תת"ע (חיפה) 16181-10-23 – מדינת ישראל נ' יאסר טאהא
תת"ע (חיפה) 16181-10-23 - מדינת ישראל נ' יאסר טאהאשלום חיפה תת"ע (חיפה) 16181-10-23 מדינת ישראל נ ג ד יאסר טאהא בית משפט השלום בשבתו כבית משפט לתעבורה בחיפה [19.10.2024] כבוד השופט אור לרנר החלטה
בקשה לביטול פסק דין שניתן בהיעדרו של הנאשם.
אישור המסירה הסרוק בתיק מלמד כי ההזמנה לדיון נשלחה למענו הרשום של הנאשם ונחתמה לכאורה על ידו. להבדיל, בקשת הנאשם לביטול פסק הדין אינה מתייחסת כלל לאישור המסירה ואף אינה מבוססת ראייתית, שכן אפילו תצהיר לאימות העובדות לא צורף אליה.
יתירה מכל, מסמכי התיק מלמדים כי בא-כוח המבקש הגיש ייפוי כוח לתיק עוד בתאריך 7.4.24, משמע היה מודע לתיק זה לכל המאוחר במועד האמור. הגשת הבקשה רק בחודש ספטמבר אינה עומדת בלוח הזמנים הקבוע בסעיף 130(ח) לחסד"פ וגם מטעם זה יש לדחות הבקשה.
טענותיו הראייתיות של הנאשם הינן כלליות ונוגעות למהימנותו של השוטר האוכף. טענות אלה יכולות היו להתברר אם היה מתנהל הליך אך אין די בהן כדי להשיב את הגלגל לאחור ולבטל את הרשעתו של הנאשם. הדברים נכונים במיוחד שעה שהנאשם כלל אינו מצרף את הודעת הקנס המקורית, על מנת שניתן יהיה לבחון טענות אלה לגופן.
מהטעמים האמורים הבקשה נדחית ופסק הדין יעמוד על כנו.
זכות ערעור כחוק.
להודיע לצדדים.
ניתנה היום, י"ז תשרי תשפ"ה, 19 אוקטובר 2024, בהעדר הצדדים.
|
