ת"פ (רחובות) 1047-02-24 – מדינת ישראל נ' טל מלוכה
בית משפט השלום ברחובות |
|
ת"פ 1047-02-24 מדינת ישראל נ' מלוכה ואח'
|
|
לפני |
כבוד השופטת קרן וקסלר
|
|
בעניין: |
המאשימה
|
מדינת ישראל באמצעות פרקליטות מחוז מרכז |
|
נגד
|
|
|
הנאשמים |
1. טל מלוכה 2. דרור אברהם |
|
|
|
גזר דין |
כתב האישום והעובדות הצריכות לעניין:
1. הנאשמים הורשעו על פי הודאתם בכתב אישום מתוקן המייחס להם ביצוע עבירות של החזקת סמים שלא לצריכה עצמית, לפי סעיפים 7(א) ו-7(ג) רישה בפקודת הסמים המסוכנים (נוסח חדש) תשל"ג-1973 (להלן: פקודת הסמים); נאשם 2 הורשע בנוסף בעבירות של הפרעת שוטר במילוי תפקידו, לפי סעיף 275 בחוק העונשין, תשל"ז- 1977 (להלן: חוק העונשין); ובשיבוש מהלכי משפט, עבירה לפי סעיף 244 בחוק העונשין.
2. על פי המתואר, בתאריך 17.1.24 שהו הנאשמים יחדיו ברכב ובו החזיקו סמים מסוכנים מסוגים שונים כדלקמן:
הנאשם 1:
א. שתי שקיות ובתוכן שבע אריזות המכילות סם מסוכן מסוג M-methylmethcathinone במשקל כולל של 6.1523 גרם;
ב. שתי אריזות המכילות סם מסוכן מסוג קוקאין במשקל כולל של 0.9974 גרם.
הנאשם 2:
א. שקית ובה 17 אריזות המכילות סם מסוכן מסוג M-methylmethcathinone במשקל כולל של 16.9558 גר;
ב. 19 אריזות המכילות סם מסוכן מסוג קוקאין במשקל כולל של 15.4629 גרם;
ג. 19 טבליות המכילות סם מסוכן מסוג MDMA;
ד. 5 אריזות המכילות סם מסוכן מסוג MDMA במשקל של 4.8805 גרם;
ה. 7 אריזות המכילות סם מסוכן מסוג KATAMINE במשקל כולל של 6.6017 גרם;
ו. 10 ריבועי נייר המכילים סם מסוכן מסוג LSD ;
ז. 7 אריזות של סם מסוכן מסוג MDMA ו-KATAMINE במשקל כולל של 6.9202 גרם.
3. שוטר שנכח במקום חשד בנאשמים וכאשר ניגש לרכב הבחין כי נמצא בתוכו מכשיר לעישון סם המכונה "באנג". משכך ערך השוטר חיפוש ברכב ומצא את הסמים אותם החזיק נאשם 1 ובעקבות כך עצר אותו ואזק אותו. בהמשך לאמור, החל נאשם 2 במנוסה מהמקום והשליך את הסמים שהיו ברשותו.
4. בהתאם להסדר דיוני שנערך בין הצדדים הופנו הנאשמים לשירות המבחן לקבלת תסקיר בעניינם וכן הופנה נאשם 1 לבחינת התאמתו לריצוי עבודות שירות.
תסקירי שירות המבחן
5. הנאשם 1 בן 33, נשוי ואב לשלושה ילדים. ללא עבר פלילי. מזה כ-11 שנים מנהל חנות בגדים אשר נמצאת בבעלותו. מקורותיו עולה כי התמודד עם קשיים בלימודיו ועזב את המסגרת החינוכית בה שהה. בהמשך חייו השתלב במסגרת לקידום נוער והשלים 12 שנות לימוד. שירת שירות צבאי חלקי מאחר ובמהלכו אמו חלתה והוא נאלץ לסייע לה. לימים אמו נפטרה ממחלת הסרטן. אובדן אמו גרם לו לקשיים רגשיים והוא החל לצרוך סם סינטטי מסוג "דוקטור" על מנת לשפר את מצב רוחו. לאחר תחילת הקשר עם שירות המבחן השתלב הנאשם 1 בקבוצת טיפול לעצורי בית ולקח בה חלק פעיל. שירות המבחן התרשם שהנאשם 1 הוא בעל יכולת טובה יותר להכיר בקשייו ובדפוסי חשיבתו המכשילים ומגבירי הסיכון, קיימת מוטיבציה להמשך טיפול ומחויבות לו ולפיכך הופנה להמשך טיפול ביחידה להתמכרויות. נוכח האמור המליץ על הטלת של"צ וצו מבחן.
