מיום 29.2.24 , סקר שירות המבחן את אורחות חיי הנאשם : בן 69, גרוש, אב לשישה ילדים בטווח גילאים 32-44, מתגורר בדירה שכורה באופקים, נעדר עבר פלילי, סובל מאי ספיקת לב, נעזר בבלון חמצן בביתו, מוכר בביטוח לאומי כנכה 100% לצמיתות, מתקיים מקצבת נכות , ופנסיה מגמלאות צה"ל. 12. בהתייחס, לשימוש בחומרים משני תודעה, שיתף הנאשם גורמי המקצוע, כי בשמונה שנים אחרונות, על רקע כאבי גב, מקבל טיפול תרופתי מסוג פנטניל, במרשם רפואי , הנאשם הודה בביצוע העבירה, אשר נעברה לטענתו, להשיג כסף לרכישת חומר נוסף, מהמינון אותו מקבל במרשם. 13. הנאשם סירב, להשתלב בטיפול בתחום ההתמכרות, בטענה כי נוכח מצבו הבריאותי, וכאבים מהם הוא סובל, אינו יכול להפסיק את השימוש באותו חומר. 14. שירות המבחן התרשם כי הנאשם, ניהל בעבר, ואף היום, אורח חיים נורמטיבי, אשר מתמודד עם בעיות בריאותיות רבות, והתמכרות ממושכת ועמוקה לחומר פנטינל בעקבות מצבו הבריאותי, במצבים שבהם הוא נתון תחת, תחושת הצורך בסם, מתקשה לווסת את דחפיו, ועלול לפעול באופן פסול, מבלי לראות את ההשלכות של התנהגותו, מצבו הבריאותי של נאשם, אינו מאפשר, ענישה מסוג של"צ או צו מבחן. 15. לאור האמור, שירות המבחן, לא בא בהמלצה עונשית, וציין כי יש להתחשב במצבו הבריאותי של הנאשם, במתן גזר הדין.
16.מחוות דעת הממונה על עבודות השירות, שהתקבלה בעניינו של הנאשם ביום 5.5.24 , עולה כי, לא נמצא מקום, להשמה בעבודות שירות בשל, אי כשירות טוטאלית, של הנאשם.
ראיות לעונש 17.המאשימה הגישה, רישום פלילי של הנאשם הרשעה אחת בתיק תעבורה (ת/1). 18.ב"כ הנאשם הגיש,מסמכים רפואיים של הנאשם (נ/4), מסמך מטעם המוסד לביטוח לאומי מיום 10.12.2023 (נ/5)
תמצית טיעוני הצדדים: תמצית טענות המאשימה:
|
|
19. המאשימה הגישה טיעוניה בכתב ובעל פה . 20. ב"כ המאשימה, הפנתה למיוחס לנאשם בכתב האישום, המתוקן:שני אישומים כאשר בכל אחד מהם, מכר הנאשם סם מסוכן מסוג פנטניל, לסוכן משטרתי בשתי הזדמנויות שונות. 21. הערכים החברתיים שנפגעו מן העבירות אותן ביצע הנאשם, הם, פגיעה בבריאותו של הציבור, בסדר הציבורי, בביטחון הציבור, ושלטון החוק, נוכח היותן של עבירות הסמים מחוללות פשיעה אגב הפצת הסם וצריכתו. 22. מתחם עונש הולם הינו אחד לשני האישומים, אשר ינוע בין 10-24 חודשי מאסר בפועל, לצד ענישה נלוות, צורפה פסיקה לתמיכת טיעוניה. 23. באשר לנסיבות שאינן קשורות, בביצוע העבירה: הנאשם נעדר עבר פלילי, לחובתו עבר תעבורתי לא משמעותי, בהתייחסה לתסקיר טענה, כי שירות המבחן התייחס באריכות למצבו הבריאותי של הנאשם, וכיצד עולה בנאשם הצורך להשיג את הסם. הנאשם שלל את הצורך להשתלב בהליך טיפולי, מה שהוביל את שירות המבחן לא להמליץ על הליך שיקומי בעינינו. 24. לסיום, עתרה המאשימה, להשית על הנאשם, עונש מאסר בשליש התחתון של מתחם העונש אליו עתרה, אך לא בתחתיתו, יחד עם ענישה נלווית בדמות של מאסרים מותנים, קנס, התחייבות, ופסילת רישיון הנהיגה בפועל ועל תנאי. תמצית טענות ההגנה :
