עפ”ת 57644/03/14 – אבוחצירא עמרם נגד מדינת ישראל
בית המשפט המחוזי בבאר שבע |
||
עפ"ת 57644-03-14 אבוחצירא עמרם נ' מדינת ישראל
|
|
27 אפריל 2014 |
1
|
בפני: כב' הנשיא יוסף אלון |
|
|
המערער |
אבוחצירא עמרם
|
||
נגד
|
|||
המשיבה |
מדינת ישראל
|
||
נוכחים:
ב"כ המערער עו"ד חודורוב ועו"ד גיא אשר
ב"כ המשיבה עו"ד דרור שטורק
[פרוטוקול הושמט]
פסק דין
המערער נתפס ביום 28.6.12 באילת כשהוא נוהג ברכב שרישיונו פקע תקופה העולה על שישה חודשים. נמסרה לידו הזמנה לדין וכתב אישום בשל כך והוא הוזמן להתייצב בבית משפט השלום באילת ביום 23.9.12 להקראת כתב האישום.
המערער לא התייצב לאותה הישיבה.
ביום 9.10.12 ניתן בבית משפט השלום פסק דין בהעדר המערער ובו הוא הורשע ודינו נגזר לארבעה חודשי פסילה, הופעלו נגדו שלושה חודשי פסילה על תנאי במצטבר וכמו כן הוטל עליו קנס בסך 1,500 ₪.
לטענת המערער הוא ניסה לעקוב אחר התפתחות ההליך, טלפן למרכז המידע של ביהמ"ש ושם נמסר לו שהדיון לא יתקיים ביום 23.9.12 ועליו להמתין לקבלת זימון חדש.
כחלוף שנה התברר לו כי ניתן פסק הדין בהעדרו ביום 9.10.12 והוא פנה בבקשה לביטול פסק הדין שניתן בהעדר תוך שהוא טוען כי לפי אותו מידע שנמסר לו במרכז המידע מועד הדיון המקורי לא התקיים וייקבע מועד חדש אליו הוא יזומן, והוא מעולם לא זומן למועד שכזה.
בית משפט השלום דחה את בקשת המערער שכן טענתו לעניין המידע שקיבל ממרכז המידע לא הוכחה.
באותה ההחלטה גם פירט בית משפט השלום כי ביום 23.9.12, נוכח עומס דיונים, "ניתנה החלטה כוללת ביחס לכל התיקים בהם לא התייצבו הנאשמים ופסק הדין ניתן במרוכז ביום 9.10.12".
2
במהלך הדיון היום, ותוך כדי בדיקה במערכת "נט המשפט" התברר כי במסך "מועדי דיון" שבמערכת נט המשפט נרשם לצד התאריך 23.9.12 כי לא התקיים דיון וכי סטטוס אותה הישיבה הינו "לא התקיים".
יתכן והמדובר בתקלה של המערכת הממוחשבת, אולם יש בנתון זה כדי ליצור ספק מסוים לעניין טענת המערער כי נמסר לו על ידי גורם כלשהו במרכז המידע הממוחשב נתון ולפיו אותו דיון "לא התקיים" או "לא מתקיים".
בנוסף התבררו מתוך מערכת "נט המשפט" נתונים נוספים לגבי רישומי דיונים ב- 24.9.12 ומועד דיון שנקבע ל- 27.9.12 אשר אליו על פי החלטת 24.9.12 "...נקבעו הבקשות לשפיטת הנאשמים בהעדר התייצבות".
אכן יתכן ומדובר במערכת ממוחשבת שבעניין דנן התבררה להיות מעין גולם שקם על יוצרו, אולם לעת הזאת, למעלה משנה וחצי לאחר ההתרחשויות, מוצא אני כי בנתונים הנ"ל שצפו ועלו על מסכי החיפוש השונים במערכת נט המשפט ביחס לתיק זה, אכן מתעורר הספק האם התקיים דיון או לא התקיים וזאת במבחן הדברים הנדרש לעניין טענות המערער בערעור זה.
מחמת הספק מצאתי ליהנות את המערער מספק זה, לקבל את הערעור ולבטל את פסק הדין שניתן בהעדרו, זאת שמא המדובר בהליך שהתנהל מבראשית במועד שאליו הוא לא הוזמן מלכתחילה, הואיל והמועד היחידי שהוזמן אליו, דהיינו 23.9.12, מופיע כאמור במסך הסטטוס של מועדי הדיון במערכת הממוחשבת כמועד דיון ש"לא התקיים".
ב"כ המערער יפנה לבית משפט השלום באילת תוך 10 ימים מהיום בבקשה לקביעת מועד דיון בכתב האישום המקורי .
ב"כ המדינה מתבקש לעקוב אחר ביצוע האמור.
ניתנה והודעה היום כ"ז ניסן תשע"ד, 27/04/2014 במעמד הנוכחים.
|
יוסף אלון, נשיא |
הוקלד על ידי שולמית אברהם
![text](https://www.verdicts.co.il/wp-content/themes/verdicts/images/plain_text_icon.gif)