6. בעניינו של נאשם 2 הוגשו שני תסקירים. מהתסקיר הראשון עלה כי הוא בן 32, נשוי, ללא ילדים. מקורותיו עולה כי גדל ברקע משפחתי מורכב. למרות קשיים אלה סיים 12 שנות לימוד ללא תעודת בגרות. בהמשך התגייס לשירות צבאי, אולם בשל קשיי התנהגות ומשמעת ריצה מאסר צבאי ולבסוף שוחרר על רקע אי התאמה. הנאשם 2 תאר תעסוקה משתנה לאורך השנים ולטענתו כיום אינו עובד בשל התנאים המגבילים המוטלים עליו בתיק דנן. תאר כי טרם מעצרו היה נתון בחובות כספיים גבוהים. הנאשם תאר התמודדות עם בעיות בריאותיות נפשיות החל מאירועי השבעה באוקטובר. ממסמכים שהציג עלה כי סובל מ PTSD וקיימים תסמיני דיכאון וחרדה משמעותיים המובילים למצוקה משמעותית ופגיעה תפקודית. הנאשם נוטל קנאביס ברישיון. הודה שבצד זאת פנה לחומרים משני תודעה נוספים, מתוך רצון לשכך את מכאוביו הרגשיים, אך טען שבפועל התנסה בקנאביס בלבד. כיום שולל נזקקות לטיפול בתחום הסמים. שירות המבחן התרשם כי קיימת חוסר בהירות בנוגע לשימוש שלו בחומרים ממכרים נוספים, משך השימוש וסוגי הסמים. להערכת שיורת המבחן, הנאשם מחובר למחירים האישיים שמשלם בגין ביצוע העבירות. במסגרת צו פיקוח מעצרים, הוא השתלב בקבוצת עצורי בית, הגיע לארבעה מפגשים מתוך חמישה, בהם נטל חלק פעיל. ביחס לעבירות, הודעה בביצוען אך טען שקיבל את הסמים לצורך התנסות עצמית. בסיכום התסקיר, התבקשה דחייה על מנת לעקוב אחר שילובו של הנאשם בקבוצה טיפולית וגיבוש המלצה סופית
7. בתסקיר המשלים עדכן שירות המבחן, כי בפגישה נוספת שנערכה עמו, דיווח הנאשם על החמרה במצבו הנפשי, עקב חזרתו למגורים בעיר שדרות. הוא פנה לפסיכיאטר באופן פרטי והומלץ לו על טיפול תרופתי. במהלך תקופת הדחייה, טופל בשיחות טלפוניות על ידי עמותה המתמחה בהתמודדות עם טראומה נפשית על רקע לאומי (נט"ל). רק בחודש דצמבר שולב במרכז "חוסן" בעיר מגוריו. הוא הגיע לחמישה מתוך שמונה מפגשים, לשני מפגשים הגיע באיחור. צוין כי משתף בפתיחות אודות קשיים עמם מתמודד בהיותו במעצר בית וקשיים אישיים. בצד זאת, הוא טרם הצליח להעמיק בשיתוף בקשיים עמם הוא מתמודד מחוץ להליך המעצר או במניעים שהביאו אותו לביצוע העבירות. צוין כי מצוי ברשימת המתנה לקבוצה טיפולית המשכית. נערכו מספר בדיקות שתן לגילוי סמים, שם נמצאו שרידי סם מסוג קוקאין. הנאשם טען כי מדובר בעקבות של תרופה אותה נוטל במרשם- בברור שנערך נמצא כי מדובר בטענה סבירה. לחלק מהבדיקות הנאשם לא התייצב. בסיכום התסקיר חיווה שירות המבחן דעתו כי הנאשם 2 עורך מאמצי שיקום ומשכך סבור כי נכון יהיה להטיל עליו צו מבחן, וכן לשלבו בהמשך טיפול. כמו כן, הומלץ על ענישה בדמות מאסר בעבודות שירות.