25. תסקיר שירות המבחן אינו מבטא נכונה את עניינו של הנאשם, עת נקבע בו כי הנאשם שלל את הצורך להשתלב בטיפול, ולנאשם בעיית התמכרות, לסם מסוג פאנטניל. מדובר בנאשם שמקבל במרשם תרופות, 30 מדבקות בחודש מרופא מומחה, מכאן שקביעת השירות שגוייה, והינה אף, בסתירה למסקנות תסקיר ההתאמה לבית משפט קהילתי, שקבע כי לנאשם מוטיבציה להשתלב בתכנית, ואין גורמי סיכון משמעותיים, המעידים על סיכון להישנות חוזרת של העבירות. 26. הנאשם בן 70 גרוש, ואב ל- 6 ילדים, הודה בהזדמנות הראשונה, חסך זמן שיפוטי, נעדר עבר פליל, התגייס בגיל 18 ונשאר בצבא עד לפני כ- 15 שנים, שירת שירות צבאי והמשיך לקריירה צבאית של 35 שנים. בגיל 55, חלה הדרדרות במצבו הבריאותי. כיום מתקשה להתנייד סובל מאי ספיקת לב, עם בלון חמצן מוכר כבעל 100% נכות, יש לו מרשם רופא לפנטניל. שירות המבחן ציין שהוא קיבל אישור לשימוש בקנאביס וסירב. בעקבות תקופה קשה בחייו, פנה הנאשם לטיפול פסיכיאטרי והוא ממשיך לקבל טיפול זה גם היום. 27. לאור תסקיר שירות המבחן שקבע שהנאשם אינו מסוכן, טען ב"כ הנאשם כי המתחם אמור להתחיל ב7 חודשים, ויש למקם את הנאשם בתחתיתו. אולם מאוחר יותר בדיון האחרון כשהתחוור כי מצבו הבריאותי קשה כפי שהבהיר זאת הממונה על עבודות השירות, עתר לעונש צופה פני עתיד . 28.הנאשם משתמש באופן קבוע בבלון חמצן, מקבל תרופות ואף אושפז לאחרונה, לנוכח מצבו הבריאותי, אינו יכול לבצע עבודות שירות, ושליחתו לכלא יכולה לסכן את חייו. 29.לסיום טען הסנגור כי יש להתחשב במצבו של הנאשם, ולהשית עליו, עונש צופה פני עתיד, הכולל רכיבים כלכלים נלווים.
30.הנאשם בדבריו האחרונים לבית המשפט : "אני מצטער ומתחרט אין לי ספק שזה היה חד פעמי. זה לא אני, אני לא מתאים למקומות האלה. אני ממש ממש מצטער ומתחרט." |
|
קביעת מתחם העונש ההולם
31. על פי הוראת סעיף 40יג לחוק העונשין, בשעה שהורשע הנאשם בגין כמה עבירות, יש לבחון תחילה האם מדובר באירועים נפרדים, וככל שבית המשפט מגיע למסקנה שהאירועים נפרדים, יש לקבוע מתחם עונש הולם לכל אחד מהאישומים בנפרד. לעומת זאת, כאשר העבירות בגינן הורשע הנאשם מהוות אירוע אחד, יקבע בית המשפט מתחם ענישה הולם כאמור בסעיף 40ג(א) לאירוע כולו. 32. בהתאם לע"פ 4910/13 אחמד בני ג'אבר נ' מדינת ישראל (להלן: "הלכת ג'אבר") בנסיבות ביצוע העבירות ,סמיכות זמנים בין האירועים, מדובר באותו מקום, באותה השיטה.
