תת”ע 6992/11/13 – מדינת ישראל נגד אוסאמה אחמד
בית משפט השלום לתעבורה בעכו |
||
תת"ע 6992-11-13 מדינת ישראל נ' אחמד
|
|
|
1
בעניין: |
מדינת ישראל
|
|
|
|
המאשימה |
|
נגד
|
|
|
אוסאמה אחמד |
|
|
|
הנאשמים |
גזר דין |
בתיק זה הורשע על פי הודאתו בעבירה של נהיגה בלא רישיון נהיגה, עבירה נלווית של נהיגה ברכב בלא ביטוח, וזאת ברכב אשר רשיונו אינו תקף מזה כ - 7 שנים.
ב"כ המאשימה ביקש להטיל על הנאשם עונש של מאסר בפועל, פסילת רישיון נהיגה, קנס ועונשים נלווים.
הסניגור ביקש להסתפק בעונש צופה פני עתיד וטען כי הנאשם ביקש אך למלא ברכב דלק על מנת להסיעו למגרש למכירת גרוטאות. כן פירט את מצבו המשפחתי והכלכלי הקשה של הנאשם.
אינני יכול לקבל כי מי שאינו מורשה בנהיגה ולא הוכשר לכך נוטל לעצמו את החירות לנהוג ברכב, פעולה שכרוכה בסיכון ומצריכה מיומנות. חומרת העבירה של נהיגה ללא רשיון נהיגה, הסכנה הרבה הטמונה בנהיגה ברכב על ידי אנשים שהינם בלתי מורשים, זאת בנוסף להיות עבירה זו לצערי נפוצה, מחייבים להעדיף את האינטרס הציבורי של הרתעת הרבים מעל פני האינטרס האישי של הנאשם, וזאת כפי שהקבע בשורה ארוכה של פסק דין וראו לדוגמא עפ"ת 37490-07-12 נסר נסראללה נ' מדינת ישראל, עפת (מרכז) 31341-06-13 חאג יחיא מוחמד נ' מדינת ישראל, ועפת (מרכז) 17539-07-12 סולמן אבו דחל נ' מדינת ישראל שם נקבע כי "די בנהיגה ראשונה על רכב של בלתי מורשה כדי להצדיק עונש כואב ומכביד. עונש מסוג זה יהווה הרתעה שלא תבוצע נהיגה נוספת על ידי אותו נהג בלתי מורשה וכן לבלתי מורשים אחרים בכח".
2
ככל שמדובר בעבירה ראשונה מסוג של אדם ינוע העונש הראוי במתחם שבין מאסר שכולו מותנה למאסר שחלקו יהיה בפועל, לתקופה קצרה, אותה ניתן לרצות בעבודות שירות.
במקרה דנן מדובר בנהיגה בכביש ציבורי, לכיוון תחנת דלק, כאשר הנאשם מאשר כי בכוונתו להמשיך ולנהוג ברכב לעבר מגרש גרוטאות לשם מכירותו. אין המדובר במעשה משובה של קטין אשר עומד בפני קבלת רשיון, או ב"הזזת רכב", אלא במעשה בכוונה תחילה של אדם בוגר, אשר מודע לכך שאין הוא מורשה בנהיגה, אך מחליט כי הוא רשאי לנהוג ברכב בכל זאת.
לפיכך סבורני כי במקרה דנן העונש הראוי הינו של מאסר קצר בעבודות שירות.
נסיבותיו האישיות של הנאשם אינן קלות, אולם לא מצאתי כי הן מצדיקות חריגה הענישה הראויה.
לאור כל האמור לעיל, ראיתי לנכון לגזור על הנאשם את העונשים הבאים:
* 21 ימי מאסר בפועל.
עונש מאסר זה ירוצה בעבודות שירות, במתנ"ס כפר מנדא, כמפורט בחוות דעתו של הממונה על עבודות השירות מיום 19.3.14.
הנאשם יתייצב לתחילת ריצוי עונשו ביום 22.4.14 בשעה 8:00 ביחידת עבודות השירות במתחם תחנת משטרת טבריה.
הנאשם מוזהר כי הפרת תנאי עבודות השירות תביא להפסקתן באופן מנהלי וריצוי העונש במאסר של ממש.
* אני
דן את הנאשם ל - 3 חודשים מאסר על תנאי למשך שנתיים, והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור
בתקופה הנ"ל על עבירה לפי סעיף
* אני פוסל את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רשיון נהיגה לתקופה של 10 חודשים.
מניין הפסילה יחל מיום הפסילה עד תום ההליכים כאמור בהחלטה מיום 6.2.14.
3
* בנסיבות, אינני גוזר על הנאשם קנס ואני מורה לו לחתום על התחייבות כספית על סך 4,000 ₪ להימנע מלבצע עבירות בהן הורשע בתיק זה שנתיים מהיום.
המזכירות תמציא החלטה זו לידי הממונה לעבודות שירות.
זכות ערעור תוך 45 יום, לבית המשפט המחוזי בחיפה.
ניתן היום, 2525 מרץ 2014, במעמד הנאשם, בא-כוחו עו"ד מח'ול מטעם הסנגוריה הציבורית וב"כ המאשימה עו"ד בלולו.