ראיות לעונש
8. מטעם המאשימה הוגש גיליון הרשעות קודמות לפיו לנאשם 2 הרשעה משנת 2024 בעבירה של החזקת סכין או אגרופן שלא כדין, בגינה נידון, בין היתר, למאסר על תנאי.
9. מטעם ההגנה הוגש אישור מהמרכז לטיפול בהתמכרויות, המעיד על תחילת טיפול של נאשם 1 מתחילת חודש ספטמבר 2024.
טיעוני הצדדים בתמצית
10. ב"כ המאשימה, עו"ד לוליטה קניאזיצקי, סבורה שיש לקבוע בעניין נאשם 1 מתחם ענישה הנע בין 8 ל-18 חודשים, ובעניין נאשם 2 מתחם הנע בין 24 ל-48 חודשים. בתוך כך עמדה על הערכים המוגנים בהם פגעו הנאשמים ועל הצורך במיגור תופעת הסמים. הנאשם 1 ללא עבר פלילי ומתסקיריו עולה שיתוף פעולה בהליך הטיפולי, משכך עתרה המאשימה להשית עליו 9 חודשים שירוצו בעבודות שירות, בצד עונשים נלווים. נוכח עברו הפלילי של הנאשם 2, הקשיים העולים מתסקיריו ושיתוף הפעולה החלקי עם שירות המבחן, עתרה המאשימה להשית עליו 28 חודשי מאסר בפועל, מאסר על תנאי, קנס, פסילת רישיון נהיגה ופסילה על תנאי.
11. סנגורו של נאשם 1, עו"ד ירון פורר, ביקש לאמץ את המלצת שירות המבחן ולהטיל על הנאשם 150 של"צ וכן צו מבחן. הסנגור הפנה לתהליך הטיפול שעבר הנאשם, הדגיש שהנאשם עלה על דרך המלך יחד עם שילובו ביחידה להתמכרויות וביקש לזקוף זאת לזכותו. עוד ביקש לשקול לקולה את זמן מעצרו הממושך של הנאשם ואת חלוף מאז ביצוע העבירה, שבמהלכו לא נפתחו נגד הנאשם תיקים נוספים.
12. סנגורו של נאשם 2, עו"ד משה ימין, ביקש לאמץ את המלצת שירות המבחן ולהשית על הנאשם עבודות שירות, אשר מהם ינוכו חודש וחצי מימי מעצרו. הסניגור הפנה למצב הנפשי הקשה בו שרוי הנאשם ולעובדה כי אינו מצליח לעבוד בגינו.
דיון והכרעה
13. בהתאם לעיקרון ההלימה, ייקבע מתחם העונש תוך התחשבות בערכים החברתיים שנפגעו מביצוע העבירות ולמידת הפגיעה בהם, במדיניות הענישה הנהוגה ובנסיבות הקשורות בביצוע העבירה.
התכלית העומדת אחר עבירת החזקת הסם היא מניעת הפגיעה הבריאותית, כלכלית, חברתית, הנודעת לסמים מסוכנים לציבור והמלחמה להדברת נגע זה. עוד נוצרת פגיעה ברווחתו ובביטחונו של הציבור כולו, המשלם מחיר כלכלי וחברתי כתוצאה מהשפעתם של סמים על החברה.
14. הדברים נכונים במיוחד כאשר מדובר בהחזקה שלא לצריכה עצמית של סמים קשים, כבענייננו, בשל החומרה הטמונה בעבירות הסמים והפגיעה בערכים המוגנים, עמדו בתי המשפט על הצורך בגמול ובהרתעה בדרך של ענישה מחמירה (ראו מני רבים: רע"פ 8388/22 אביבי נ' מדינת ישראל (8.12.2022); ע"פ 1517/22 בן-הרוש נ' מדינת ישראל (8.3.2022)).