לפיכך אני קובע מתחם ענישה אחד לשתי העבירות בנסיבות מושא כתב האישום המתוקן.
33. מתחם העונש ההולם למעשה העבירה נקבע בהתאם לעיקרון ההלימה, ולפיו נדרש יחס הולם בין חומרת מעשה העבירה בנסיבותיו, ומידת האשם של הנאשם לבין סוג ומידת העונש המוטל עליו. ביישום עיקרון ההלימה וקביעת מתחם העונש במקרה קונקרטי, בית המשפט יתחשב בשלושת אלה: הערך החברתי שנפגע ומידת הפגיעה בו; מדיניות הענישה הנוהגת; והכל בנסיבות הקשורות בביצוע העבירה. (סעיף 40ג(א) לחוק העונשין).
הערכים החברתיים שנפגעו מביצוע העבירה: 34. הערכים המוגנים בעבירות סמים הם הגנה על בריאות הציבור ועל שלומו הפיזי והנפשי מפני הנזקים הישירים והעקיפים הנגרמים עקב השימוש בסמים. חקיקת חוקי הסמים נועדה לעקור נגע הסמים מהשורש. ייצור, הפצה, סחר וכן שימוש בסמים טומנים בחובם פוטנציאל לנזק רחב, לא רק למעורבים הישירים בביצוע העבירות אלא לחברה כולה - צרכן הסמים, משפחתו, והנפגעים העקיפים מהפעילות העבריינית שנלווית פעמים רבות לעבירות הסמים. 35. עבירות הסמים פוגעות גם בערכים מוגנים נוספים, שהנם שמירה על הביטחון הכללי של הציבור ועל רכושו, שכן הקשר בין שימוש בסמים לבין קשת רחבה של עבירות רכוש ואלימות הנו קשר ידוע וברור, כך שעבירות הסמים הן נזק לחברה במגוון תחומים זאת מלבד הרס הנוער ופגיעה בעתידו לא אחת.
|
|
36. בחינת מידת הפגיעה בערך המוגן מובילה למסקנה כי מדובר בפגיעה ברף הנמוך, הנאשם מכר סם מסוג fentanyl, לסוכן משטרתי בשתי הזדמנויות שונות, בפעם הראשונה יחידת סם בתמורה ל-200 ₪ , בפעם השנייה, יחידת סם בתמורה ל300 ₪. לחומרה, נתתי דעתי לכך שמדובר בסם שאינו נמנה מן הסמים הקלים כגון חשיש וגראס, אלא מקורו (אופיואידים) דומה לזה של הרואין - מהקשים שבסמים. בבואו של בית המשפט לקבוע את מתחם העונש ההולם נותן זה דעתו, בין היתר, לשאלה האם הסחר היה בסמים קלים או קשים, מה חלקו של הנאשם בשרשרת הפצת הסם, משך התקופה בה ביצע הנאשם את הסחר, כמה "לקוחות" היו לאותו נאשם, הרקע לביצוע העבירות, תוצאות הסחר או פוטנציאל הנזק ועוד.
37. לעניין זה ראו דברי כב' השו' ס. ג'ובראן בע"פ 9482/09 ביטון נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו], (24.7.2011):
"אכן, נגע הסמים הפוגע קשות בחברתנו מחייב מלחמת חורמה והעונשים שיגזרו על ידי בתי המשפט בשל עבירות סמים צריכים להשתלב במאבק הכולל להדברת הנגע. על כן, יש ליתן משקל ממשי לשיקול ההרתעתי אל מול השיקולים האישיים, אשר משקלם יהיה נמוך יותר במקרים כגון אלה".
