ת"פ (ירושלים) 26117-06-21 – מדינת ישראל ע"י נ' פלוני ע"י
ת"פ (ירושלים) 26117-06-21 - מדינת ישראל ע"י נ' פלוני ע"ישלום ירושלים ת"פ (ירושלים) 26117-06-21 מדינת ישראל ע"י ב"כ עו"ד ואא'ל עתאמנה מטעם תביעות ירושלים נ ג ד פלוני ע"י ב"כ עו"ד אהרן פרקש בית משפט השלום בירושלים [25.12.2024] כבוד השופט דוד שאול גבאי ריכטר החלטה
1. הנאשם מואשם בעבירות כלפי בת זוגו בעת האירועים נשוא כתב האישום, ובהן איומים, פגיעה בפרטיות (בילוש והטרדה), הסגת גבול, ניסיון קבלת במרמה וקבלת דבר במרמה.
2. בפי ההגנה מספר טענות: לא קוימה חובת יידוע ולא קוים שימוע למרות שמדובר בעבירות פשע; הנאשם לא הוזהר בחקירתו לגבי חלק מן העבירות; הנאשם לא זכה להיוועץ בעו"ד; עומדת לו הגנה מכוח חוק הגנת הפרטיות, התשס"א-1981.
3. בתגובתה, עמדה המאשימה, כי לא עומדת לזכות הנאשם זכות יידוע בעבירות אלימות במשפחה; הנאשם ויתר על זכותו להיוועץ בעורך דין, וטענתו בדבר הגנה מכוח חוק הגנת הפרטיות, אינה טענה מקדמית ודינה להתברר לגופה, הגם שהמאשימה חולקת עליה.
4. בתשובתו בכתב חזר הסניגור על עמדתו וכן היפנה, בעניין חובת היידוע לתקנות סדר הדין הפלילי (קביעת סוגי פשעים לגביהם לא תחול חובת היידוע לפי סעיף 60א לחוק), תשס"ה-2005. נטען, כי הפטור חל רק לגבי עבירות תקיפת בן משפחה או תקיפה הגורמת חבלה לבת זוג, שאינן מיוחסות לנאשם.
דיון והכרעה 5. לאחר ששקלתי בדבר, החלטתי לדחות את טענותיו של הנאשם.
|
|
6. אשר לחובת היידוע, הגם שיש צדק בטיעוני הסניגור, כי נפל פגם באי קיום חובת היידוע וביצוע שימוע טרם הגשת כתב אישום, שכן העבירות המיוחסות לנאשם אינן נופלות בגדר הפטור מביצוע שימוע, הרי שהפגם אינו יורד לשורשו של ההליך, ואין מקום לבטל את כתב האישום בגין כך. אני מניח, כי טעותה של המאשימה נבעה מהֵקשר המעשים, שבמהותם נוגעים לאלימות במשפחה, הגם שלא יוחסו לנאשם העבירות המקנות פטור כאמור. הצדדים מסרו בדיונים שלפניי, כי קיימו ביניהם משא ומתן. חזקה שהמאשימה שמעה את ההגנה בנפש חפצה ולא שמעתי טענה אחרת. אי-הגעה להסכמות אין משמעותה, כי לא נוהל משא ומתן באופן תקין ופתוח, אלא כי כל צד שומר על טענותיו הואיל והוא סבור שעמדתו מבוססת. לכן, לא סברתי שהפגם ירד לשורשו של ההליך ולא סברתי שקופחו זכויותיו של הנאשם בהקשר זה.
7. אשר ליתר טענותיו של הנאשם - מדובר בטענות לגופן של ראיות ולפרשנות המשפטית של מצב הדברים - טענות שאינן טענות מקדמיות. ככל שההגנה עומדת עליהן, דינן להתברר במסגרת שמיעת הראיות.
8. לפיכך הבקשה נדחית. מצופה כי בדיון הבא תימסר התשובה לאישום.
נא לשלוח לצדדים.
ניתנה היום, כ"ד כסלו תשפ"ה, 25 דצמבר 2024, בהעדר הצדדים.
|