15. את מידת הפגיעה בערכים המוגנים יש לקבוע בהתאם לנסיבות ביצוע העבירה ובין היתר נבחנת מידת התכנון שנלווה לעבירה, כמות הסם ומשקלו. בענייננו, מדובר בסמים קשים מסוגים שונים וביניהם קוקאין ו-MDMA. ובפרט הדברים אמורים בנוגע לנאשם 2, אשר החזיק סמים מסוגים שונים, כשהם מחולקים למנות.
16. נוכח האמור, אני סבורה כי הפגיעה בערכים המוגנים בעניינו של נאשם 1 היא בינונית- נמוכה, ואילו בעניינו של נאשם 2 היא בינונית- גבוהה.
17. בעניינו של הנאשם 2 , יש לתת את הדעת גם לביצוע עבירה של הפרעה לשוטר בעת מילוי תפקידו ושיבוש מהלכי משפט, המגלמות פגיעה בערך המוגן של הסדר הציבורי ושלטון החוק.
18. על מדיניות הענישה הנוהגת ניתן ללמוד מפסקי הדין להלן, אם כי קיימת קשת רחבה של ענישה בעבירות מן הסוג הזה וכל מקרה תלוי בנסיבותיו של כל נאשם העומד לדין:
להלן פסיקה שמצאתי רלוונטית לעניינו של נאשם 1:
א. רע"פ 1473/18 אוחיון נ' מדינת ישראל :(22.4.18)הנאשם הורשע בהתאם הודאתו, בעבירה של החזקת סמים שלא לצריכה עצמית, בכך שהחזיק 4 יחידות סם מסוג קוקאין במשקל 1.6888 נטו ויחידת סם מסוג קוקאין במשקל 0.4185 גרם. בית המשפט הטיל על הנאשם מאסר על תנאי, קנס בסכום של 2,000 ₪ ופסילה על תנאי. בית המשפט המחוזי קיבל ערעורה של התביעה וקבע, כי המתחם העונש ההולם נע בין מאסר לתקופה של 6 חודשים ובין מאסר לתקופה של 12 חודשים. על הנאשם הושתו חודשיים מאסר לריצוי בדרך של עבודות שירות. בית המשפט העליון דחה את בקשת הנאשם לרשות ערעור.
ב. ת"פ (ת"א) 61720-01-23 מדינת ישראל נ' ברוך (16.9.24): הנאשם החזיק ברכבו בשתי שקיות סם מסוג קוקאין במשקל כולל של כ- 5 גרם. נקבע מתחם ענישה הנע בין 8 חודשי מאסר שיכול וירוצו בעבודות שירות ועד 18 חודשי מאסר בפועל. הושתו על הנאשם 3 חודשי מאסר שיכול וירוצו בעבודות שירות וכן ענישה נלווית, תוך סטייה לקולה ממתחם העונש ההולם, מטעמי שיקום.
ג. ת"פ (ב"ש) 44503-01-23 מדינת ישראל נ' שומוב (31.05.23): הנאשם החזיק בסם מסוכן מסוג M-methylmethcathinone במשקל 4.2 גרם. נקבע מתחם הנע בין 8 ל-16 חודשי מאסר בפועל. על הנאשם, בעל עבר מכביד, הושתו 9 חודשי מאסר.
להלן פסיקה שמצאתי רלוונטית לעניינו של נאשם 2:
ד. רע"פ 894/16 פרץ נ' מדינת ישראל (10.2.16): הנאשם החזיק 31.05 גרם נטו של סם מסוכן מסוג קוקאין. נקבע מתחם ענישה שנע בין 15 ל-36 חודשי מאסר בפועל. הושתו על הנאשם 15 חודשי מאסר בפועל.
ה. עפ"ג (מרכז( 62489-07-17 אבו דקה נ' מדינת ישראל (31.12.17): המבקש החזיק 29.95 גרם נטו קוקאין. נקבע מתחם ענישה הנע בין 15 ל-35 חודשי מאסר בפועל. המבקש בעל הרשעה קודמת אחת והושת עליו עונש של 15 חודשי מאסר בפועל.