38. בפסיקה השוו עבירות הסמים ל - "תולעת המכרסמת בירק או לחיידק באדם" (ת"פ 17098-06-12 מדינת ישראל נ' אמארה מיום 20.03.2013), וכן - "סחר בסמים מסוכנים הינה אחת העבירות החמורות הקיימות בספר החוקים, זאת בשל הפגיעה הקשה בחיי החברה הסדירים והסכנה הרבה שהיא נושאת לשלום הציבור" (עפ"ג 8927-06-11 מדינת ישראל נ' סלמאן . מדיניות הענישה הנוהגת:
39.אשר למדיניות הענישה הנוהגת, בפרשת סליימה (עפג (י-ם) 59106-03-14 מדינת ישראל נ' מחמוד סליימה) קבע בית המשפט המחוזי כי מתחם הענישה נקבע בהתאם לשוני בין עבירות סחר בסמים.
"יש שוני בין עבירות סחר בסמים: לא הרי סחר באצבע חשיש כהרי סחר בקילו הירואין; לא הרי סחר במנה אחת תמורת עשרות שקלים כהרי מכירת "פלטה", תמורת אלפי שקלים. מתחם העונש ההולם, צריך להביא בחשבון, כאמור בסעיף 40ג לחוק, את מידת הפגיעה בערך החברתי ובנסיבות הקשורות בביצוע אותה עבירה".
40. מדיניות הענישה הנוהגת בעבירות של סחר בסם מסוכן הינה בעלת מנעד רחב של עונשים, המושפע מנסיבותיו הייחודיות של המקרה הנדון, מספר הקונים, כמות הסם הנמכר, פרק הזמן בו נערכו העסקאות.
41. מעיון בפסיקה הקיימת במקרים דומים בחלקם וחמורים פחות, עולה התמונה הבאה :
|
|
א. ברע"פ 7681/13 יוסף דקה נ' מדינת ישראל (21.1.2014), נדחה ערעור המבקש, לאחר שנדחה ערעורו בבית המשפט המחוזי על גזר דינו. הנאשם הורשע בסחר בסם מסוג הרואין לאחר שמכר לסוכן משטרתי 2 מנות הרואין במשקל של 1.3334 גרם בתמורה לסך של 220 ש"ח. הנאשם מכר לסוכן משטרתי פעם נוספת 1.4846 גרם הרואין בתמורה לסך של 200 ש"ח. בית המשפט קבע מתחם עונש הולם הנע בין 6 ועד 12 חודשי מאסר עבור כל אחת מן העבירות, והשית על הנאשם 10 חודשי מאסר בפועל, מאסרים מותנים, קנס ופסילה.
ב. בת"פ (רמ') 22035-09-10 מדינת ישראל נ' שפיר (4.5.2011), נגזרו על הנאשם בגין שני אישומים של סחר בסמים מסוג קוקאין, 16 חודשי מאסר בפועל. ג. בת"פ (רמ') 51628-06-11 מדינת ישראל נ' אבו טיר (14.2.2012), נגזרו על נאשם בגין עבירה של סחר בסם מסוג הרואין במשקל של 0.7 גרם, 13 חודשי מאסר בפועל. ד. בת"פ (רמ') 50297-05-11 מדינת ישראל נ' בן דוד (9.10.2011), נגזרו על הנאשם בגין עבירה של סחר בסם מסוג קוקאין במשקל של 0.6 גרם, 10 חודשי מאסר בפועל, לצד הפעלת מאסר מותנה (סה"כ 18 חודשים). ה. בת"פ (ת"א) 38392-05-11 מדינת ישראל נ' גופמן (18.7.2011), הורשע נאשם בשתי עבירות של סחר בסם מסוכן והחזקת סם שלא לצריכה עצמית. הנאשם מכר 7 טבליות אקסטזי, חצי גרם קוקאין ו - 3.8 גרם חשיש לסוכן משטרתי. לנאשם נסיבות חיים קשות, בעל הרשעה קודמת בעבירת סמים, נידון ל-10 חודשי מאסר בפועל תוך שהופעל מאסר על תנאי בן 12 חודשים במצטבר. ו. בת"פ (ב"ש) 37129-01-10 מדינת ישראל נ' כהן (18.7.2010), הורשעה נאשמת בעבירות של סחר בסם מסוכן והחזקת סם מסוכן שלא לצריכה עצמית. הנאשמת מכרה סם מסוג קוקאין במשקל 0.3664 גרם והחזיקה במסם מסוג קוקאין במשקל 0.6586. לנאשמת עבר פלילי, בת 27 בעלת נסיבות חיים קשות. נדונה ל - 10 חודשי מאסר והופעלו מאסרים מותנים כך שבסה"כ תרצה הנאשמת 17 חודשי מאסר בפועל ועונשים נלווים.