ו. עפ"ג (מרכז) 46297-05-18 מדינת ישראל נ' חדד (8.7.18): המשיב החזיק במחסן בבניין השייך לדירת מגוריו סם מסוכן מסוג קוקאין במשקל 18.96 גרם, סם מסוכן מסוג MDMA במשקל 45.93 גרם ומשקל אלקטרוני לצורך שקילת סמים. בית משפט השלום העמיד את מתחם העונש ההולם בין 12 ל-24 חודשי מאסר לריצוי בפועל, לצד ענישה נלווית אולם מצא לחרוג ממתחם העונש ההולם בשל תסקיר חיובי שהוגש ולאור העובדה שהמשיב נעדר הרשעות קודמות, והשית על המשיב 6 חודשי מאסר לריצוי בעבודות שירות. בית המשפט המחוזי קיבל בדעת רוב את ערעור המדינה על קולת העונש וקבע כי לא הייתה הצדקה להשתת מאסר שניתן לרצות בעבודות שירות. בשים לב לכלל ערכאת ערעור לא ממצה את הדין עם נאשם שהחליטה להחמיר בעונשו, הועמד העונש על 9 חודשי מאסר בפועל.
ז. עפ"ג (מרכז) 29909-07-18 מדינת ישראל נ' בלעום (2.12.18): נדחה ערעור הנאשם, בעקבות הרשעתו בהפרעה לשוטר במילוי תפקידו והחזקת בסמים שלא לשימוש עצמי: כ- 255 גרם חשיש; 76 כדורי סם מסוג אקסטזי ; קוקאין במשקל 3.059 גרם; 24 גרם קנאביס; 10 ריבועי נייר של סם מסוג LSD. נקבע מתחם בין 18 ל- 36 חודשי מאסר בפועל. על הנאשם, בעל עבר מכביד, הושתו 27 חודשי מאסר בפועל לצד עונשי מאסר על תנאי, קנס, פסילת רישיון נהיגה ופסילה על תנאי.
ח. ת"פ (ב"ש) 51953-01-23 מדינת ישראל נ' יפרח (18.7.23): הנאשם הורשע בעבירות של החזקת סם שלא לצריכה עצמית והסתייעות ברכב כדי לעבור עבירה. מדובר בהחזקת סם מסוג קוקאין במשקל כולל של 9.8999 גרם. בית משפט קבע מתחם עונש הולם שמתחיל מ -12 ועד 24 חודשי מאסר בפועל וגזר על הנאשם 12 חודשי מאסר בפועל, מאסרים מותנים וקנס.
ט. ת"פ (ראשל"צ) 34105-06-20 מדינת ישראל נ' פנסו (16.5.23): הנאשם החזיק 32.79 גרם קוקאין, 75 טבליות MDMA במשקל 27 גרם, 19 גרם קנאביס ו-61 סיגריות מגולגלות ובתוכן קנאביס. נקבע מתחם הנע בין 24 ל-48 חודשי מאסר בפועל. על הנאשם, בעל הרשעות קודמות לרבות בתחום הסמים, הושתו 18 חודשי מאסר ועונשים נלווים, תוך סטייה לקולה ממתחם העונש ההולם מטעמי שיקום.
19. לאחר שנתתי דעתי למכלול הנסיבות הקשורות לביצוע העבירות ומדיניות הענישה הרווחת אני קובעת מתחמי ענישה כדלקמן: לנאשם 1: בין 6 חודשי מאסר, שיכול וירוצו בעבודות שירות ל-15 חודשי מאסר. לנאשם 2 : בין 18 ל- 36 חודשי מאסר בפועל. והכול, בצד עונשי מאסר על תנאי, קנס ופסילה על תנאי.
קביעת העונש המתאים לנאשמים
20. הנאשם 1 - לזכותו עומדת הודאתו במיוחס לו, נטילת אחריות וחסכון זמן שיפוטי. לקחתי בחשבון את העובדה שהנאשם נעדר עבר פלילי וכי לא שב לבצע עבירות נוספות. הנאשם החזיק בכמות לא גדולה של סמים אך גם לא זעירה במיוחד. עוד אוסיף כי היה עצור מתאריך 17.1.24 עד 7.3.24 ולאחר מכן שהה גם בתנאים מגבילים. הנאשם נעדר הרשעות קודמות. הוא מנהל אורח חיים תקין ונורמטיבי, עובד כבר 11 שנה בצורה מסודרת. שירות המבחן אף התרשם שההליך הפלילי מהווה גורם מרתיע עבורו וכי הוא בעל יכולת לשיתוף פעולה בהמשך טיפול.
21. לפי חוות דעת הממונה על עבודות שירות מיום 21.11.2024 הנאשם 1 נמצא מתאים לעבודות שירות.
22. הנאשם 2: אף לזכותו עומדת הודאתו והחיסכון בזמן השיפוטי, אם כי יש לציין כי נטילת האחריות, כמתואר בתסקיר, אינה מלאה. העבירות בוצעו בחודש ינואר 24' ומאז לא שב לסורו. מדובר בנאשם שמתמודד עם קשיים נפשיים באופן יום יומי, אינו עובד. הנאשם היה עצור מתאריך 17.1.24 עד 29.2.24 ולאחר מכן שהה בתנאים מגבילים.
23. לאחר שקילת טיעוני הצדדים ובחינת התסקירים שהוגשו, לא מצאתי לסטות ממתחם העונש ההולם מטעמי שיקום בעניינו של מי מהנאשמים. כידוע, סעיף 40ד(א) בחוק העונשין מאפשר לבית המשפט להקל עם הנאשם מטעמי שיקום "אם מצא כי הנאשם השתקם או כי יש סיכוי של ממש שישתקם". ואולם, שימוש בכלי זה ראוי שייעשה בזהירות שהרי שיקולי שיקום אינם חזות הכול, אלא חלק ממגוון שיקולי ענישה אחרים ובהם גמול והרתעה
24. אל מול אינטרס הרתעת הרבים, לא נמצא כי הנאשמים עברו שיקום משמעותי המצדיקה חריגה משורת הדין. בעניינו של הנאשם 1, לא נעלם מעיני שיתוף הפעולה המבורך עם שירות המבחן והמלצתו הסופית של התסקיר, בסופו של דבר התמצה השיקום בהשתתפות בקבוצה של עצורי בית ולא מעבר לכך. לנוכח השיקולים לקולה, כמפורט לעיל, מצאתי לגזור את דינו בתחתית המתחם תוך מתן אפשרות לריצוי העונש בעבודות שירות, לאחר קיזוז חודשיים מתקופת המאסר, בגין מעצרו.
25. אשר לנאשם 2, כמות הסמים שנתפסו מחייבת להטיל עליו ענישה מחמירה ומרתיעה. אף בעניינו של נאשם שה הקבוצה בה שולב היא קבוצה כללית לעצורי בית ואינה קבוצה ייעודית. מעבר לכך, השתתפותו של הנאשם בקבוצה הייתה חלקית, השיקום שערך אינו חף מקשיים ויש עוד כברת דרך לפניו, כעולה מהתסקירים. נוכח מאמצי הנאשם 2לשיקום ועל אף העובדה שאין זו הפעם הראשונה בה הוא עומד לדין, מצאתי לגזור את דינו בתחתית המתחם.
סוף דבר:
26. לפיכך, אני גוזרת על הנאשם 1 את העונשים הבאים:
א. 4 חודשי מאסר בפועל.
עונש המאסר ירוצה בעבודות שירות החל מיום 18.02.25 (או ממועד אחר שיקבע הממונה על עבודות השירות). על הנאשם להתייצב במשרדי הממונה על עבודות השירות בשב"ס- יחידת ברקאי, ברח' לוחמי בית"ר 6 בעיר רמלה, באותו מועד בשעה 08:00. הנאשם מוזהר כי עליו לעמוד בתנאי ההעסקה ובדרישות הממונה וכי כל חריגה מהכללים עלולה להביא להפסקת עבודות השירות וריצוי יתרת עונש המאסר מאחורי סורג ובריח.
ב. מאסר מותנה למשך 6 חודשים, והתנאי הוא כי הנאשם לא יעבור עבירה על פקודת הסמים מסוג פשע למשך 3 שנים מיום שחרורו.