ז. ת"פ 11725-11-20 מדינת ישראל נ' דנינו (27.1.21), שם הוטלו על הנאשם 6.5 חודשי מאסר בפועל בגין מכירה בודדת של "פנטה" לסוכן משטרתי; ח. ת"פ 1386-03-20 מדינת ישראל נ' שטיימן (19.5.20), שם הוטלו על הנאשם 7 חודשי מאסר בפועל בגין מכירת שתי מדבקות "פנטה" בתמורה ל-300 ₪.
42. במסגרת הנסיבות הקשורות בביצוע העבירה, כקבוע בסעיף 40ט.(א) לחוק, יש ליתן את הדעת לשיקולים הבאים:
a) הנאשם מכר בשני מקרים שונים בהפרש של יומיים בלבד, לסוכן משטרתי, סם מסוכן מסוג fentanylאותו קיבל באמצעות מרשם רפואי שקיבל באופן חוקי, נוכח מצבו הרפואי. b) הנאשם, מכר כמות של מדבקה אחת בודדת בכל אחת מהעסקאות, הסכום הכולל אותו קיבל הנאשם עבור שתי העסקאות הינו בסך של 500 ₪ בלבד. |
|
c) אשר לסיבות שהביאו את הנאשם לבצע את העבירה, יש לתת את הדעת כי בשונה מסוחרי סמים אשר מנהלים עסק ממכירת הסמים עם תחכום מסוים (מערך הפצה, פרסום ועוד) d) הנאשם ביצע את העבירה, לדבריו, לרווח כספי שיאפשר לו לרכוש כמות נוספת של סם לשימושו העצמי.
43.בשים לב לנסיבות שלפנינו, לעוצמת הפגיעה בערכים המוגנים שהינה נמוכה , לכמות וסוג הסם שמכר הנאשם והענישה הנוהגת, אני קובע את מתחם הענישה הנע בין 6 חודשי מאסר ועד 18 חודשי מאסר בפועל.
44. נחה דעתי בהתאם לתסקיר שירות המבחן והתרשמותי מהנאשם - גילו, מצבו הבריאותי, היעדר עבר פלילי, הסיכוי להישנות העבירה, שיקולי הרתעת הרבים והיחיד - כי יש מקום לחרוג משמעותית ממתחם הענישה אותו קבעתי לעיל לקולא משיקולי מצבו הבריאותי החריג של הנאשם, הסיכון לחייו בריצוי עונש מאסר רגיל והעדר התאמה בנסיבות לעבודות שירות .
45. נסיבה נוספת חריגה היא מחלת הסרטן שבגינה נכרת חלק מהחזה והטיפולים אותם עובר הנאשם , זאת מלבד מצבו הבריאותי בהגיעו עם צינורות חמצן מחוברים לאף .