ג. הנאשם ישלם קנס בסך 2,000 ₪, או 20 ימי מאסר תמורתו. הקנס ישתלם ב-5 תשלומים חודשיים, שווים ורצופים, החל ביום 1.5.24 ובכל אחד בחודש שלאחריו. ככל שקיימת הפקדה בתיק זה או בתיק קשור אליו, בהסכמת הנאשם, היא תקוזז לטובת הפיצוי והקנס, והיתרה תושב לו כפוף לכל דין, לרבות עיקול. תשלום הקנס או הפיצוי ייעשה ישירות לחשבון המרכז לגביית קנסות, אגרות והוצאות ברשות האכיפה והגביה באחת הדרכים הבאות: בכרטיס אשראי באתר המקוון של רשות האכיפה והגבייה (חיפוש בגוגל "תשלום גביית קנסות"): www.eca.gov.il (ניתן לשלם בפריסה של עד 18 תשלומים בהסדר קרדיט). או באמצעות מוקד שירות טלפוני בשרות עצמי (מרכז הגבייה) בטלפון 35592* או בטלפון 073-2055000. או במזומן בסניפי בנק הדואר, בהצגת תעודת זהות (ללא צורך בשוברים).
ד. הנאשם יעמוד במבחן למשך שנה. הוסבר לנאשם כי אם לא יעמוד בתנאי צו המבחן, ניתן יהיה לגזור את עונשו מחדש ולהוסיף על עונשו.
ה. אני מכריזה על הנאשם 1 כסוחר סמים ובהתאם לכך מורה על חילוט הכספים שנתפסו ברשותו- 100 דולר ארה"ב, 200 אירו, 9,850 ₪.
27. אני גוזרת על הנאשם 2 את העונשים הבאים:
א. 18 חודשי מאסר בפועל בניכוי ימי מעצרו.
ב. מאסר מותנה למשך 8 חודשים, והתנאי הוא כי הנאשם לא יעבור עבירה על פקודת הסמים מסוג פשע למשך 3 שנים מיום שחרורו.
ג. מאסר מותנה למשך 3 חודשים, והתנאי הוא כי הנאשם לא יעבור עבירה של עבירה של שיבוש מהלכי משפט או הפרעה לשוטר, למשך 3 שנים מיום שחרורו.
ד. הנאשם ישלם קנס בסך 8,000 ₪, או 3 חודשי מאסר תמורתו. הקנס ישתלם ב-10 תשלומים חודשיים, שווים ורצופים, החל ביום 1.5.25 ובכל אחד בחודש שלאחריו. ככל שקיימת הפקדה בתיק זה או בתיק קשור אליו, בהסכמת הנאשם, היא תקוזז לטובת הפיצוי והקנס, והיתרה תושב לו כפוף לכל דין, לרבות עיקול. תשלום הקנס או הפיצוי ייעשה ישירות לחשבון המרכז לגביית קנסות, אגרות והוצאות ברשות האכיפה והגביה באחת הדרכים הבאות: בכרטיס אשראי באתר המקוון של רשות האכיפה והגבייה (חיפוש בגוגל "תשלום גביית קנסות"): www.eca.gov.il (ניתן לשלם בפריסה של עד 18 תשלומים בהסדר קרדיט). או באמצעות מוקד שירות טלפוני בשרות עצמי (מרכז הגבייה) בטלפון 35592* או בטלפון 073-2055000. או במזומן בסניפי בנק הדואר, בהצגת תעודת זהות (ללא צורך בשוברים).
ה. אני מכריזה על הנאשם 2 סוחר סמים ובהתאם לכך מורה על חילוט הכספים שנתפסו ברשות הנאשם- 964 ₪.
ניתן צו כללי למוצגים.
זכות ערעור לבית-המשפט המחוזי מרכז- לוד תוך 45 יום.
המזכירות תשלח העתק גזר הדין לשירות המבחן ולממונה על עבודות השירות.
ניתן היום, י"ט טבת תשפ"ה, 19 ינואר 2025, בנוכחות הצדדים.