גזירת העונש המתאים לנאשם 46. בגזירת העונש המתאים לנאשם, בגדרי מתחם העונש ההולם, יש להתחשב בנסיבות שאינן קשורות בביצוע העבירה (סעיף 40יא. לחוק). במסגרת זו יש ליתן את הדעת לנסיבות הבאות:
a. הנזק שנגרם בפועל מביצוע העבירות, מצוי ברף הנמוך, נוכח העובדה כי מדובר בכמות סם קטנה, שנמכרה לסוכן משטרתי. b. הנאשם כבן 70 , גרוש, אב לשישה ילדים מתגורר בדירה, נעדר עבר פלילי. c. זקפתי לזכות הנאשם את העובדה שהנאשם בחר להודות במיוחס לו, לקחת אחריות על מעשיו, וחסך זמן שיפוטי יקר. d. חלוף הזמן כשלוש וחצי שנים ,מאז ביצוע העבירה משליך על חומרת הענישה בשל העובדה כי מאז לא הוגשו כתבי אישום כנגד הנאשם ולא נפתחו תיקים פליליים. e. הענקתי משקל להתרשמות שירות המבחן, כי הנאשם בעל יכולת לנהל אורח חיים תקין f. בנוסף, לא ניתן להתעלם ממצבו הבריאותי של הנאשם שאינו פשוט כלל, בלשון המעטה, בנוסף לגילו המבוגר, וחוות דעת הממונה ששללה אפשרות להשמת הנאשם לביצוע עבודות שירות. |
|
g. אלמלא מצבו הבריאותי החריג אי ספיקת לב ומחלת הסרטן היה הנאשם מרצה עונש בעבודות שירות אולם נסיבות גילוי מחלת הסרטן מחייב לא רק להרשיע אלא גם להושיע ולמנוע נזק בהשתת עונש לא מידתי ושאינו מתאים ורחוק מלהיות הולם בהשלכותיו על הנאשם במצבו . h. קיים הצדק לסטייה ממתחם הענישה בעילה הנוגעת לשיקום מצבו הבריאותי החריג ומטעמי צדק ראו 4456/14 קלנר נ' מדינת ישראל ( 29.12.2015 ) (להלן: עניין קלנר) .
מכל האמור לעיל אני דן את הנאשם לעונשים הבאים:
א. 6 חודשי מאסר על תנאי לתקופת תנאי של 3 שנים מהיום שלא יעבור הנאשם עבירת סמים מסוג פשע. ב. 3 חודשי מאסר על תנאי לתקופת תנאי של 3 שנים מהיום שלא יעבור הנאשם עבירה בה הורשע או כל עבירת סמים מסוג עוון . ג. פסילת רישיון בפועל מלקבל או להחזיק לתקופה של 12 חודשים מהיום. ד. פסילה על תנאי של 12 חודשים וזאת לתקופת תנאי של 3 שנים ממועד סיום הפסילה בפועל . ה. קנס בסך 4,000 ש"ח או 20 ימי מאסר תמורתו. הקנס ישולם ב - 20 שיעורים חודשיים שווים ורצופים, החל מיום 10.2.25 ובכל יום העשירי בחודש לאחריו. לא ישולם אחד התשלומים במועד, תעמוד יתרת הקנס לפירעון מידי, לרבות זכות המאשימה לבקש הפעלת הסנקציה לפי כל דין. ו. בהתאם לבקשת הנאשם הריני מורה כי , אם קיימת הפקדה כספית בתיק ובאין מניעה חוקית אחרת, סכום הקנס כולו ישולם מתוך כספי ההפקדה והיתרה תושב לנאשם. הקנס ניתן לתשלום בחלוף 3 ימים מהיום באחת מהדרכים הבאות: בכרטיס אשראי - באתר המקוון של רשות האכיפה והגבייה, www.eca.gov.il מוקד שירות טלפוני בשרות עצמי (מרכז גבייה) - בטלפון 35592* או בטלפון ***-******* במזומן בכל סניף של בנק הדואר - בהצגת תעודת זהות בלבד (אין צורך בהצגת שוברי תשלום).
ז. הנאשם יצהיר בהתאם לתקנות העונשין (התחייבות להימנע מעבירה), התש"ף-2019,על התחייבות כספית שלא לעבור העבירה בה הורשע או כל עבירת סמים.ההתחייבות תהא לתקופה של שלוש שנים מהיום ובסך של 5,000 ₪. ההתחייבות תוצהר לפרוטוקול.
מוצגים - מוצגי הסמים יושמדו ואם יש מוצגים אחרים נוספים, יושמדו או יחולטו או יושבו לשיקול דעת מפקד תחנת המשטרה מושא חקירת הנאשם .
זכות ערעור תוך 45 יום מהיום.
ניתן היום, י"א כסלו תשפ"ה, 12 דצמבר 2024, בהעדר הצדדים.
|
